קדימה, הליכוד ומרצ מקבלות עוד מנדט
ועדת הבחירות סיימה את ספירת הקולות ופרסמה את התוצאות הרשמיות: קדימה מטפסת ל-29 מנדטים, הליכוד ל-12 ומרצ זוכה במנדט ה-5. המפסידים: רע"ם-תע"ל, ש"ס וישראל ביתנו
- בונים קואליציה - סיקור מיוחד ב-NRG מעריב

הנהנים הגדולים מהשינויים בחלוקת המנדטים הם יואל חסון, מספר 29 ברשימת "קדימה" לכנסת, ישראל כץ, מספר 12 ברשימת הליכוד, שיזכה במקום על חשבונו של עו"ד דוד רותם, מקום 12 ברשימת ישראל ביתנו, וח"כ אבשלום (אבו) וילן ממרצ.
"את 48 השעות האחרונות שעברו עלי אני לא מאחל לשונאיי", אמר וילן הערב ל-nrg מעריב. "זה מה שנקרא ניצחון בפנדלים. מעבר לשמחה האישית שלי, המנדט הנוסף הזה משפר מאוד את היכולת שלנו לנהל מו"מ על הצטרפות לקואליציה, ואני מקווה שנוכל לקדם את הדברים שאנחנו מאמינים בהם".
גם בקדימה חגגו כשקיבלו את הבשורה על המנדט הנוסף. מעבר לשמחה הברורה על הגידול בכוחה של המפלגה, היו מרוצים במפלגה מהעובדה שהמרוויח מהשינוי הוא יו"ר צעירי הליכוד לשעבר, יואל חסון, שנחשב לאחד מ"צעירי שרון".
חסון, בן 33, שימש בשנים האחרונות כיועץ ראש הממשלה לפניות הציבור, וכממונה על יישום חוק חופש המידע. "זה כבוד גדול עבורי שהקולות של החיילים הכניסו אותי לכנסת", הוא אמר ל-nrg מעריב. "אין דבר יותר סמלי מזה שצעירים הכניסו אותי. אני אוכיח להם ואני מבטיח להם שזה ישתלם להם".
המפסידים הגדולים מהשינוי בתוצאות הם עבאס זקור, מספר 4 ברשימת רע"מ-תע"ל, הרב מזור בהיינה, מספר 13 בש"ס ודוד רותם, מספר 12 ברשימת ישראל ביתנו. רק אתמול חגג זקור את כניסתו לכנסת. "מה שחשוב לי זה שהרשימה שלי ניצחה והפכה לרשימה הגדולה במגזר הערבי", אמר זקור ל-nrg מעריב. "קיוויתי אמנם שאהיה בכנסת, אבל אני מקבל מאללה את מה שנכתב. הכנתי את עצמי מראש לאפשרות שלא אכנס לכנסת. רציתי לשרת את האנשים, ובפרט את המגזר הערבי, ואני אמשיך לפעול למען הציבור".
גם הרב מזור בהיינה, מספר 13 בש"ס, יאלץ לוותר על התואר ח"כ. בהיינה, בן העדה האתיופית, מתקשה לעכל את הבשורה. בשיחה עם nrg מעריב שהתקיימה עוד לפני פרסום התוצאה הרשמית, הוא אמר כי הוא ומתפלל שזה לא יהיה המצב בסופו של דבר.
ואולם בזמן שקדימה, הליכוד ומרצ חגגו לנוכח המנדט הנוסף, הרי שבעבודה יאלצו להסתפק ב-20 המנדטים שהיו להם מלכתחילה. אבל לא רק בעבודה נרשמה הקפאת מצב. האיחוד הלאומי נשאר עם 9 מנדטים; הגמלאים עם 7 מנדטים; יהדות התורה עם 6; חד"ש ובל"ד נותרות עם 3 מנדטים כל אחת. 19 רשימות לא נכנסו לכנסת.
כעת יוכל אולמרט להרכיב קואליציה שתתבסס על ארבע מפלגות - קדימה, העבודה, הגמלאים ומרצ - שיחד מונים 61 ח"כים ולא יאלץ
במקביל, ועדת משנה של ועדת הבחירות המרכזית ממליצה לפסול שש קלפיות במגזר הערבי, לאחר שהתברר כי שיעורי ההצבעה בהם גבוהים באופן חריג מהממוצע הארצי. יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופטת דורית בייניש, פנתה בעניין ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בבקשה שיורה למשטרה לחקור חשד לזיוף ב- 6 קלפיות במגזר הערבי, לאחר שהתגלו בהם הצבעות כפולות.
הקלפיות החשודות הן קלפיות ביישובים מעלות-תרחישא, פקיעין, טייבה וכפר-מנדא - בהם הצביעו כ-3,500 מצביעים.
התוצאות הסופיות:
קדימה – 29 מנדטים
העבודה – 20 מנדטים
ליכוד – 12 מנדטים
ש"ס – 12 מנדטים
ישראל ביתנו – 11 מנדטים
האיחוד הלאומי – 9 מנדטים
הגמלאים – 7 מנדטים
יהדות התורה – 6 מנדטים
מרצ – 5 מנדטים
רע"ם-תע"ל – 3 מנדטים
חד"ש – 3 מנדטים
בל"ד – 3 מנדטים
עוד לפני שנודעו התוצאות הסופיות, נפגשו יו"ר מפלגת העבודה, עמיר פרץ, ויו"ר ש"ס, אלי ישי, בניסיון לתאם עמדות לקראת המו"מ הקואליציוני. השניים סיכמו כי במהלך הדיונים הקואליציוניים הם יתבעו קבלה של "חבילה חברתית", כחלק מקווי היסוד של הממשלה.
פרץ אמר בתחילת הפגישה כי "השיחה הזו מתקיימת לאחר מערכת בחירות שתוצאותיה ברורות. מדינת ישראל בחרה בסדר יום חברתי-כלכלי אחר, וש"ס היא מפלגה שוחרת שלום ושותפה לדרישותינו להגנה על כבוד האדם". ישי מצדו אמר בסיום הפגישה כי הוא בא "להשמיע את סדר היום החברתי שלנו – סדר היום היהודי חברתי".
ישי סירב להתייחס לשאלה האם ש"ס תמליץ לנשיא המדינה להטיל את הרכבת הממשלה על עמיר פרץ. "אנחנו לא עוסקים בשאלות האלו עכשיו, אלא רק בקווי היסוד של הממשלה", אמר ישי. ואולם, בסביבתו של פרץ יש עדיין גורמים שמדברים על אפשרות שכזאת.
במפלגתו של ישי טוענים כי מלבד שיחה כללית, לא סיכמו השניים על צעדים פוליטיים קונקרטיים, אלא רק אותתו לראש הממשלה המיועד, אהוד אולמרט, על הצורך בביצוע צעדים חברתיים. בש"ס הדגישו כי במהלך הפגישה לא ביקש פרץ מישי להמליץ עליו בפני נשיא המדינה כמי שצריך להרכיב את הממשלה.
בהכנת הידיעה השתתפו איתמר ענברי, מיה בנגל, גיל חורב ומשה פריאל