"רואה חשיבות עליונה בממשלה רחבה"
מ"מ רה"מ נפגש היום עם נציגי האיחוד הלאומי וישראל ביתנו. לאורלב ואילון אמר: "ברור לי שלא תצטרפו לממשלה בראשותי". לדבריו, ניתן לגבש הסכמה סביב הסוגיות המדיניות והכלכליות
- בונים קואליציה - סיקור מיוחד ב-NRG מעריב
כבר בתחילת הפגישה עם נציגי האיחוד הלאומי, ח"כ זבולון אורלב ובני אילון, ציין אולמרט כי ברור לו שאין בכוונתם של השניים להצטרף לקואליציה בראשותו. ואולם לדבריו, החליט לקיים את הפגישות עם נציגי סיעות הכנסת משום שהוא "רואה חשיבות לאומית עליונה בהקמת ממשלה רחבה שיהיה בה ייצוג לשכבות רבות באוכלוסייה".
אולמרט הוסיף עוד כי ניתן יהיה לגבש הסכמה רחבה סביב מדיניות הממשלה הן בנושא המדיני והן בהמשך ניהול כלכלה יציבה עם חמלה חברתית. לדבריו, המו"מ הקואליציוני יחל רק לאחר שהנשיא יטיל עליו את מלאכת הרכבת הממשלה. בהמשך היום צפוי אולמרט להיפגש גם עם יו"ר מרצ, יוסי ביילין.

ובזמן שממלא מקום ראש הממשלה מקיים פגישות עם נציגי הסיעות, מנסה נשיא המדינה, משה קצב, להבין למי יש את הסיכוי הגבוה ביותר להרכיב את הממשלה. היום היה זה תורם של נציגי האיחוד הלאומי-המפד"ל ונציגי הגימלאים, שהגיעו למשכן לפגישת התייעצות.
נציגי האיחוד הלאומי-מפד"ל ביקשו מקצב לקבל ארכה של יומיים, "כדי לבחון את כנות הצהרותיו של פרץ בדבר ממשלת חירום חברתית". חברי הכנסת אורלב ואילון הודיעו כי במידה ויתברר שיוזמתו של פרץ להקמת ממשלה חברתית היא רצינית, הם יתמכו בפרץ. עם זאת, הם הודיעו כי במידה ויתברר כי זוהי מניפולציה פוליטית, לא יתמכו באף מועמד. אורלב ואילון הוסיפו כי הם מודעים לכך שממשלת כזאת תהיה חייבת לקדם גם את הנושא המדיני, וציינו כי במידה ויצטרפו לממשלה יוכנס סעיף שבו יתחייב ראש הממשלה לקיים משאל עם על הצעדים המדיניים.
השניים גם לא פסלו אפשרות של קואליציה בהשתתפות הח"כים הערבים. "אם נושא הממשלה החברתית יעלה, לא נוכל לפסול אף
הנשיא, שהחל היום את יום הפגישות השני עם הסיעות המיועדות, נפגש גם עם חברי מפלגת הגימלאים "גיל", ובירך אותם על ההישג שלהם בבחירות. "הבוחרים שלכם רצו להעביר מסר לכנסת", אמר קצב. "זה לא היה עניין של טרנד או אופנה, אלא אמירה פוליטית לנבחרים - לא מאמינים להבטחות שלכם וכופים עליכם לטפל בגימלאים".
במהלך הפגישה המליצו נציגי הגימלאים לקצב להטיל את מלאכת הרכבת הקואליציה על יו"ר קדימה, אהוד אולמרט. יו"ר המפלגה, רפי איתן, קרא לפרץ ואולמרט לשבת וליישר את ההדורים, וביחד להקים את הממשלה הבאה. לדברי איתן, ההחלטה להמליץ על אולמרט נבעה מכך שקדימה היא המפלגה שקיבלה את אמון העם.