גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עוזרים פרלמנטרים לא מתים, הם רק מתחלפים

הג'וב המבוקש מציע תנאים מפתים, וכנראה שמעט ערכים: עוזרים רבים שהפכו מובטלים מוכנים לחצות את הכביש ולעבור ל''מתחרים'', העיקר שיהיו יהודים

אורי גליקמן | 8/4/2006 12:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דרושים לכנסת ה-17: חברי כנסת למשרה מלאה עבור עוזרים פרלמנטרים מנוסים, אידיאולוגיה ודיעה פוליטית גמישה (העיקר שלא יהיו ערבים).

הכנסת האחרונה שהסתיימה זה עתה תיזכר בעיקר בגלל הסיום הדרמטי, במהלכו הוקמהבדרמטיות מפלגת קדימה שמשכה אליה חברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית. בעקבות השינוי המהיר, חברי כנסת רבים עזבו את המשכן לאחר שלא הצליחו להתברג במקום ריאלי ברשימותיהם. אך אין מה לדאוג, הרוב המוחלט שלהם צפוי להשתלב בעמדות מפתח בזירה העסקית או הציבורית.

לכל ח"כ קיים תקן לשני עוזרים פרלמנטריים, משרה הנחשבת לנחשקת ביותר בשוק העבודה, למרות היעדר המושג קביעות. בעוד הח''כים הפורשים עושים לביתם, העוזרים הפרלמנטריים נאלצים להתמודד עם איתור משרה הולמת ומציאת חבר כנסת חדש, לעיתים אפילו מהקצה השני של המפה הפוליטית.

כך למשל נותרו שלושים עוזרים פרלמנטריים ללא עבודה, לאחר ששינוי נמחקהמהמפה הפוליטית. אחד מהם הוא אורי בצרי, בן 32, שכיהן כיו"ר ועד העוזרים הפרלמנטריים וכדוברו של ח"כ אילן לייבוביץ. בתקופת הבחירות כיהן בצרי גם כדובר שינוי, אך כיום הוא מחפש עבודה במפלגות השונות, עם עדיפות לחברי קואליציה.

"העבודה במסדרונות השלטון מאתגרת מאוד'', אומר בצרי. ''אין לי ספק שאני יכול לתרום עוד רבות". לדבריו, אין לו בעיה לעבוד עם חברי כנסת מהימין, והוא אינו פוסל אף ח''כ מהמפלגות הציוניות.

בניסיונותיו למצוא זיווג מתאים בצרי עשוי להיתקל באייל אטיאס, נשוי ואב טרי בן 31, ששימש כעוזר לשר הביטחון שאול מופז, ועזב לאחר כמעט 3 שנים בתפקיד. "מיציתי את עצמי וכיום אני פתוח להצעות", הוא אומר. ''העדיפות שלי היא לעבוד עם ח"כ שהעשייה היא מעל הכל בשבילו. אני מעדיף לא לפסול אף אחד, אך יש לי עדיפות לעבוד עם ח"כ מהמפלגות הציוניות".
"מעדיף לא לפסול אופציות"

שאול יהלום, ח"כ ותיק מהמפד"ל שהוכתר בעבר כפרלמנטר מצטיין, הפסיד את מקומו בכנסת לאחר החבירה עם האיחוד הלאומי, כששובץ במקום ה-11 והותיר את עוזרו הוותיק לחפש מקום עבודה חילופי. בנג'ו ברמן, בן 30, נשוי ואב גאה לשני ילדים שבעברו היה אינסטלטור, מציין בהומור: "אסתפק גם בעבודות ספונג'ה ונקיון". עם זאת, חשוב לו לציין כי אינו מוכן לעבוד עם חברי כנסת מהמפלגות הערביות: "כסף זה לא הכל בחיים".

עוזרת נוספת של יהלום שנותרה ללא מקום עבודה היא איילת מור מנהלת הלשכה, בת 33. כיום היא מחפשת משרת ניהול לשכה: "קשה מאוד להיפרד משאול אחרי כל כך הרבה שנים אך המציאות מחייבת להמשיך הלאה, וכיום אני

פנויה להצעות".

ח"כ אהוד יתום (הליכוד), שנמנה עם רשימת "המורדים", נאלץ לעזוב את הכנסת לאחר שלא התברג במקום ריאלי. כיום הוא מנצל את זמנו להגיש את פינת הטיולים בגלי צה"ל, וגם הוא השאיר עוזרים מחוסרי עבודה.

אחד מהם הוא איתמר פנץ, רווק בן 27, שכיהן כדוברו וכעוזרו הפרלמנטרי במשך השנה האחרונה ובעברו כיהן כראש ענף בכיר במשרד ראש הממשלה. כיום ממתין איתמר להצעות מחברי כנסת אחרים. "אני מעדיף לעבוד במקום שבו התרומה שלי והביטוי שלי ימומשו בצורה הטובה ביותר", אומר איתמר. ''אני מעדיף לא לפסול אופציות".

התופעה מעוררת הרבה מאוד כעס במסדרונות הכנסת. עוזר פרלמנטרי לשעבר אמר ל-NRG מעריב: ''זה משקף את אובדן האידיאולוגיה, הכל נעלם וזה מקרין כנראה גם על העוזרים. המצב הפך להיות אבסורד, שאתה  מדברר מישהו רק בשביל הג'וב ולא בשביל השליחות. הכל נלקח בצורה  צינית וללא כל קשר להשקפות עולם, וזה חבל''.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים