אולמרט מינה את שרי קדימה
זו הרשימה שצריך להתחיל להתרגל אליה: מופז שר התחבורה, שטרית שר הבינוי והשיכון, רמון שר המשפטים, לבני שרת החוץ, עזרא השר לאיכות הסביבה, בוים שר הקליטה והירשזון באוצר
- בונים קואליציה - סיקור מיוחד ב-NRG מעריב
אולמרט הצליח לפרק שני "מוקשים" פוטנציאלים במפלגתו - שאול מופז ומאיר שיטרית. מופז, שנושל מהתפקיד היוקרתי של שר הביטחון, קיבל לידיו את תיק התחבורה. עם זאת, פיצה אותו אולמרט על ידי הרחבה של סמכויותיו והעניק לו את התואר סגן ראש הממשלה וחברות בקבינט המדיני היוקרתי. כמו כן הוא השאיר בסמכותו של מופז את קיום המגעים ושיתוף הפעולה הצבאי אסטרטגי של ישראל עם מדינות העולם.
השר מאיר שיטרית, שסבר כי הוא ראוי לכהן בתיק האוצר הבכיר, קיבל לידיו תיק שנחשב בינוני - תיק הבינוי והשיכון, אך גם הוא קיבל פיצוי משמעותי, לאחר שהועברו לידיו סמכויות מינהל מקרקעי ישראל והפיקוח על השירותים החשאיים. בנוסף הוא גם יכהן כיו"ר ועדת השרים לענייני המגזרים הלא-יהודיים.
שמעון פרס קיבל לידיו את התיק לפיתוח הנגב והגליל. גדעון עזרא יכהן כשר לאיכות הסביבה וזאב בוים מונה לשר העלייה והקליטה. בתום פגישתם של רמון ואולמרט סוכם כי רמון יהיה שר המשפטים. רוני בר-און מונה לשר הפנים ושרת החוץ הבאה תהיה ציפי לבני. יעקב אדרי מונה לשר ללא תיק שיהיה אחראי על הקשר בין הממשלה לכנסת.
אברהם הירשזון, מקורבו ואיש אמונו של ראש הממשלה בפועל, ימונה לשר האוצר. השר לביטחון פנים יהיה אבי דיכטר.דליה איציק תהיה יו"ר הכנסת.
זו רשימת שרי קדימה:
שמעון פרס - השר לפיתוח הנגב והגליל
שאול מופז - סגן ראש הממשלה ולשר התחבורה
מאיר שטרית - שר הבינוי והשיכון
גדעון עזרא - השר לאיכות הסביבה
זאב בוים - שר העלייה והקליטה
חיים רמון - שר המשפטים
רוני בר-און - שר הפנים
ציפי לבני - שרת החוץ
יעקב אדרי - שר ללא תיק
אברהם הירשזון - שר האוצר
אבי דיכטר - השר לביטחון פנים
היועץ המשפטי של קדימה, עו"ד איתן הברמן מסר בצהריים לידי מזכיר הכנסת אריה האן את ההסכמים הקואליציוניים שנחתמו עם העבודה, עם מפלגת הגמלאים ועם ש"ס. בנוסף הונחו על שולחן המזכיר קווי היסוד של הממשלה החדשה ופירוט דרכי העבודה של הקואליציה.
אחר הצהריים יצאו שליחים אל בתיהם של כל 120 חברי הכנסת, ואלה יקבלו את העתקי המסמכים, כמתחייב בחוק. החוק קובע כי יש להגיש את המסמכים לח"כים 24 שעות לפני הצגת הממשלה, הצפויה ביום חמישי, אך בשל בשל אירועי יום העצמאות הזדרזו
הממשלה ה-31 של מדינת ישראל תוצג בפני מליאת הכנסת בישיבה מיוחדת שתתכנס ביום חמישי בשעה 11 בבוקר. הסעיף ראשון על סדר היום יהיה אישור בחירתה של יושבת ראש הכנסת המיועדת, דליה איציק, ורק לאחר מכן תוצג הממשלה החדשה.
לאחר הצגת השרים על ידי ראש הממשלה אהוד אולמרט יפתח דיון סיעתי ובסיומו, לקראת השעה שמונה בערב, יושבעו השרים החדשים והם יתפסו את מקומם סביב שולחן הממשלה. ביום שני בשבוע הבא תתחיל הכנסת ה-17 בעבודתה הסדירה.
אולמרט הורה לצוות המשא ומתן הקואליציוני להאיץ ביהדות התורה כדי לצרפה לקואליציה. זאת לאחר שהמשא ומתן בין קדימה ליהדות התורה התפוצץ אמש.
גורמים ביהדות התורה אומרים כי המשבר במשא ומתן הקואליציוני לא נוגע רק בנקודות מחלוקת בודדות, אלא מהותי וכולל את הנושא המדיני ואת דרישות המפלגה בנושאי שירותי הדת ומערכת החינוך החרדי, כמו גם אי הסכמה בנוגע לחוק ברית הזוגיות. ביהדות התורה טוענים כי ההישגים של ש"ס במשא ומתן הקואליציוני אתמול "זורים חול בעיני הציבור החרדי".
כמה ימים לאחר שמפלגת העבודה חתמה על ההסכם הקואליציוני עם נציגי קדימה, הבטיחה אתמול גם ש"ס את כניסתה לממשלה הבאה, לאחר שצוותי המו"מ של המפלגה חתמו בשעות הערב עם נציגי קדימה על ההסכם הקואליציוני.
עם חתימת ההסכם הקואליציוני עם העבודה ועם ש"ס, עומדת הקואליציה המסתמנת על 67 חברי כנסת. כעת מנסים בקדימה לפתור את המשבר עם יהדות התורה וממתינים להתפתחות המגעים עם ישראל ביתנו.
יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, כינס אתמול מסיבת עיתונאים שבה הבהיר כי הוא אינו סוגר את הדלת למו"מ, אך הציג במקביל כמה וכמה דרישות. אם ליברמן יחליט בכל זאת שהוא מעדיף את ספסלי האופוזיציה מאשר את שולחן הממשלה, יחודשו המגעים באופן רשמי עם סיעת מרצ המונה חמישה חברי כנסת. כך תוכל הקואליציה של אולמרט להגיע ל-78 חברי כנסת - יחד עם מרצ ויהדות התורה.
עם זאת, יהיה קשה לאולמרט לגשר על הפערים בין יהדות התורה לבין מרצ. אך בקדימה מעריכם כי "ניתן למצוא נוסח אשר יניח את דעתן של שתי המפלגות היושבות בקצוות מנוגדים של הקשת הפוליטית".