האולטימטום: צאו עד מחר מרצון או שתפונו בכוח
בג"ץ פרסם את החלטתו בעתירת תושבי היישוב היהודי בחברון, שביקשו למנוע פינוי מבנה המריבה. השופטים לתושבים: צאו מרצון עד 11:00 או שתפונו בכוח. בצה"ל שיחררו הכוחות מחשש לחילול שבת
שופטי בג"ץ החליטו לתת למתנחלים את האפשרות להתפנות מרצון עד מחר בבוקר ב-11:00. אחרי פקיעת האולטימטום, יחל פינוי הבתים בכוח. מוקדם יותר דחו המתנחלים את הצעת הפשרה שהציע להם נשיא בית המשפט העליון, אהרן ברק, לברר את המחלוקת לגבי הבתים בבית משפט השלום בירושלים.
הרכב שופטי בג"ץ, בראשות הנשיא אהרון ברק, קבע בהחלטה שניתנה הערב כי על המתנחלים שמתגוררים בבית שפירא בחברון לצאת מרצונם מהמבנה עד מחר בשעה 11 בבוקר, אחרת יהיו רשאים כוחות צה"ל לפנותם בכוח. בהחלטה, שנימוקיה יינתנו במועד אחר, קבעו השופטים כי לאחר הפינוי "ינעלו דלתות הבית על ידי הצבא, ולא תינתן אפשרות כניסה למבנה לאיש, עד להכרעה של בית משפט אזרחי בסכסוך". השופטים חזרו והמליצו בפני המתנחלים לפנות את המבנה מרצון, והדגישו כי אין בהחלטה זו כדי להביע דעה בעניין זכויות הצדדים על הנכס.
עו"ד גלעד קורינאלדי, שמייצג את העותרים, אמר כי ההחלטה היא "הרע במיעוטו". לדבריו, "מדובר בשאלה של זמן, ובתום הבירור המשפטי בטוחני כי העותרים ישובו לבית שפירא". אחד הדיירים שמתגוררים במבנה אמר ל-NRG מעריב כי "ברמה העקרונית אנחנו לא הולכים להתפנות, ואנחנו הולכים להישאר בבתים". לדבריו, "המשטרה תקבע אם יהיה מאבק. מבחינתנו לא הולך להיות מאבק אלים, ואם ירצו לפנות אותנו יצטרכו לעשות זאת כמו שמפנים בני אדם".
בעקבות ההחלטה התקיימה הערכת מצב ראשונית בין צה"ל למשטרה. קצין בפיקוד מרכז העריך הערב כי לא יהיה צורך בכוחות גדולים במהלך פינוי המתיישבים מהמבנה. "בהתאם להערכת מצב ראשונית של הצבא ומשטרת ישראל, ישוחררו עוד הערב לבתיהם כוחות משמר הגבול ומשטרת ישראל השוהים הבסיס האימונים לכיש ולא ייטלו חלק בפינוי", אמר הקצין. ואכן זמן קצר לאחר מכן החלו בצה"ל לפזר את הכוחות.

במהלך הדיון, ביקשו נציגי המתנחלים, עו"ד מיכאל וגלעד קורינאלדי, מבג"ץ להורות על דחיית הפינוי שתוכנן להיום, כדי לאפשר להם לרדת לעומקו של עניין. אולם נציג הפרקליטות, עו"ד גלעד שירמן, טען כי מדובר בפולשים שנכנסו שלא כדין למקום, לאחר שפרצו את מנעולי המבנה שרותכו. שירמן הוסיף כי המצב בשטח נפיץ וכי כוחות צה"ל ערוכים ומוכנים לבצע את הפינוי.
העותרים טענו כי החתימה על צו הפינוי נעשתה שלא כחוק, משום שטענותיהם בדבר אמיתות המסמכים שבהם מחזיקים הבעלים הפלשתינים לא נבדקה כראוי. בשל כך, טוענים המתנחלים, שם עצמו למעשה מפקד תחנת המשטרה כשופט.
במהלך הדיון הציע השופט ברק לצדדים לברר את המחלוקת בבית משפט השלום, כאשר עד אז ייצאו מהמבנה וישאירו אותו ריק.
בתגובה אמר שופט בית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין, כי הצעתו של ברק נועדה "למנוע אנרכיה", והוסיף כי "העובדה שהמתנחלים פרצו את המנעולים לא נראית טוב". התושבים היהודים מצידם הציעו כי הם יישארו בבתים, ובינתיים יפנו לבירור המחלוקת בבית משפט השלום. בתום הדיון הודיע הנשיא ברק כי ההחלטה תינתן בקרוב, עד אז צפויים כוחות צה"ל להמתין בשטח.
בסופו של דבר החליטו שופטי בג"ץ להעניק ארכה למתנחלים להתפנות מרצון עד מחר ב-11:00 בבוקר. בתום האולטימטום יחל הפינוי בכוח של המתנחלים.
שלשום פורסם לראשונה ב-NRG מעריב כי שר הביטחון, שאול מופז, אישר את פינויים של משפחות שליסל, מלמד וגרבובסקי, שלטענת מערכת הביטחון פלשו לבית פלשתיני בעיר. בעקבות הוצאת הצו, עתרו המשפחות לבג"ץ. קצינים בפיקוד מרכז טוענים כי המשפחות שמתגוררות בבית, באזור פלשתיני, פלשו אליו בניגוד לחוק, למרות טענותיהן כי קנו את הבית כחוק.
אתמול, שעות ספורות לפני הדיון בבג"ץ, החיים בעיר התנהלו כסדרם. התושבים נמנעו מלהזעיק למקום תומכים שישמשו כתגבורת בשעת הצורך, בשל האמונה כי הפינוי לא ייצא לפועל. אולם במקביל לקו המתון ששידרה הנהלת היישוב, קרא פעיל הימין הקיצוני ברוך מרזל לשכניו "להיערך לעימות קשה יותר אף מזה שהיה בעמונה".
גם במשטרה ממתינים בדריכות להחלטת בג"ץ. כוחות הביטחון נערכו לפינוי, ולקחו בחשבון אפשרות שהפעולה תתפתח לכדי עימותים קשים בין המתיישבים לכוחות הצבא והמשטרה, כפי שהיה בפינוי עמונה. אם אכן יתבצע הפינוי, תפרוס המשטרה באזור מחסומים כדי למנוע הסתננות של פעילי ימין שאינם מתגוררים בעיר למקום - מהלך שעשוי להקשות על הפעולה.
במשטרה סיימו בשבועות האחרונים להכין דוח פנימי בנוגע לאירועי עמונה, ולכן תדרכו את השוטרים להימנע מאלימות מיותרת, כדי שלא לחזור על המראות הקשים שנלוו לפינוי המאחז הבלתי-חוקי.
השתתפו בהכנת הידיעה: אמיר בוחבוט, טל ימין וולבוביץ' וארז תדמור