סוגרים לילדים הנזקקים את מרפאת השיניים
בית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת ת"א עומד בפני סגירה. הנפגעים העיקריים יהיו דווקא ילדים נזקקים, עולים חדשים ונפגעי טרור שמטופלים בחינם
במשך יותר מ-20 שנה מגיעים לבית הספר ילדים ממשפחות מרובות ילדים ועולים חדשים, שמקבלים טיפולים שונים במחירים סמליים, בזכות קרן תרומות שהקימו הסטודנטים, שמממנת את רוב עלות הטיפול. כמו כן מעניקים הסטודנטים טיפולים מסובסדים לנכי צה"ל ולנפגעי פעולות טרור. מדי חודש מטפל בית הספר בכ-250 בני אדם שאין באפשרותם לממן טיפולי שיניים, שלא נמצאים בסל הבריאות.
"אנחנו יודעים טוב מאוד שמרבית הילדים שמגיעים אלינו הם ילדים שלא היו מקבלים טיפול במקום אחר בגלל מצוקה כספית של הוריהם", אומרת טלי שני, סטודנטית שנה שישית שמטפלת בילדים כבר שנתיים. "ילדים מגיעים לפה במצב שיניים נורא ואיום, ואנחנו ממש מצילים להם את הפה. אנחנו משתדלים לתת להם את הטיפול הטוב ביותר וכל מה שניתן כדי שהם לא יצטרכו לשלם והפעילות החברתית הזו חשובה לנו מאוד כסטודנטים".

מרבית הילדים והמבוגרים שמגיעים לקבלת טיפול בבית הספר מופנים על ידי רב חרדי, שמקשר בין בית הספר לאוכלוסייה נזקקת בבני-ברק. רבים אחרים מופנים על ידי לשכות הרווחה. "אנחנו מרגישים מאוד רע שניאלץ לנטוש את המטופלים שלנו", אומרת שני. "במיוחד לאור הידיעה שהם לא יקבלו טיפול בשום מקום אחר".
היום אחר הצהריים צפוי סגל בית הספר לכנס את הורי הילדים המטופלים ולהודיע להם שהחל משנת הלימודים הבאה יופסק הפרויקט, עקב סגירת בית הספר. מטה המאבק של הסטודנטים והסגל מנסה לגייס את ההורים על מנת שאלו יפעילו לחץ על נשיא האוניברסיטה, פרופ' איתמר רבינוביץ', במאמץ
"בשלוש השנים האחרונות הסטודנטים והסגל כאחד מנסים להיאבק בתוכנית האוניברסיטה לסגור את בית הספר אך ללא הועיל", נכתב במכתב שיחולק להורים. "השבוע הקרוב הינו ההזדמנות האחרונה שלנו לשנות את רוע הגזירה, ועל כן אנו פונים אליכם בבקשת עזרה כי אנחנו כבר נואשנו".
הסגל והסטודנטים תולים תקווה גם בשרת החינוך החדשה, יולי תמיר, שכבר אמרה שלדעתה יש למצוא פיתרון שימנע את סגירת בית הספר. הסטודנטים והסגל מקווים שאולי משם תבוא הישועה. "זהו חבל ההצלה האחרון שנשאר לנו", אומרים הסטודנטים.
מאוניברסיטת תל אביב נמסר בתגובה: "נקבל בברכה את הסיוע של שרת החינוך יולי תמיר בסוגיית תקצוב ייחודי ונכון של בית הספר לרפואת שיניים". באוניברסיטה אומרים שהם מנהלים משא ומתן עם מספר גופים, על מנת למצוא שותף אסטרטגי לניהול בית הספר.
בנוסף, מסבירים באוניברסיטה שבקרוב מאוד יהיו יותר רופאי שיניים ממה שהשוק דורש, עקב הגידול בסטודנטים שמגיעים לאחר לימודים במזרח אירופה ושנות העבודה הארוכות של רופאי שיניים בישראל. באוניברסיטה דורשים מהממשלה להקצות תקציב ייחודי לבית הספר, או לחילופין להעלות את שכר הלימוד.