גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


אודטה

עוגת גבינה מצוינת, פטנט למניעת אלרגיה לחיות, קישורית לכתיבה בעברית ועוד כמה דברים ששוה לדעת

אודטה | 27/5/2006 10:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אהלן חברים,

הנה מתכון לעוגת גבינה טעימה וקלאסית (תבנית קפיצית בקוטר 26 סנטימטר, גובה חמישה סנטימטרים) של בית הקפה "טאטי" מתל אביב. לטעמי, אני מוותרת על תחתית הבצק וציפוי השמנת, מכפילה את כמות המלית הנפלאה, אופה את זה יותר זמן, כדרוש, וחייתה נפשי‭...‬

אבל המתכון האותנטי הולך ככה:
  


חומרים לבצק
100 גרם אבקת סוכר
220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
310 גרם קמח לבן
5  גרם מלח
2 חלמונים ‭35)‬ גרם)
30 גרם תמצית וניל איכותית

חומרים למלית הגבינה
3 ביצים מס' ‭165) 2‬ גרם ביצים)
2 חלמונים ‭35)‬ גרם)
15 גרם תמצית וניל
500 גרם יוגורט (שני מכלים וחצי) "תנובה"
300 גרם גבינה תשעה אחוזים של "תנובה"
320 גרם גבינת שמנת
30 אחוז של "גד"
245 גרם סוכר
5 גרם מלח גרירה מ‭1-‬ לימון
25 גרם קמח 25 גרם קורנפלור

חומרים לציפוי השמנת
400 גרם שמנת חמוצה ‭2)‬ מכלים)
100 גרם אבקת סוכר
10 גרם תמצית וניל
אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק

‭.1‬ מערבבים במעבד מזון להב פלדה אבקת סוכר, חמאה, קמח ומלח, עד שמתקבלת תערובת של פירורים. ‭.2‬ מוסיפים בבת אחת את החלמונים והווניל, עד שמתקבל בצק אחיד במרקם רך מאוד. (צריך להקפיד שלא לערבל את הבצק יתר על המידה, הוא מאבד מהפריכות שלו ומתפרק בעת הרידוד‭.3 .(‬ ברגע שהבצק אחיד, אבל עדיין פירורי, מוציאים לקערה ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה לפחות (ניתן להשאיר את הבצק מכוסה עד ארבעה ימים במקרר‭.4 .(‬ לאחר כשעה מוציאים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית. עובי הבצק צריך להיות שלושה מילימטרים. ‭.5‬ מעבירים לתבנית אפייה שטוחה של תנור מרופדת בנייר אפייה, ומחוררים את פני הבצק בעזרת מזלג. ‭.6‬ אופים בחום של 160 מעלות צלזיוס, בתנור שחומם מראש, במשך 14 דקות. הבצק צריך להיות אפוי, אבל בצבע חיוור. מוציאים את עלה הבצק מהתנור, מניחים עליו את טבעת האפייה, ובעוד הבצק חם לוחצים חזק על טבעת האפייה וקורצים מהבצק עיגול בקוטר התבנית הקפיצית.

אופן הכנת מלית הגבינה והציפוי
‭.1‬ בקערה גדולה מערבבים ביצים, וניל ויוגורט לתערובת חלקה. מוסיפים את הגבינות, הסוכר, המלח וגרירת הלימון. מערבבים, ולבסוף מוסיפים את הקמח ואת הקורנפלור.
‭.2‬ מוודאים שאין גושים, יוצקים הכל על תחתית העוגה האפויה כבר, שמחכה בתוך התבנית הקפיצית, ומכניסים לתנור מחומם מראש ל‭140-‬ מעלות.
‭.3‬ אופים 35 דקות, מורידים את חום התנור ל‭120-‬ מעלות ואופים עוד 25 דקות. מוודאים שהעוגה מוכנה על ידי הזזת התבנית. המרקם באמצע צריך להיות רוטט (כמו ג'לי‭!(‬ זו נקודת מוקש:

פחות מדי אפייה - זה לא ייצא מוכן, יותר מדי אפייה - כל העסיסיות והנימוחות של העוגה הולכות קאקן. צריך הרבה תשומת לב ו‭...‬רגש!
‭.4‬ מכבים תנור, מוציאים ממנו את העוגה וממתינים 15 דקות.
‭.5‬ בינתיים מערבבים את כל חומרי הציפוי בערבוב עדין (אין להכניס אוויר לציפוי‭,(‬ יוצקים את הציפוי על מרכז העוגה ומכניסים את העוגה המצופה שוב לתנור החם אבל המכובה! למשך עשר דקות.
‭.6‬ מוציאים את העוגה ומקררים אותה למשך הלילה.

העוגה נשמרת במיטבה שלושה ימים, כשהיא מכוסה היטב במקרר.

איך לכתוב בעברית מכל מקום בעולם

הנה קטע מחייה של גאונת מחשבים. ואם הבדיחה הזו לא היתה עלי, זה היה אפילו עוד יותר מצחיק‭...‬

חברתי מירל'ה שלחה לי פטנט אדיר: לינק המאפשר לכתוב בעברית (ובעוד מלא שפות‭(!‬ מכל מקום בעולם. "ותשלחי לכל החברים בחו"ל‭,"‬ צורפה ההוראה.

פתחתי את הלינק ונפלתי פרקדן מרוב המחשבות והסרעפים איך בכל זאת שולחים את מה שכתבתי (אותיות קטנות בנוצרית מפילות אותי לקומה‭.(‬ אז הזעקתי את הג'יניאס, וסוף סוף זה בא:

"זהו לינק (קישורית‭,"(‬ כך הג'יניאס, "למקלדת וירטואלית שמאפשרת לך לכתוב בכל מקום בעולם שבו אין מקלדת עברית, קוריאנית, רומנית, אסטונית וכו‭...‬ על ידי לחיצה את מקבלת חלון ושם שואלים אותך באיזו שפה את צריכה את המקלדת. נניח שבחרת עברית, את מקבלת חלון ובו מקלדת בעברית. את כותבת את הטקסט הרצוי עם קליקים של העכבר על כל אות ורווח, ובגמר את מסמנת את הטקסט, עושה Copy וזהו. את פותחת חלון חדש,או שמא כבר היית ב‭.Reply-‬ את מדביקה את הטקסט לאן שאת צריכה ושולחת רגיל! פשוט ואלמנטרי‭."!‬ סוף ציטוט.

לא ממש הבנתי, אבל אתם בטח כן, אז הנה הקישורית: http://www.gate2hotme.com

בתיאבון...

איך מונעים התקפי אלרגיה מחיות מחמד?

מספר הווטרינר ד"ר רפי קישון:

הגיע מוצר חדש לארץ, שמונע את התגובה האלרגית הנגרמת לאנשים מסוימים מחיות המחמד שלהם. חומר זה יכול להיות ממש הצלה להרבה אנשים, המגלים פתאום שהם אלרגיים לחיית המחמד שלהם - חתול או כלב. הם כמובן לא רוצים למסור את החיה הנאמנה והאהובה, ומצד שני הם סובלים מתגובות אלרגיות. החומר בא בצורת נוזל והשימוש בו פשוט מאוד - מורחים אותו על הפרווה של החיה פעם בשבוע, ואין יותר תגובה אלרגית. החומר עצמו כמובן אינו רעיל ואין לו שום תופעות לוואי. הוא פשוט נקשר ליונים השליליים יוצרי האלרגנים ובכך מבטל את פעולתם. הוא נקרא ‭") PETAL-CLEANSE‬פטל-קלנס‭("‬ של חברת ביו-לייף מאנגליה, הוא מומלץ על ידי האגודה לאלרגיה באנגליה, וניתן להשיג אותו במרפאות הווטרינריות.

חזייה נפלאה לפרונט גדול

אחותי כלה, אם בורכת בבלקונט גדול, ישנה חברה שמתמחה בחזיות איכות יפהפיות בדיוק בשביל הפרופיל המפואר הזה. קוראים לה "וומן אונלי‭,"‬ היא נמצאת בכל קניון או מרכז קניות גדול והסיסמה שלה היא: "סי קאפ אנד אפ‭,"!‬ יענו, גביע "סי‭,"‬ זה הכי קטן אצלם, שזה נחמד לאללה. 
אבל מה שמשך את תשומת הלב שלי בהתפעלויות קשות זה סט של חזייה, גופייה, טנגה ותחתון מד-הי-מים. 
מס' הדגם הוא ‭,RP-141-0-OL‬ וזה בא בצבעי אופל, שזה תכלת, ולאטה, שזה חום קפה בשמנת. אין חיה יפה כזו, ובטח לא לבעלות חזה גדול!

אמנונים נראו בארץ

ואם בבשורות, האופנאית דורין פרנקפורט ‭")‬ברוך בורא פרי הפרנקפורט‭("‬ נכנעה ללחץ הציבורי והוציאה שוב לחנויות את דגם המכנסיים המנצח שלה "אמנון" מבד "פרשוט" - שזה בד מצנחים. זה לא זה, אגב, מבד אחר. מדובר בדגם יוניסקס שבא בכל מיני צבעים (לא מספיק "כל מיני‭,("!‬ אבל רק מי שצריכה לארוז את התוכעס שלה נכון תדע להעריך באיזה אוצר הנדסי נוח מדובר. הם בגזרת "עיפרון" מנצחת, והם מה זה מחטבים ומתמירים את הגזרה!

‭odetta@maariv.co.il

הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, מתכונים וכל מה שתרצו בפקס לאודטה: ‭03-5632065‬ (אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם)

הטור של אודטה מתפרסם מידי שבוע במוסף "סופשבוע" של מעריב

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים