המעבר הושלם: שרון הגיע לתל-השומר
שיירה מאובטחת הובילה את ראש הממשלה לשעבר למחלקת שיקום נשימתי במרכז הרפואי שיבא
העברתו של שרון לבית החולים שיבא תל-השומר הזכירה מבצע צבאי. מאז שעות הבוקר המוקדמות ערכו בהדסה הכנות אחרונות ליציאתו של ראש הממשלה לשעבר, בדרכו למחלקת השיקום הנשימתי בבית החולים תל-השומר. שוטרים רבים הגיעו לבית החולים ואבטחו את המקום לקראת צאתה של השיירה, בראשה אמבולנס שמוביל את שרון, מלווה בשני אופנועי משטרה, ניידת תנועה ורכבי שב"כ שמאבטחים את השיירה.
טרם עזיבתו את בית החולים, הובל שרון דרך מנהרה סודית בקומות התחתיות של בית החולים, משם הוכנס לניידת טיפול נמרץ של מד"א שחיכתה לו עטופה בניירות צלופן כדי למנוע מצלמים וכלי תקשורת לצלמו בדרכו למרכז הרפואי שיבא. את שרון ליוו בתוך האמבולנס ד"ר יורם וייס ממחלקת ההרדמה של הדסה ובנו גלעד. אנשי השב"כ ביצעו הטעייה נוספת ושלחו שתי שיירות לבית החולים, באחת היה ראש הממשלה לשעבר והשיירה השנייה שימשה "הסחה". השיירה ה"אמיתית" הגיעה לבית החולים רבע שעה לאחר השיירה הפיקטיבית.
לאחר הכנסתו של ראש הממשלה לשעבר לבית החולים קיים מנכ"ל בית החולים שיבא, הפרופ' זאב רוטשטיין, תדרוך לעיתונאים הרבים שהגיעו למקום כדי לסקר את העברתו של שרון לבית החולים. מנכ"ל בית החולים דיבר על שתי מטרות שברצונו להשיג בכל הקשור לטיפול בראש הממשלה לשעבר. "המטרה הראשונה היא לנסות ולגמול את ראש הממשלה לשעבר מההנשמה הכרונית שבה הוא מצוי כיום והמטרה השנייה היא לנסות ולהוציא אותו מחוסר ההכרה שבו הוא שרוי", אמר.
פרופ' רוטשטיין הדגיש את הסיבוכים הכרוכים בטיפול בשרון. "במצב של חולה בגילו של שרון, כשהוא מחוסר הכרה, אנחנו מצפים לסערות לא קטנות. סיבוכים במצב הזה זה דבר שכיח, כפי שאירעו גם עם ניתוח הבטן. משמעות של סיבוכים מהסוג הזה הם סכנת חיים ואנחנו לא מקלים ראש".

מנכ"ל בית החולים העדיף לשמור על אופטימיות זהירה באשר לסיכויי החלמתו של שרון. "אנחנו ננסה להגיע לשתי המטרות שהצבנו, אבל ככל שאנחנו מתרחקים ממועד האירוע המוחי הסיכוי להתעוררות הוא קטן", אמר. "למרות זאת, יש גם אצלנו מקרים של אנשים שחזרו למצב של הכרה. אני לא חושב שהגיל של ראש הממשלה לשעבר הוא הפקטור".
לדבריו, אם מצבו של ראש הממשלה לשעבר לא ישתפר הוא יוגדר כחולה סיעודי. מנכ"ל בית החולים אמר כי במקרה שכזה ייתכן ושרון ימשיך להיות מאושפז בבית החולים או שהוא יועבר לטיפול בית.
פרופ' רוטשטיין החמיא לשני בניו של שרון, עמרי וגלעד. "מדובר בבנים מסורים מאוד, שמעורבים מבחינת טיפול רפואי ומעודכנים בנושא מצבו של אביהם", אמר.
רופאים בכירים אמרו אתמול כי הסיכוי ששרון ישוב להכרתו הוא אפסי ולכן, מצבו לא מתאים יותר לאשפוז בטיפול נמרץ. לאחר ניתוח מוצלח שעבר שרון בראשון בתחילת חודש אפריל, התבטא גורם בהדסה כי "אם לא יהיה שינוי לטובה או לרעה במצבו הרפואי של ראש הממשלה - הוא יועבר בשבועיים הקרובים לשיקום".
אחרי שהבינו בניו של
לפני שבועיים פורסם כי ועדת הכספים של הכנסת אישרה פה אחד את המלצותיה של ועדה ציבורית שקבעה כי שרון יקבל שירותים רפואיים מלאים על חשבון המדינה למשך חמש שנים. הוועדה המליצה להעניק לשרון את כלל השירותים הרפואיים שלהם הוא נזקק, בין אם במוסד רפואי ובין אם בביתו.
עוד קבעה הוועדה כי אין להגביל את סכום ההוצאות הרפואיות של שרון, אבל יש למצות את הזכויות המגיעות לו במוסד לביטוח לאומי, בקופת החולים או בחברת הביטוח שלו. לקראת תום חמש השנים, ייבחנו שוב צרכיו הרפואיים של שרון ואז תתקבל החלטה לגבי המשך הסיוע.
החל מ-4 בינואר מאושפז שרון במצב קשה ויציב במחלקה לטיפול נמרץ בהדסה, לאחר שלקהבשבץ מוחי מדמם כשבועיים לאחר האירוע המוחי הראשון בו לקה. הוא הובהל לחדר הניתוח, ונותח במשך למעלה משבע שעות. הרופאים הצליחו אמנם לעצור את הדימום במוחו של שרון, אך זמן קצר לאחר שיצא מהניתוח הוחלט להחזירו לחדר הניתוחים.

לאחר שעבר ניתוח נוסף, הועבר שרון ליחידה לטיפול נמרץ נוירו-כירורגית. גורם בבית החולים העריך אז כי למוחו של ראש הממשלה נגרם נזק ניכר. יומיים לאחר מכן הובהל שרון לחדר הניתוח בפעם השלישית, זאת לאחר שבבדיקת סי-טי שנערכה לו התגלה שוב דימום במוחו. לאחר הניתוח דיווחו הרופאים על התייצבות במצבו של שרון.
חמישה ימים לאחר שאושפז, החלו הניסיונות להעיר את ראש הממשלה - ניסיונות שלא צלחו. שבועיים לאחר האשפוז דיווחו מקורביו של שרון כי הוא פקח את עיניו פעמיים למשך כשתיים-שלוש דקות. בבית החולים ציננו את ההתלהבות והודיעו שמדובר בהתרשמות של בני המשפחה מתנועת עפעפיים, שמשמעותה הרפואית אינה ברורה, וייתכן כי מדובר ברפלקסים. בהדסה ציינו כי לא נרשם שינוי במצבו של ראש הממשלה, שעדיין הוגדר קשה ויציב.
לפני כחודשיים וחצי חלה הידרדרות נוספת במצבו של שרון, ומבית החולים הדסה נמסר כי קיים חשש ממשי לחייו של ראש הממשלה. ההידרדרות האחרונה במצבו של שרון, שחייבה התערבות ניתוחית נוספת, שביעית במספר, הגיעה לאחר שבדיקת הסי-טי שנערכה בבטנו של ראש הממשלה הראתה כי הוא סובל מבעיה בזרימת הדם במערכת העיכול.
בעקבות הממצאיםהובהל שרון לחדר הניתוח. מאוחר יותר אמרו גורמים בבית החולים כי הם אינם צופים ששרון ישרוד את הניתוח. כחמש שעות לאחר שהוכנס לחדר הניתוח, הועבר שרון ליחידה לטיפול נמרץ בבית החולים הדסה. מאוחר יותר באותו היום דיווח מנהל הדסה, פרופ' שלמה מור-יוסף, כי "מצבו של שרון קריטי, אך לא נשקפת סכנה מיידית לחייו". לדברי מור-יוסף, "הבעיה המרכזית של ראש הממשלה היא חוסר ההכרה ולא הבעיה שהתגלתה בבטנו".