מי אתה ג'מאל אבו-סמהדאנה?
איש פת"ח שהקים את ועדות ההתנגדות והיה אחראי לעשרות פיגועי טרור בחסות איראנית
אבו-סמהדנה, או בכינויו אבו-עטאיא, היה אחד המבוקשים הבכירים ביותר ברשות. הוא נחשב שני רק למפקד הזרוע הצבאית של החמאס, מוחמד דיף. במותו היה רק בן 46, תושב מחנה הפליטים של רפיח ומבוקש כבר למעלה מ-20 שנה. עד האינתיפאדה האחרונה היה אלמוני יחסית, אך הפיכתו לארכי-טרוריסט קנתה לו מעמד רם בקרב חברי הארגונים החמושים ברצועה, אך גם ברחוב הפלשתיני.
בתחילת דרכו היה אבו-סמהדנה חבר בתנועת פת"ח ונמלט בתחילת שנות ה-80 מהרצועה מחשש שייעצר על ידי צה"ל. משם הוא עבר לסוריה, מרוקו ותוניסיה, שם השתקע לשנתיים יחד עם אנשי פת"ח רבים שהגיעו עם יו"ר אש"ף ערפאת מלבנון. בשלב מסוים יצא לגרמניה להשתלמות במכללה לקצינים, מטעם הזרוע הצבאית של הפת"ח, ושהה שם עד 1989.
לאחר הסכמי אוסלו היה ראש ועדות ההתנגדות שחוסל אחד מאלפי פעילי פת"ח ששבו לשטחים כחלק מהמשטרה הפלשתינית. הוא התנגד להסכמים שנחתמו עם ישראל ולתהליך השלום, אך זה לא הפריע לו להשתלב כקצין במנגנון הביטחון הלאומי.
עם פרוץ העימות הנוכחי, בספטמבר 2000, החליט אבו-סמהדנה לעזוב את הפת"ח וגמר אומר להביא את דעותיו הפוליטיות לידי מימוש בשטח. הוא הקים את ארגון ועדות ההתנגדות העממית, וגייס כמה עשרות פעילים שנפלטו משורות הפת"ח, החמאס, הג'יהאד האיסלאמי והחזית העממית.
הארגון החל לפעול במהרה בביצוע פיגועים נגד כוחות צה"ל ברצועה. האיראנים והחיזבאללה זיהו את הפוטנציאל של הארגון החדש, ולקחו את אבו-סמהדנה תחת חסותם. אז התחיל לזרום לארגון כסף רב, ובמקביל, באמצעות רשת מנהרות להברחות אמצעי לחימה בציר פילדלפי ברפיח, הגיע גם נשק.
כמי שעמד בראש ועדות ההתנגדות העממית היה אבו-סמהדנה
כך למשל נהרגו שלושה חיילים ב-14 בפברואר 2002 בפיצוץ מטען נגד טנק מרכבה, חודש לאחר מכן נהרגו 3 חיילים נוספים באירוע כמעט זהה, ובספטמבר 2002 נהרג חייל אחד ונפצעו ארבעה. אבו-סמהדנה גם אחראי לשורה של פיגועים נגד מוצבי צה"ל, שהבולט שבהם התרחש ליד היישוב מורג ב-26 בספטמבר 2004. אז חדרו אנשי ועדות ההתנגדות העממית למוצב, הרגו שלושה חיילים ופצעו אחד.

במהלך האינתיפאדה השנייה פעל אבו-סמהדנה גם נגד תושבי ההתנחלויות בגוש קטיף. הוא היה גם אחד מהאחראים הישירים לירי המאסיבי של רקטות הקסאם לעבר יישובי הנגב המערבי. בנובמבר 2000 התקיפו ועדות ההתנגדות העממית אוטובוס ילדים סמוך לכפר-דרום, ורצחו שניים מהתלמידים. במאי 2004 התרחש הפיגוע הרצחני שעליו חתום אבו-סמהדנה יותר מכל. שניים מאנשיו רצחו מטווח קרוב את טלי חתואל, שהיתה בחודש השמיני להריונה, ואת ארבעת בנותיה, אחת מהן בת שנתיים.
אירוע חמור נוסף שעליו חתום אבו-סמהדנה הוא הפיגוע נגד השיירה האמריקנית בעיירה בית-חנון בצפון הרצועה באוקטובר 2003. אז פוצצו אנשיו מטען חבלה נגד שיירתו של נספח התרבות בקונסוליה האמריקנית במזרח-ירושלים. כתוצאה מהפיצוץ שלושה ממאבטחיו של הנספח נהרגו. הרשות הפלשתינית הבטיחה לחקור את האירוע, אך למרות שכל הסימנים הובילו לעבר אבו-סמהדנה, נמנעו מנגנוני הביטחון הפלשתינים למצות עימו את הדין. מאז אותו פיגוע אסרה ארה"ב על נציגים רשמיים מטעמה להיכנס לרצועת עזה.
לאחרונה חולל רב המחבלים סערה של ממש ברשות הפלשתינית, כאשר מונה ב-20 באפריל על ידי שר הפנים בממשלת החמאס, סעיד סיאם, למפקח הכללי של משרד הפנים ולממונה על הכוח הביטחוני החדש של החמאס. המינוי עורר מחלוקת רבה ברשות, ואבו-מאזן אף הורה לבטלו בצו נשיאותי שפרסם. החמאס סירב לבטל את המינוי, עובדה שהגבירה את המתיחות בינו לבין הפת"ח ומנגנוני הביטחון שנאמנים לאבו-מאזן. מתיחות זו הסתיימה בסדרה של עימותים חמושים שהסתיימו בהרוגים משני הצדדים.
גם מאז מינויו לתפקיד החדש, המשיך אבו-סמהדנה לפקד על ועדות ההתנגדות העממית. הוא העניק שורה של ראיונות לתקשורת, והדגיש שוב ושוב כי התפקיד החדש שקיבל לא ישנה לו את סדרי העדיפויות. "הארגון שלי ימשיך בפעילות הצבאית", אמר בראיון שהעניק לסוכנות הידיעות הפלשתינית מען. בראיון אחר לסוכנות הידיעות רמתאן הוא הדגיש כי ירי הקסאמים לא ייפסק. אבו-סמהדנה אף הגדיל עשות כשבראיון לסאנדי טלגרף הבריטי הבהיר: "יש לנו רק אויב אחד ואלו היהודים. אמשיך לשאת נשק וללחוץ על ההדק, כל עוד אדרש להגן על בני עמי".