בשירות חיל הים
בתרגיל צבאי ימי רחב היקף שמתחיל מחר בהוואי, ישתתפו גם דולפינים ואריות ים שאומנו על ידי חיל הים האמריקאי לגלות מוקשים ולנטרלם. פעילי זכויות בעלי חיים מתנגדים נחרצות
החיות הימיות יוטסו מסן דייגו להוואי, שם מתקיים התרגיל, ותפקידן יהיה מציאת מוקשים מדומים וניטרולם, במהלך משחקי המלחמה הדו שנתיים. שישה דולפינים ימצאו את המוקשים, בעוד שארבעה אריות ים קליפורניים יעזרו לנטרלם.
"ישנן מספר מערכות מכאניות שעובדות עד לרמה מסוימת באזורים הללו, אבל לא טוב כפי שחיל הים היה רוצה שתעבודנה", אומר טום לאפוזה, דובר תוכנית היונקים הימיים של חיל הים האמריקאי, "רכבים לא מאוישים הולכים ומשתפרים במציאת מוקשים, אולם הם עדיין לא טובים כמו הדולפינים".
יותר מארבעים אוניות, שש צוללות, 160 צוותי אוויר ו-19,000 אנשי צבא לוקחים חלק בתרגיל הצבאי שיתחיל מחר ויימשך עד ה-28 ביולי. בתרגיל משתתפים כוחות מאוסטרליה, קנדה, צ'ילה, פרו, יפן, קוריאה, בריטניה וארה"ב.
ואולם, כל אביזרי הטכנולוגיה החדישים והמשוכללים שפותחו
בידי הצבא לא מסוגלים להשוות את יכולתם ליכולת הטבעית של היונקים הימיים. על פי לאפוזה, לאריות יש שמיעה מדהימה מתחת למים והם יכולים לצלול עד לעומק של כ-300 מטר כדי לחבר את אמצעי הניטרול למוקש המדומה. דולפינים משתמשים במערכת הסונאר שלהם כדי לאתר את המוקשים.
המתנגדים לתוכנית אומרים כי הצבא לא צריך לאמן חיות למטרות לחימה. "החיות הללו רגישות ביותר, אינטיליגנטיות מאד, והשימוש בהן ללחימה, משמעו התעללות", טוען ויין ג'ונסון, פעיל זכויות בעלי חיים בהוואי, "החיות האלו צריכות לשחות בחופשיות".
היונקים הימיים מגויסים לחיל הים מאז שנות השישים המוקדמות. לדברי לאפוזה, הם חוסכים לצבא כמליון דולר בשנה. תוכנית היונקים הימיים, בהשקעה של 15 מיליוני דולרים, מכילה 75 דולפינים ושלושים אריות ים המוחזקים במתקן בסן דייגו.
ארבעת אריות הים יועברו להוואי בכלובים עם בריכות מים והדולפינים יועברו במיכלים באורך של שלושה מטרים, בהם יהיה להם מספיק מקום לצוף, כדברי הצבא.