"אין לנו כוונה לכבוש את עזה ולהישאר בה"
רה"מ אמר כי כניסת צה"ל לרצועה והמתקפות מהאוויר אינן סוף פסוק. "יש לנו מטרה אחת, להחזיר את גלעד". פרס: "כניסה למו"מ תהפוך את חאלד משעל וחבורת הרוצחים למנצחים"
- מתקפה בעזה – סיקור מיוחד ב-nrg מעריב
"הלילה ניהלו כוחות הביטחון מבצע רחב היקף, שמטרתו היא להחזיר את גלעד הביתה – חי, בריא ושלם", הדגיש אולמרט. "מדיניותה של ישראל היתה מאז ומעולם לא להפקיר חיילים בשטח".
אולמרט פסל באופן חד-משמעי אפשרות למו"מ על החזרת החטוף. "מדינת ישראל לא תנהל מו"מ עם ארגוני הטרור על שחרורו", הדגיש. "לא יתנהל שום מו"מ על שחרורו של גלעד שליט. אנחנו לא נהסס לנקוט בצעדים כדי להחזירו - אנו נחושים למצות כל אפשרות כדי למלא את המשימה שהצבנו בפנינו".
עוד הוסיף אולמרט: "כל הפעילות הצבאית שהיתה בלילה ותימשך בימים הקרובים נועדה למטרה זו בלבד. אין לנו עניין לפגוע באוכלוסייה הפלשתינית, ובפעולה לא נפגעו אזרחים פלשתינים".
בהמשך דבריו התייחס אולמרט לאחראים למצב. "כל הידרדרות במצב תהיה על אחריותם הישירה של ממשלת החמאס ושל גורמים הקשורים אליה בסוריה. כל הרעה במצב האוכלוסייה יהיה באחריותם. הפעולות אינן סוף פסוק וניאלץ להמשיך את הפעילות הצבאית ואת פעולות סיכול הטרור. לא יהיה אדם המעורב בטרור שתהיה לו חסינות".
ראש הממשלה אמר כי "אין לנו כוונה לכבוש את עזה מחדש, אין לנו גם כוונה להישאר שם. יש לנו מטרה אחת - והיא להחזיר את גלעד הביתה". אולמרט סיים את דבריו באמרו: "בשם ממשלת ישראל ועם ישראל, אני רוצה לחזק את חיילי צה"ל ואת כוחות הביטחון על פעילותם במצב הזה".
צילום וידאו: רויטרס
המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, אמר בפגישה עם מנהיגי הקואליציה היהודית הרפובליקנית בארה"ב, כי הפלשתינים יכולים להביא להפסקת המבצע ברצועה באופן מיידי, אם ישחררו את גלעד שליט. "כניסת ישראל למו"מ עם חוטפי החייל תהפוך את חאלד משעל וחבורת הרוצחים למנצחים ותחליש את כל מי שמוכן להידבר עימנו בדרכי שלום", אמר פרס. "ישראל רוצה למנוע מצב שבו חטיפת ישראלים תהפוך לשיטה. בסוריה יושבת חבורת קיצונים שכל מטרתה היא לרצוח, ליצור תוהו ובוהו ולמנוע שלום".
שרת החוץ ציפי לבני נפגשה הבוקר עם שר המשפטים האמריקני, אלברטו גונזלס.
גונזלס אמר בתגובה כי ארה"ב עומדת לצידה של ישראל, ומגנה את הפיגוע בכרם-שלום ואת חטיפת החייל. "אנו מקווים שהעניין ייפתר והחייל יוחזר למשפחתו", אמר. "כמו בעבר, ארה"ב תיתן את כל התמיכה הדרושה לישראל".
לפני פגישתה עם שר המשפטים האמריקני, אמרה לבני כי ישראל מתפללת לאיחוד של החייל החטוף עם בני משפחתו.
גורם מדיני בכיר בירושלים אמר הבוקר כי הפעילות הצבאית שהחלה סמוך לחצות ברצועת עזה, היא רק תחילתו של המבצע. "זה שלב ראשון בסדרת פעולות", אמר הגורם. לדבריו, "ביתור הרצועה הוא צעד שעשינו פעמים רבות בעבר, ובהמשך יהיו פעולות נוספות. המטרה היא בשלב זה להגביר את הלחץ על הרשות ועל הגורמים שמחזיקים בחטוף, ולראות אם זה יביא לשחרורו של החייל".
דברי הגורם מגיעים לאחר שצה"ל פתח הלילה במתקפה משולבת על הרצועה - מהאוויר ומהיבשה. תחילתה של הפעולה סמוך לחצות, אז תקפו מטוסים של חיל האוויר גשרים ותחנות כוח ברחבי הרצועה. במקביל דיווחו הפלשתינים על כוננות שיא לקראת כניסתם של הכוחות הישראלים.
סמוך לשעה שתיים לפנות בוקר החלו כוחות קרקעיים של צה"ל להיכנס לתוך הרצועה, כשבמקביל תקף חיל האוויר תשתיות ברצועה. מטוסי חיל האוויר הפציצו גם תחנות כוח ברצועה, וכתוצאה מכך הוחשכו כמה אזורים.
מצה"ל נמסר כי תקיפת התשתיות נועדה למנוע מהחוטפים להעביר את החייל החטוף ממקום למקום. "הפצצנו גשרים שעלולים לאפשר לחוטפים להעביר את החייל דרכם, ובשלב זה פגענו בתשתיות חשמל שגרמו לחלק מהעיר להיות באפלה", הסביר קצין בצה"ל.