התעללות בחיות.COM
אמריקאית שחתולת שכנתה נשרפה למוות בידי מתעלל, החליטה לפעול נגד התופעה והקימה אתר מיוחד למאבק בהתעללות בבעלי חיים. בין שירותי האתר: איתור עבריינים מורשעים וחקירה עצמאית של מקרי התאכזרות לחיות
יומיים של טיפולים אינטנסיביים אצל טובי הווטרינרים לא הועילו והחתולה מתה לבסוף מזיהום שיצרו 75% כוויות מדרגה ג' בגופה, דימומים פנימיים וכשל תפקודי בכבד.
"לאחר המקרה המזעזע הפצצנו את השכונה בדפי מידע שתלינו ויצרנו קשר עם כל מי שרק אפשר, על מנת שהמידע יופץ ואנשים יבינו שישנו איום ממשי על חיות העיירה", מספרת אליסון ג'אנוטו, שכנתה וחברתה הטובה של ג'יין, "חילקנו עלונים, הפצנו אי-מיילים, יצרנו קשר עם העיתונות הכתובה, תחנות הרדיו והטלוויזיה והעלינו אתר אינטרנט שסיפר את סיפורה של ברט".
מטרת האתר היתה, בין היתר, עזרה בגיוס כספים לתשלום לווטרינרים. ג'אנוטו מספרת כי ידעה שלחברתה יהיה קשה לעמוד בנטל הכלכלי, 5,000 דולר עבור הטיפולים שלא צלחו, והחליטה לפנות לציבור הרחב דרך האינטרנט. זה עבד, השמועה על האתר עברה מפה לאוזן וגויס ממון שהספיק לכסות את החוב.
סיפורה של ברט האומללה נגע ללב אמריקאים רבים שחשו כי צריך לפעול יותר. הם סברו כי יש לבסס מאגר מידע שיוכל לעזור לאנשים שנקלעו למצבים דומים ויקיריהם ההולכים על ארבע עברו התעללות. כך נולד אתר המוקדש כולו למאבק בהתעללות בחיות.
"האתר נוצר כתוצאה מרגשות תסכול וחוסר אונים ומהצורך לתת משהו בחזרה לאנשים שהיו שם בשבילנו במקרה של ברט. החשוד שהתעלל בה למוות עדיין מתהלך ברחובות", מספרת ג'אנוטו, "אנחנו עושים כל שביכולתנו למצוא אותו ונוספים שכמותו באמצעות חקירות עצמאיות. אנחנו מנסים להעלות את המודעות הציבורית לנושא, כדי שהוא יוכל להגן על החיות".

האתר, כחלק מארגון ההגנה האמריקאי על בע"ח, שם לו למטרה לחקור ולאתר מקרי התעללות פלילית בחיות. הוא מציע מגוון שירותים וכלים לפעילי זכויות חיות, אוכפי החוק, חוקרים ותובעים למיניהם בחקירה והעמדה לדין של אשמים בביצוע מעשים אכזריים בחיות.
בין שירותיו: מאגר מידע של התעללות בחיות 'אונליין', המאפשר לבחון מקרים שהתרחשו ולהוסיף חדשים. זהו מאגר המידע היחיד באינטרנט לארועי התעללויות בחיות. הוא מכסה כרגע את ארה"ב, קנדה, בריטניה, ניו
הוא מציע גם חיפוש עבריינים מורשעים, מפת התעללות המאפשרת לציבור לבדוק אלו מקרים התרחשו בקרבת אזור מגוריהם, מעקב אחר מקרים שנמצאים בהליכי משפט, אפשרות לשלוח מידע באופן מיידי לתובעים שעוסקים בארועים כאלה, עד לבוקרו של המשפט ואמוצים מיוחדים של חיות שעברו התעללות וניצלו.
בין דפי האתר ניתן למצוא את כל הדרכים האפשריות להתעללות, בהן הזנחה, התעללות פיזית, קרבות כלבים, הרעלה, ירי, זואופיליה והפטיש הפופולרי העולה, המכונה crushing: מתברר שישנם אנשים שצפייה בבחורה המרסקת חיות קטנות בעזרת ישבנה או רגליה, מעוררת אותם מינית. סרטוני וידאו רבים, בהם ניתן לצפות ב"אמנות הריסוק", מופצים באינטרנט.
"לעולם אל תפקפק בכך שקבוצת אזרחים מתחשבת ומחוייבת, מסוגלת לשנות את העולם. למעשה, זהו הדבר היחיד שהצליח לשנות משהו". משפט זה של מרגרט מיד, אנתרופולוגית תרבותית אמריקאית מוערכת, שמתה ב-1978, הפך למוטו של האתר בנוגע לכוחו של האזרח הקטן. ג'אנוטו מדרבנת את הציבור לפעול בסביבתו, באמצעות תרומה, התנדבות, טיפול בחיות, דווח על מקרים, פנייה לממשל המקומי וטיפול בחיות בסביבתו. כך, היא סבורה, ניתן יהיה לגרום לשינוי.
שלוש מליון כניסות לאתר נספרות בממוצע בחודש וגם אנשי החוק מוצאים בו שימוש, בנוסף לארגוני בעלי חיים, דוגמת PETA, שמאתרים דרכו מתעללים בחיות.

באחד המקרים המפורסמים ביותר, סייע האתר לאתר את שון ראהריג, שהורשע בעקירת עיניהם של חתול ומספר כלבים, בביתו החדש בלונג ביץ', ליד לוס אנג'לס.
באתר נכתבו פרטי הרשעתו של ראהריג באוהיו: חברתו חזרה הביתה ונחרדה לגלות את החתול, שעיניו נעקרו וכפות רגליו נחתכו, בסל הכביסה. היא הודיעה לרשויות שבן זוגה אמר לה לקחת את החתול למקלט ושהוא מצא אותו כך בצד הכביש.
הוא הורשע בהתעללות בחיות ונידון ל-45 ימי מאסר בפועל. כמו כן, הוא התחייב ללכת לטיפול. אולם לאחר ששוחרר הוא עבר דירה ובשלב זה התערב האתר. הוא הזהיר אנשים בשכונתו החדשה של המתעלל לגבי מעשיו באוהיו. בנוסף, הופצו עלונים בשכונה, שנשאו את שמו ותמונתו. ראהריג נעלם משם מהר מאד.
אנשי האתר מתגאים בסיפורו של ראהריג. הוא ניתן כדוגמא להצלחותיו של האתר בעלונים ובמצגות. "זוהי הדגמה מצוינת ליכולותיו של האתר", מסכמת ג'אנוטו.
אולי גם בישראל יהיה שימוש נרחב לאתר מעין זה. אחרי הכל, ישנם מקומות שידו הארוכה של החוק אינה משגת ובדיוק שם יוכל האזרח האיכפתי למלא את החלל (בדרכים חוקיות, כמובן).