נפתח משפטו השני של סדאם
שליט עיראק לשעבר ו-6 מבכירי משטרו עומדים למשפט על דיכוי הכורדים בסוף שנות השמונים
המשפט נגד חוסיין ושישה מבכירי משפטו – בהם עלי חסן אל-מ'גיד, שכונה "עלי הכימי" ופיקד על המתקפה – נוגע לפעולה ב-1988-1987 שכונתה "מבצע אנפל", ואשר במסגרתה פעל הצבא העיראקי נגד הכורדים ששאפו לעצמאות בצפון המדינה, בתקופת סיום המלחמה מול איראן.
כ-100 אלף כורדים נרצחו וכ-3,000 כפרים נהרסו במהלך המתקפות, שכללו גם שימוש בגז חרדל בעיירה חלאבג'ה.
עם תחילת המשפט היום סירב סדאם חוסיין להזדהות בשמו והאשים את השופט הראשי, עבדאללה אל-עמרי, כי הוא משתף פעולה עם האמריקנים. "אתה פה בשם הכובש ולא בשם עיראק", קרא חוסיין. "שמי ידוע לכל העיראקים ולכל העולם. אני סדאם חוסיין, נשיא הרפובליקה של עיראק ומפקד כוחות המוג'הידין".
כאשר נדרש חוסיין להשיב האם הוא אשם או זכאי לפי כתב האישום, הוא סירב לעשות כן. השופט החליט כי בפרוטוקול יירשם כי חוסיין הודיע שהוא חף מפשע.
מחכה לגזר דין במשפט הראשון
המשפט החדש החל למרות שלא הסתיים משפטו הראשון של סדאם חוסיין על דיכוי מרד השיעים בעיירה דוג'איל ב-1982.
גזר הדין במשפט הראשון אמור להימסר ב-16 באוקטובר ואם אכן יימצא חוסיין אשם, הוא עשוי לקבל עונש של מאסר עולם או של עונש מוות. חוסיין עצמו כבר אמר כי אינו מפחד לעמוד מול כיתת יורים.
מומחה משפטי אמריקני
אמר כי קיימת אפשרות שאם יידחה הערעור על עונש המוות והוא ייצא לפועל, ימשיך המשפט השני להתנהל. "אם בית הדין ידון בערעור במהלך משפט אנפל ויחליט לקיים את גזר הדין, יהיה חובה לבצע זאת בתוך 30 יום", אמר המומחה. "מה שאומר באופן תיאורטי שאם סדאם יקבל עונש מוות, הוא יוצא להורג ומשפט אנפל ימשיך לאחר מותו".