דיסקין: צה"ל סירב להשתמש בחוקרי השב"כ
ראש השב"כ הגיע לוועדת החוץ והביטחון, וחשף כי ארגונו הציע את חוקריו המיומנים לצבא, כדי שינסו לדלות מידע על החטופים, אך בצה"ל סירבו להצעה
דיסקין סיפר לחברי ועדת החוץ והביטחון כי ארגונו הציע להעמיד לידי הצבא חוקרים מיומנים שיוכלו לשאוב מהשבויים הלבנונים מידע על החיילים החטופים, אולם צה"ל סירב להיעזר בשירותיהם. "לא תודה", אמרו בצה"ל לדברי דיסקין.
בין יתר דבריו, הזהיר דיסקין את חברי ועדת החוץ והביטחון מפני הפיכת רצועת עזה ללבנון שנייה, ואמר כי הפלשתינים הפיקו לקחים מהמלחמה בלבנון, וכי הם מצטיידים בנשק חדיש כמו טילי "גראד", המוברחים דרך ציר פילדלפי. כמו כן, ארגוני הטרור התארגנו מחדש במתכונת חיזבאללה והכינו מפקדות בדרגי השטח השונים.
דיסקין הוסיף כי רצועת עזה הופכת למאגר עצום של נשק ותחמושת, וזאת בשל הברחות בלתי פוסקות דרך ציר פילדלפי. "סיני הופכת על ציר הזמן לגן עדן של הברחות נשק ותשמש בסיס לטרור גם נגדינו, כך שהאיומים כלפינו מהרצועה יהיו רציניים ביותר ויהוו לאורך ציר הזמן בעיה אסטרטגית לישראל".
לדברי דיסקין אם מגמת ההתחמשות תימשך תהפוך רצועת עזה תוך שלוש עד חמש שנים לדרום לבנון מספר שתיים. "בכל הארגונים רוצים לאמץ את המודל הלבנוני של החיזבאללה, המשמש להם דוגמא לחיקוי", הסביר דיסקין וציין כי אותם ארגונים בונים בונקרים ומערכי נ"ט וכי כבר היום ניתן לראות ברצועה, כולל באזורים המאוכלסים, בניית מנהרות לצורך הסתרת תחמושת.
דיסקין ציין עוד כי תעשיית המנהרות הפכה לאחרונה לעסק כלכלי, ממנו מתפרנסות משפחות שלמות. לדבריו מדובר בשני סוגי מנהרות – האחד להברחת נשק ממצרים והשני לעבר השטחים הישראלים העוקפים את עזה. "יש לנו מידע התרעתי שקיימות 20 מנהרות אקטיביות בשלב בנייה וכרייה, חלקן להברחות
בדבריו התייחס דיסקין גם לצפון השומרון, אותו הגדיר "ארץ הג'יהאד האיסלאמי". לדבריו, "למרות הפעילות האינטנסיבית של צה"ל, הרי עצם העובדה שאין לנו שם נוכחות צבאית קבועה מאריכה מאוד את זמן התגובה שלנו". דיסקין ציין עוד כי הארגון בראשו הוא עומד התנגד ליציאת צה"ל מצפון השומרון.
בתגובה לדברי דיסקין על צפון השומרון ורצועת עזה אמר יו"ר סיעת הליכוד, גדעון סער, שדברים אלו מעידים על כשלונה של ההתנתקות. "עזה לאחר ההתנתקות הופכת ללבנון שניה, ואנחנו עלולים לשלם על כך מחיר כבד", אמר סער.
בישיבת ועדת חוץ וביטחון לפני כשבוע וחצי, הזהיר דיסקין, פעם נוספת, מפני התעצמות הטרור ברצועה. דיסקין אמר אז, שאם הבעיה לא תטופל כנדרש, תשתלט על רצועת עזה במהלך שלוש עד חמש השנים הקרובות מציאות הדומה למצב ששרר בלבנון.
כמה ימים מאוחר יותר, במהלך טקס, מתח דיסקין ביקורת קשה מאוד על התפקיד שמילאה הממשלה בכל הנוגע לטיפול בעורף במהלך המלחמה. "הצפון ללא ספק הופקר, ומישהו צריך לתת הסברים, לקחת אחריות" - אמר במהלך נאומו.
דיסקין הדגיש שמן הראוי שדווקא אנשים מתוך המערכת יבקרו את המחדלים הרבים שנתגלו בהתנהלות המלחמה, והתייחס גם לדרישה שנשמעה בציבור להקמת ועדת חקירה.
"במהלך המלחמה חלק מהמערכות השלטוניות בצפון קרסו לחלוטין וחייבים להודות בכך", אמר. "היו הרבה מחדלים והציבור רואה ומבין את זה". דיסקין הוסיף והצהיר: "זה לא הזמן לטייח, צריך לומר את האמת. הצפון ללא ספק הופקר, ומישהו צריך לתת הסברים, לקחת אחריות".
בהכנת הידיעה השתתף אמיר בוחבוט