י-ם: אפליה מתקנת לאתיופים
ראש העיר אורי לופוליאנסקי הודיע כי תלמידים אתיופים ישולבו בבתי ספר בכמה שכונות יוקרה בבירה
"החלטנו לפזר אותם בבתי הספר המובילים בירושלים ולא בבתי ספר עם בעיות סוציו-אקונומיות, כדי לאפשר להם להגיע לרף גבוה יותר", אמר לפוליאנסקי ל-nrg מעריב. ראש העיר הדגיש כי כך גם תיווצר פתיחות והבנה של התלמידים האחרים לאלה השונים מהם.
במהלך השנים האחרונות פורסמו ידיעות רבות על בתי ספר ברחבי הארץ שסירבו לקלוט ילדי עולים מאתיופיה. במסיבת עיתונאים שקיימה היום עיריית ירושלים לקראת פתיחת שנת הלימודים הובהר כי מדובר בחלק ממדיניות המינהל החינוכי בעיר, שנועדה לקרב בין אוכלוסיות שונות ולסייע בשילוב ילדי עולים בחברה הישראלית.
בפרויקט שמתחיל השנה, ישובצו בו יותר מ-60 ילדים אשר ישולבו בבתי ספר ממלכתיים-דתיים. לילדים העולים לכיתה א' מדובר במגוון בתי ספר ברחבי העיר ולא רק בבתי ספר בסביבת מגוריהם. בכוונת העירייה לדאוג להסעות לשכונות כמו רחביה, גילה, הר-נוף ולשכונות נוספות.

ראש עיריית ירושלים אורי לופוליאנסקי. צילום: פלאש 90. פלאש 90
תלמידים אוטיסטים ילמדו אמנויות
"ירושלים התברכה בפסיפס אוכלוסייה מגוון ומרתק, וזהו יתרון ולא חסרון בעיניי", אמר לופוליאנסקי. "ככל שהכיתות יהיו מגוונת יותר, כך תהיה בעיר אוכלוסייה סבלנית יותר המקבלת את האחר והשונה".
במקביל, הוחלט לשלב גם ילדים אוטיסטיים בתיכון לאמנויות בירושלים. מדובר בפרויקט חדשני בו ישולבו התלמידים בכיתות הרגילות בבית הספר, לצד תוכנית לימודים ייחודית שפותחה במיוחד עבור צרכיהם, במסגרת של כיתת תקשורת. התלמידים יחלקו את זמנם בין הכיתות וישתתפו בפרויקטים של בית הספר כולו.
ההחלטה לשלב את התלמידים האוטיסטים נתקבלה, לדברי ראש העיר, לאחר שהעירייה נחשפה למחקרים שהראו כי פעולות בתחומי האמנויות השונים יכולים לסייע לפתרון בעיות תקשורת בקרב ילדים. בנוסף, הלימודים בבית הספר יסייעו לכל ילד להביא לידי ביטוי את כישוריו המיוחדים. גם פרויקט זה הנו חלק ממגמה לסייע לשילוב השונה והחריג בחברה הכללית ולמנוע בידוד חברתי של תלמידים בעלי צרכים מיוחדים, מסבירים בעירייה.
בתחילת שנת הלימודים ישתלבו במערכת החינוך בבירה קרוב ל-222 אלף תלמידים.