גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


הקרב על תדמית שרת החוץ

עובדי המשרד דוחים ביקורת פנימית על תפקוד השרה, ויוזמים עצומת תמיכה שתבהיר עמדתם

ברק רביד | 6/9/2006 14:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משיבים אש: המכתב החריף ששיגרו נציגי ועד העובדים "המדיני" במשרד החוץ לשרה ציפי לבני, ושפורסם הבוקר בעיתון "מעריב",­הפך לשיחת היום בירושלים. למול הטענות הקשות יצאו הבוקר רבים במשרד החוץ בניסיון להציג את הדברים באור שונה. "שלושת מחברי המכתב מייצגים רק את עצמם", אמר אחד מבכירי המשרד. במקביל החלו במשרד להחתים עובדים על עצומה נגדית המביעה תמיכה בשרה לבני, ובמנכ"ל המשרד, אהרון אברמוביץ'.
  
במכתב שהתפרסם הבוקר ב"מעריב" העלו חברי "הוועד מדיני" תחת הכותרת "איפה הבושה", שורה של האשמות כגון רמזים למכרזים תפורים, מינוי מקורבים, התנהלות כוחנית, אוזלת יד, התרשלות ושיתוק. פרסומו של המכתב, שנשלח גם לכל עובדי המשרד אתמול בלילה, פתח מחדש פצעים רבים במשרד החוץ, כאלה שציפי לבני מנסה לטפל בהם בחודשים האחרונים. מקורביה מספרים כי היא רוצה להפוך את המשרד ממקום שבו שולטת תככנות ו'מלחמות יהודים', לכזה שנודע בשל מקצועיותו והשפעתו על סדר היום המדיני.
  
גורמים בכירים במשרד החוץ, ובמיוחד בסביבתו של המנכ"ל אהרון אברמוביץ', נדהמו ממכתבם של שלושת חברי ועד העובדים המדיני – יעקב לבנה, חיים קורן וטובה לוי-פורמן. לשם הבהרה, במשרד החוץ מורכב ועד העובדים משלוש חטיבות – העובדים "המנהליים", העובדים "המדיניים" והעובדים החוץ-מנהליים, קרי עובדי מנהלה בנציגויות בחו"ל.

ההפתעה הייתה גדולה במיוחד, בשל העובדה שאתמול לפנות ערב קיימה שרת החוץ מפגש עם נציגי ועד העובדים. לישיבה הגיעו הנציגים המנהליים והחוץ-מנהליים, אך נציג הועד המדיני נעדר. מאוחר יותר התברר כי ההיעדרות נבעה מרצון להחרים את הישיבה, בגלל ששרת החוץ לא נענתה לדרישת הועד המדיני, לקיים פגישה נפרדת רק עם נציגיו. "ברגע שלא נענו לדרישותיהם הם החליטו לשגר את המכתב השקרי הזה", אמר בכיר במשרד החוץ.
הופתע מהמכתב. מנכ
הופתע מהמכתב. מנכ"ל משרד החוץ, אהרון אברמוביץ'. צילום: פלאש 90 פלאש90
"טיסה לחו"ל או שאשבית את המשרד"

גם אחרים במשרד החוץ התרעמו על המכתב ששלחו חברי הועד המדיני. כמה מהם החלו להחתים הבוקר עצומה נגדית המביעה תמיכה בשרה ובמנכ"ל, ואחרים ידעו לספר כי כותבי המכתב כלל אינם מייצגים את העובדים.

"חוץ מהם אף אחד לא הגיש מועמדות לתפקיד, והם למעשה נבחרו כברירת מחדל", אמר אחד מבכירי משרד החוץ, שתקף בחריפות את השלושה. "אלה אנשים שלא מבצעים את עבודתם במשרד במשך תקופה ארוכה, בתואנה שהם עוסקים בענייני הוועד, אך בפועל הם כלל לא דואגים לשיפור תנאי העובדים, אלא מעדיפים למתוח ביקורת על סוגיית ההסברה".

במשרד החוץ היו גם מי שידעו לספר שהמכתב הוא למעשה המשך לעימות שהתנהל בין חברי הוועד המדיני למנכ"ל אברמוביץ'.

כך לדוגמא, בעיצומה של המלחמה, בעוד שהמשרד כולו עובד שעות על גבי שעות בחזית המדינית, התקשר אחד ממחברי המכתב למנכ"ל המשרד בדרישה לטוס לחו"ל. "אם לא אקבל טיסה לחו"ל - אשבית את המשרד כולו", איים. אברמוביץ' לא התרגש. "מבחינתי תעשה מה שאתה רוצה – עלי לא מאיימים", השיב.

עימות נוסף התרחש במהלך סבבי המינויים האחרונים במשרד. נציגי הוועד המדיני ניסו "לפוצץ" את הישיבה על מינויו של המשנה המדיני למנכ"ל יוסי גל, והודיעו כי הם עוזבים את החדר. הם סברו כי כך, למעשה, לא יוכל להימשך הדיון, אך להפתעתם הצטייד המנכ"ל אברמוביץ' מראש בחוות דעת משפטית לפיה אין חובה כי נציגי הוועד ישתתפו והדיון נמשך בלעדיהם.
חדר המצב של משרד החוץ. למצולמים אין קשר לידיעה. צילום: פלאש 90
חדר המצב של משרד החוץ. למצולמים אין קשר לידיעה. צילום: פלאש 90 פלאש 90

פגישות בהשתתפות עובדי כל האגפים

גורם אחר שהיה מעורב בוועדת המינויים, סיפר כי שניים משלושת כותבי המכתב אף כתבו אותו בשל המרמור שלהם על כך שלא קיבלו את התפקידים אותם ביקשו לעצמם, דוגמת מנכ"ל לנושאי אפריקה.

גם בכירים במשרד החוץ יצאו נגד תוכן המכתב. כך, למשל, נדחית טענת הכותבים לפיה נמשכים המינויים הפסולים במשרד: "מתי בפעם האחרונה מונה איש משרד החוץ לתפקיד השגריר בפריז?, עד ציפי לבני זה היה מינוי פוליטי בטוח, והיא שינתה את זה" אמר בכיר במשרד החוץ.

בכיר אחר ציין מצידו כי מאז כניסתה של ליבני לתפקיד זכו עובדי המשרד לנגישות גדולה הרבה יותר לשרה עצמה: "בכל הפגישות המדיניות במהלך המלחמה השתתפו עובדים מהאגפים הרלוונטיים, וכך גם היה בעת העבודה על החלטה 1701".

גורם אחר במשרד, ציין גם כי טענת של הכותבים שהשרה מתערבת במינויים הינה שקר גס: "לבני משתתפת רק כשמדובר במינויים של שגרירים או במינוי של המשנה למנכ"ל. מעבר לכך היא לא מתערבת, מעולם לא היה שר שהתערב פחות במינויים במשרד", אמר.

שרת החוץ עם עמיתה הגרמני. צילום: רויטרס
שרת החוץ עם עמיתה הגרמני. צילום: רויטרס רויטרס

"קיים רצון לשפר ולתקן"

אחת מטענות הכותבים הייתה כי לשכת השרה ריקה מאנשים מנוסים בעלי רקורד מדיני עשיר. "ציפי מינתה לתפקיד של יועץ מדיני בכיר את דניאל פנחסי, שעשה שורת תפקידים קשים" אמר בכיר במשרד החוץ, "בתפקידו האחרון הוא היה שגריר בסנגל ובשנים שקודם לכן הוא שירת בדרום אפריקה בתקופות הקשות ביותר של האפרטהייד."

במשרד החוץ יש מי שגם מציג מכתבים אחרים מטעם נציגים אחרים בוועד העובדים ובהם מסר הפוך לחלוטין. כך למשל שיגרו אל כל העובדים בארץ ובחו"ל מכתב בשבוע שעבר, נציגי וועד העובדים המנהלי והחוץ מנהלי שמשבח את הקשר עם ההנהלה "אנחנו זוכים לדלת פתוחה, לאוזן קשבת אצל השרת החוץ בכל נושא ומתרשמים שקיים רצון אמיתי לשפר ולתקן" כתבו אז.

במכתב אחר, שנכתב בשבוע שעבר, לאחר סבב המינויים האחרון עודכנו העובדים בארץ ובחו"ל כי הדיונים על המינויים התנהלו בצורה רצינית ומסודרת. "חברי הוועדה שקלו את המועמדים ללא משוא פנים תוך בחינת הפרמטרים המקצועיים וכישורי המועמדים בצורה שקולה והגונה. "כתבו נציגי וועד העובדים. "לא מצאנו כל ניגוד בין כללי המנהל התקין להתנהלות הוועדה אלא להפך. אנו סבורים שיש בכך כדי לבשר על רוח חדשה אשר מנשבת במשרד".

מוועד העובדים המדיני של משרד החוץ נמסר כי בתגובה כי "אנחנו, בניגוד לשנים קודמות, ועד עובדים עם שיניים, שהעלה את הביקורת ואמר את הדברים בצורה ישירה". בוועד הבהירו כי  "זאת בדיוק הסיבה שמתנכלים לנו ומפיצים עלינו שמועות, כאילו אנחנו מחפשם תפקידים, במקום לטפל בבעיות שאנחנו מעלים".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים