הקהילה ניצחה: מצעד הגאווה יתקיים בבירה
בג"ץ קבע היום כי מצעד הגאווה יתקיים בירושלים, אך לא בערב ראש השנה אלא ב-10 בנובמבר. בתמורה הסכימה משטרת י-ם לאבטח המצעד, ואילו בעיריית ירושלים התחייבו לסייע בהפקה
ההחלטה על קיום המצעד התקבלה בעקבות לחץ שהפעילה נשיאת בית המשפט העליון החדשה, דורית בייניש, בסיומו הסכימה המשטרה לאבטח את המצעד, ועיריית ירושלים התחייבה לסייע בהפקתו. בלחץ בג"ץ, ישבו נציגי המשטרה ועיריית ירושלים עם נציגי "הבית הפתוח" וניסו להגיע לפשרה שתאפשר את קיומו של המצעד.
בסיומו של משא ומתן ארוך הצליחו הצדדים להגיע להסכמה, לפיה המצעד יתקיים ב-10 בנובמבר, דהיינו - לאחר החגים והרמדאן. הסוגיה היחידה עליה לא הצליחו הצדדים להסכים היתה שעת סיום המצעד. העירייה דרשה כי העצרת שתתקיים בגן הפעמון - הנקודה האחרונה במצעד, תסתיים לא יאוחר משעה וחצי לפני כניסת השבת, וזאת כדי שיהיה אפשר לנקות את הגן עוד לפני השבת.
מנגד, טענו נציגי "הבית הפתוח" כי מכיוון שהמצעד נדחה לחודש נובמבר, אז נכנסת השבת מוקדם יותר, אין היגיון בדרישה שהציבה העירייה. עם המחלוקת הזו נכנסו הצדדים לדיון בבג"ץ. במהלך הדיון אמרה הנשיאה בייניש כי היות והצדדים הגיעו לפשרה, אין בכוונתה להתעסק כעת בשאלת שעת סיום העצרת. בסופו של דבר הסכימו הצדדים לסיים את האירוע כ-45 דקות לפני כניסתה של השבת, בתקווה שעובדי העירייה יספיקו לבצע את מלאכתם בזמן הקצר שיוקצב להם.
לדיון הגיעו גם פעילי הימין ברוך מרזל ואיתמר בן-גביר, שאתמול הגישו לבג"ץ בקשה להצטרף כמשיבים לעתירה, זאת לטענתם משום שמשרדם נמצא במסלול שבו צפויה הצעדה לעבור - עובדה שעשויה לפגוע בהם. השניים טענו עוד שהמשטרה ובג"ץ אסרו עליהם בעבר לקיים משמרות מחאה או תהלוכות בנימוק של ביטחון הציבור, ולכן יש לנהוג בצורה דומה גם במקרה זה. ואולם בייניש הודיעה לשניים כי היות והושגה הסכמה בין הצדדים, אין למעשה שום סיבה לכך שהם יצטרפו כמשיבים לעתירה.
פעיל הימין הקיצוני, איתמר בן-גביר, אמר בתגובה, "אנחנו לא מופתעים מההחלטה. ידענו מראש שהמשחק מכור וכי בג"ץ יתמוך בצעדת הסוטים בירושלים. מוזר שכשאנחנו מבקשים לצעוד באום אל-פאחם וסכנין בג"ץ לא מאשר, אבל כאן פתאום נזכרים בחופש הביטוי ובזכות הצעדה, למרות הפגיעה ברגשותיהם של אלפים מתושבי העיר". בן-גביר אמר כי בימין הקיצוני שוקלים להגיש עתירה משלהם.
ראש חזית יהודית לאומית, ברוך מרזל, אמר כי הוא מכריז על מלחמת קודש והזהיר כי "הצעדה לא תעבור בשקט". לדבריו, תקום קואליציה של ארגונים המתנגדים
ח"כ זהבה גלאון (מרצ) בירכה על ההסכם. "הוא נותן ביטוי לחופש הביטוי של הקהילה ומהווה חלק ממאבקה לשוויון", אמרה גלאון. "חבל שאנשי 'הבית הפתוח' נדרשו להיאבק באמצעות הליך משפטי על זכותם הבסיסית לצעוד".
נועה סתת, מנכ"לית "הבית הפתוח" אמרה בתגובה כי מדובר בהישגם של "כל אלה שישראל דמוקרטית ופלורליסטית יקרה לליבם". לדברי סתת, "אנו מברכים על ההסכמה שהושגה, הן משום שהיא מבטיחה את קיום המצעד והן בגלל משמעותה העקרונית לגבי חופש הביטוי וזכות ההפגנה".
לפני כשבוע עתרו עמותת "הבית הפתוח" בירושלים והאגודה לזכויות האזרח לבג"ץ, בבקשה להורות למשטרת מחוז ירושלים לאשר את קיום מצעד הגאווה ברחובות העיר עוד החודש. באמצעות עורכי הדין גלעד ברנע ודן יקיר, טענו העותרים כי המשטרה מסרבת לתת רישיון למצעד, ובכך היא "נכנעת לאיומי אלימות".
בסוף חודש אוגוסט הוחלט במחוז ירושלים של המשטרה כי מצעד הגאווה העולמי בירושלים לא יתקיים במועד שקבע "הבית הפתוח". דובר המחוז, סנ"צ שמוליק בן-רובי, אמר ל-nrg מעריב כי "המשטרה לא תאפשר את קיום המצעד ב-21 לחודש, ערב ראש השנה. החלטנו על כך משום שמדובר בערב ראש השנה, כאשר יש לנו מטלות של שמירת השלום, הביטחון והסדר הציבורי". במשטרה אמרו אז כי יהיו מוכנים לבדוק אפשרות לקיים האירוע בתאריכים חלופיים.
בבית הפתוח התכוונו לקיים את המצעד בערב ראש השנה, לאחר שזה נדחה בשל המלחמה בצפון. על פי התכנון, אמור המצעד לצאת מ"גן העצמאות" ולהסתיים ב"גן הפעמון", שם יקיימו פעילי הארגון הפנינג גאווה חגיגי.