מינויו של ליברמן לשר אושר בממשלה
הממשלה אישרה את מינוי יו"ר ישראל ביתנו לסגן ראש הממשלה ולשר הממונה על הטיפול באיום האסטרטגי. סנה מונה לסגן שר הביטחון ופרץ קיבל ראשות ועדה מיוחדת. רק השר פינס התנגד
ישיבת הממשלה היתה קצרה מאוד, וההצבעה התבצעה במהירות. כל השרים, למעט אופיר פינס, תמכו. בנוסף אישרה הממשלה את אישור הסכם ההבנות בין ראש הממשלה לשר הביטחון, עמיר פרץ, לפיו ימונה סגן שר במשרד הביטחון – ח"כ אפרים סנה. עוד סוכם כי פרץ יכהן כיו"ר ועדת השרים למגזר הלא יהודי, וכי פעילותה תתוגבר באופן משמעותי.
בסביבות השעה 20:00 צפויה הכנסת להצביע על אישור את צירופה של ישראל ביתנו לקואליציה, וככל הנראה להפוך את המינוי לרשמי.
אל הישיבה היום הגיע גם השר אופיר פינס, למרות ההערכות שקדמו כי הוא יפרוש מהממשלה בעקבות צירוף ליברמן לקואליציה. במהלך הישיבה הביע פינס את התנגדותו לשילוב ישראל ביתנו.
שרי העבודה יצחק הרצוג, שלום שמחון ובנימין בן-אליעזר, ניסו במהלך ישיבת הממשלה לשכנע את השר אופיר פינס שלא יתפטר מתפקידו. אך מיד בתום הישיבה, הודיע פינס לחבריו באופן לא רשמי כי גמלה בלבו ההחלטה להתפטר מתפקידו כשר.
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בפתח ישיבת סיעת קדימה
עם סיום ישיבת הממשלה, התכנסה סיעת קדימה לישיבה, ובפתיחתה התייחס ראש הממשלה לאישור בממשלה. "אני שמח על הצטרפות ליברמן לממשלה", אמר אולמרט. "אני מעריך את העמדה שנקטה מפלגת העבודה. לא צריך להקל בזה ראש, זה לא דבר מובן מאליו. אמנם ישראל ביתנו נכנסה תחת קווי היסוד של הממשלה, אבל אני מאוד מעריך את העמדה הנחרצת שנקט שר הביטחון פרץ. אני חושב שההתפתחות הזו תחזק את השותפות עם העובדה, וזה יהווה בסיס מוצדק ויציב לממשלה".
אולמרט הדגיש שוב כי השר המיועד ליברמן לא יקבל סמכויות שהן מתחומי האחריות של השרים האחרים, "אלא יעסוק
ראש הממשלה התייחס גם לנושא המדיני, ואמר כי הממשלה תפעל בתחום המדיני, בראש ובראשונה בנושא הפלשתיני, במעקב אחר יישום החלטה 1701 של האו"ם וכן בתחום ההסברה הבינלאומית בנושא האיראני. "נדמה שאנו עושים צעד משמעותי לחיזוק יכולתה של הממשלה לעסוק בנושאים אלו", אמר אולמרט.
מינויו של ח"כ אפרים סנה לתפקיד סגן שר הביטחון, מוביל ישירות להתמודדות על התפקיד שהוא מפנה - יו"ר סיעת העבודה. ח"כ יורם מרציאנו הוא המועמד המוביל לרשת את סנה, אך גם שמה של ח"כ קולט אביטל מוזכר בעניין.
אתמול אישר מרכז מפלגת העבודה את הישארות המפלגה בקואליציה, למרות הצטרפותו של אביגדור ליברמן. "זוהי הצבעת אמון בי ובשרים", אמר פרץ לאחר ההכרעה. במהלך שעות ארוכות עלו בכירי המפלגה בזה אחר זה לדוכן הנואמים, כשברקע קריאות הבוז ומחיאות הכפיים, וניסו לשכנע את החברים לפרוש או להישאר.
יו"ר המפלגה ושר הביטחון, עמיר פרץ, היה האחרון שנשא דברים מול חברי המרכז. בנאום ארוך ניסה פרץ לשכנע את החברים כי פרישה ומעבר לאופוזיציה יכלו להיות האופציה הטובה ביותר, אך נגד עיניו עמדו שיקולים אחרים. "כאשר שואלים מה טוב לשלום ולאזרחים – חייבים להמשיך ולשאת באחריות", אמר פרץ.
"מהרגע שהונחה שאלת ליברמן על השולחן, מונחות גם שאלות נוספות: ברור לי שהוא מוביל תפיסת עולם קיצונית ומקוממת אך נישאר שם כדי שלא ניתן לתפיסות אלה להתממש. נעמוד כחומה בצורה מול כל אפליה או טרנספר. המפלגה הזאת תעמוד לצידם של ערביי ישראל, כפי שהיא עומדת לצד הדרוזים ובני המגזר הלא יהודי", הבטיח.
מן העבר הנגדי התייצב השר פינס שעלה לדוכן ובלהט יוצא דופן קרא לחברי המרכז להצביע נגד ישיבה בממשלה אחת עם ליברמן. "הבית הזה נקבר לי מול העיניים בגלל קומבינות, זיגזגים וחוסר מנהיגות", אמר פינס. "עשינו טעויות בחודשים האחרונים, דרך הסכם קואליציוני גרוע כשהעדפנו את הביטחון על הנושאים הכלכליים, אני רוצה להתריע הערב הזה בפני הטעות האחת שתהיה יותר מדי – הכניעה לתכתיב ליברמן".