"אולמרט הכי מושחת – לבני הכי ישרה"
סקר שהוצג בכנס שדרות מגלה כי 42% מהציבור רואים ברה"מ את הדמות המושחתת ביותר, כפי שפורסם לראשונה ב-nrg. גם ליברמן ופרץ ברשימה, לעומת לבני ופרס שנתפסים "ישרים"
הסקר, שבוצע על ידי מכון המחקר "מאגר מוחות" מעלה כי 42% מהישראלים ציינו שהתנהגותו הציבורית של ראש הממשלה מושחתת או מושחתת מאוד. אביגדור ליברמן שמונה לשר רק לפני כשבועיים, קפץ למקום השני במדד השחיתות, כשהוא "זוכה" ל-26% מקולות המשיבים.
במקום השלישי ניצבים שר הביטחון עמיר פרץ ושר התמ"ת אלי ישי עם 23% ואחריהם: שר הפנים רוני בראון (22%), שר האוצר אברהם הירשזון (17%) ושר התשתיות פואד בן-אליעזר (17%).
מפלגת קדימה אמנם ניצבת בראש מדד המושחתים, אך היא תפסה גם את כל חמשת המקומות הראשונים במדד השרים הישרים. שרת החוץ ציפי לבני עומדת במקום הראשון עם 38% מהמשיבים והתנהגותה הציבורית מוגדרת כ"ישרה" או "ישרה מאוד". מיד אחריה ניצבים שמעון פרס (35%), שר התחבורה שאול מופז (28%), ושר המשפטים מאיר שטרית (22%).
האיש שעמד בראש מדד השחיתות של השרים בשנה שעברה, צחי הנגבי, כבש בסערה גם את מדד השחיתות של חברי הכנסת השנה עם 38% מהנשאלים בסקר.
למקום השני הגיע ח"כ אחמד טיבי (34%). חיים רמון, שנמצא בעיצומו של משפט ההטרדה המינית מתמקם שלישי עם 30% ואחריו ניצב
יושבת ראש הכנסת, דליה איציק, מייצגת את בית הנבחרים נאמנה, לפחות לפי הסקר, בו היא נתפסת כח"כית הישרה ביותר עם 24% מקולות המשיבים. במקום השני ניצבת ח"כ זהבה גלאון (23%) ואחריה חבר הכנסת סילבן שלום(22%).
השר אביגדור ליברמן, שמופיע השנה במקום השני במדד השחיתות דורג רק לפני שנה במקום השני דווקא במדד הח"כים הישרים. גם שר הביטחון, עמיר פרץ, מצא את עצמו ברשימה השחורה: מהמקום הרביעי במדד הח"כים הישרים לפני שנה, הוא עבר למקום השלישי במדד השרים המושחתים.
השרה ציפי לבני שדרגה את מעמדה בשלב אחד, עד לכיבוש הפסגה. לבני שדורגה במקום השני באותה רשימה בשנה שעברה, מדורגת בסקר 2006 בראש רשימת השרים הנתפסים כישרים ביותר. גם המשנה לראש הממשלה שמעון פרס, עלה למקום השני בדירוג היושר, אחרי שאשתקד היה שלישי.
האיש הכי יציב במדד הוא צחי הנגבי שמהמקום הראשון במדד השרים המושחתים עבר למקום הראשון במדד הח"כים המושחתים.
סקר "מדד המושחתים" 2006 נערך באמצעות 1,111 ראיונות טלפוניים. בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. הראיונות נערכו בעברית, רוסית וערבית. לסקר זה קדם סקר מקדים שהתבצע בקרב כלל הציבור והתבקש לקבוע את רמת היושר של נבחרי הציבור.