'הכשל של המלחמה נמצא מעל גל הירש'
אלוף אייל בן-ראובן, מפקדו של גל הירש, משתלח בראיון ל-nrg בבכירי צה"ל שלא גיבו את פקודו ו"הביאו אותו לשבירה, בעוד שהאחריות נמצאת מעליו". מבטיח: 'ימים יבואו ואדבר על חלוץ'
בן-ראובן ממשיך בשבחיו, ומספר כי "גל הירש הוביל את אוגדה 91 ואפילו את פיקוד צפון, ועשה עבודה שהלוואי על אוגדות נוספות בצה"ל פיקוד שכזה. אני אומר זאת באופן חד משמעי, כאחד שראה אותו ברגעים הקשים והטובים של המלחמה הזו. גם בהצלחות וגם בכישלונות".
על המלצתו של האלוף במיל' דורון אלמוג להדיח את הירש, אומר בן-ראובן: "לצערי, דורון אלמוג נשען על אירוע החטיפה שהוא אירוע שמוגדר ככישלון. ללא ספק זה אירוע קשה, אבל זהו נדבך אחד וקטן מתוך המלחמה הגדולה ולכן אי אפשר לשפוט את גל הירש על פי אירוע החטיפה. אני אמרתי את זה לדורון אלמוג ודרשתי ממנו, 'היזהר במילותייך'. אני חושב שהרמטכ"ל לא יקבל את ההמלצה של דורון אלמוג להדיח את גל הירש מצה"ל, אחרי שטחנו אותו דק דק בחודשים האחרונים".

גם על התנהלות צה"ל לא חסך האלוף ביקורת. "אף קצין בכיר מהצבא לא מצא לנכון לעמוד לצידו של גל הירש ברגעיו הקשים", מאשים בן-ראובן. "גל הירש לא מתפטר היום בגלל ההמלצה של האלוף במיל' דורון אלמוג, אלא בגלל שבמשך ארבעה חודשים משתלחים בו ואף אחד מצה"ל לא נמצא לצידו בביקורת ,כדי להסביר לעם ישראל מה הוא באמת עשה. גל הירש זה לא הסיפור של המלחמה הזו. מפקדי אוגדות זה לא הכשל של המלחמה הזו. הסיפור האמיתי נמצא הרבה יותר למעלה. גל הירש באופן ברור
עוד הוא מוסיף: "זו אבידה נוראה לצה"ל, ונדמה לי שמפקדי הגדודים בצה"ל ומפקדי החטיבות רואים זאת בעין קשה מאד. הם מכירים את גל ומבינים היטב כיצד הסיפור הזה ישליך עליהם. יש כרגע משבר אמון קשה במפקדים הבכירים של צה"ל".
האלוף אייל בן-ראובן נשאל היכן נמצאת האחריות של הרמטכ"ל בכל הסיפור הזה, אך בחר לומר: "אני עדיין לובש מדים ומנוע מלדבר על הנושא הזה. אבל ימים עוד יבואו ואדבר".
האלוף בן-ראובן, שמונה לתפקיד מפקד החזית היבשתית במהלך מלחמת לבנון השנייה ואף כיהן כסגנו של אלוף הפיקוד לשעבר, אודי אדם, עומד כעת בפני פרישה, זמן קצר לאחר שגילה כי לתפקידו מונה מישהו אחר. כאשר שב בן-ראובן מארה"ב, שם שהה בחופשה לאחר המלחמה, גילה להפתעתו כי האלוף החדש בפיקוד הצפון, גדי אייזנקוט, הציע לאלוף במיל' עמירם לוין לתפוס פיקוד על גייס בפיקוד, תפקיד שמילא בן-ראובן עד שהוחלט לבטל את התקן. ואם לא די בכך, איש לא טרח לפנות בנושא לבן-ראובן עצמו, אשר שמע על הכוונה להחליפו מהתקשורת.
שלושה חודשים לפני תחילת מלחמת לבנון השנייה, הוחלט במטה הכללי לבטל את הגייסות בפיקוד צפון בניסיון לקצץ במשאבים, זאת בצל הקיצוץ התקציבי המתמשך במערכת הביטחון. האלוף אייל בן-ראובן, שמונה למפקד גייס לפני המלחמה, מונה בעקבות הקיצוץ למפקד החזית היבשתית במלחמת לבנון השנייה, ולסגנו של אלוף הפיקוד, אודי אדם.
בן-ראובן השתתף בקבלת ההחלטות המרכזיות במהלך המלחמה, עסק בתכנון המהלכים וגישר בין האוגדות לבין מטה הפיקוד. כשחזר מחופשה בארה"ב, שמע מחבריו לפיקוד כי האלוף הנכנס פנה ללוין, שיתמנה למפקד גייס בפיקוד הצפון. "כשסיפרו לאלוף בן-ראובן שאייזנקוט רוצה להחזיר את תפקיד מפקד הגייס לפיקוד, והציע את זה, על פי כלי התקשורת, לעמירם לוין, הוא היה בהלם", אמר קצין בכיר בפיקוד. "ברור שבן-ראובן שאל באופן אוטומטי מדוע לא הציעו לו את התפקיד המדובר, מפני שהוא הרי נחשב למפקד גייס".
הקצין הוסיף וטען כי "מן הראוי היה שיציעו לו את התפקיד, או לפחות ידברו על זה איתו, ולא שהוא ישמע על כך מחברים. מדובר באלוף מכהן. למה לקרוא לאלוף במיל' שפשט מדיו לפני זמן רב? כמו כן, ממתי אלוף פיקוד ממנה אלוף? זה כרסום במעמדו של הרמטכ"ל, ומעיד על מצבו הכללי של צה"ל".