גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"עלינו להיערך לאפשרות של הפיכה בלבנון"

בישיבת הממשלה דנו השרים במצב בלבנון. השר ישי התריע מפני הידרדרות המצב. "אסור להיות אדישים, על אף שהמצב אינו בשליטתנו". תמיר: יש להעניק לסניורה גיבוי, אך לא להתערב

ברק רביד | 3/12/2006 10:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ההפגנות הזועמות נגד ראש ממשלת לבנון, פואד סניורה, מדאיגות מאוד את שרי הממשלה: בפתח ישיבת הממשלה השבועית התייחסו כמה מהשרים לאירועי סוף השבוע האחרון. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר בישיבה כי "ישנה חשיבות שהיציבות הפוליטית תישמר במדינה". השר אלי ישי הזהיר מפני אדישות ואף התריע על אפשרות של הפיכה בארץ הארזים. השרה יולי תמיר, מנגד, טענה כי יש לחזק את הגורמים המתונים, אך הזהירה את חבריה שלא לחבק חיבוק דב את ראש הממשלה הלבנוני.

אולמרט אמר בישיבת הממשלה כי כלל המערכת מקיימת מעקב אחר המתרחש בלבנון. "אנו יודעים אילו אירגונים וגופים מנסים להפיל את ממשלת לבנון", אמר. "יש חשיבות שהיציבות הפוליטית תישמר במדינה".

שר התעשייה והמסחר, אלי ישי (ש"ס), אמר בפתח ישיבת הממשלה כי האירועים בלבנון מחייבים היערכות ישראלית מיוחדת. "עלינו להיערך לאפשרות של הפיכה בלבנון", הזהיר ישי. "אסור להיות אדישים, למרות שהמצב שם אינו בשליטתנו", אמר. ישי ציין עוד כי אם המצב בלבנון יתייצב, הוא יתמוך בהסדר מדיני איתה.

גם שר הבינוי והשיכון, מאיר שטרית (קדימה), נשמע מודאג מהאפשרות שממשלתו של סניורה תופל. "אם זה יקרה, זה אומר שעל לבנון תשלוט הזרוע הארוכה של איראן", הוא הזהיר. שטרית גם התייחס לסוגיית חוות שבעא, ואמר כי ישראל לא יכולה להמשיך במצב שבו היא רק נותנת ולא מקבלת דבר. "שבעא היא שטח סורי, וכך היה לאורך ההיסטוריה. האו"ם עושה לעצמו חיים קלים, ואם רוצים לדבר על שבעא, קודם כל שיודיעו שזה שטח לבנוני".

שר הביטחון, עמיר פרץ, עדכן בישיבה כי טיסות חיל האוויר בלבנון נעשות במינון שקול ולפי הצורך. "לאור האירועים בלבנון, הנחתי את גורמי המודיעין לעקוב באופן הדוק אחרי ההתפתחויות בלבנון בשל המצב השברירי במדינה ובמיוחד לנוכח ההשלכות האפשריות על ישראל", אמר פרץ. בנושא הסורי ציין פרץ כי ישראל תפעל מול מדיניות הלשון הכפולה של אסד לפי המתרחש בשטח.
המצור בביירות לאחר ההפגנה בסוף השבוע. צילום: רויטרס
המצור בביירות לאחר ההפגנה בסוף השבוע. צילום: רויטרס רויטרס
מגבשים תגובה לקסאם

השר לענייני גמלאים, רפי איתן (הגמלאים), אמר בישיבה כי אם יגיעו האיראנים ללבנון, נהיה עדים למצב חדש ומסוכן לישראל. לדבריו, חיזוקו של סניורה הוא תפקידה של ארצות הברית, ויש לישראל מעט מאוד מה לעשות בנידון.

שרת החינוך, יולי תמיר (עבודה), דווקא מצאה תפקיד שאותו תוכל למלא ישראל. לדעתה יש לחזק גורמים מתונים בעולם הערבי. "צריך לתת לסניורה את כל הגיבוי אך לנסות לא להתערב במצב בלבנון", היא אמרה.

במהלך הישיבה התייחס שר הביטחון גם למדיניות הפעולה של צה"ל ביהודה ושומרון.

השר הדגיש כי הפעילות תימשך באותה צורה, על רקע המשך הניסיונות להוציא לפועל פיגועים. לדבריו, הפסקת האש בעזה נשמרת בצורה חלקית. "נערכה פגישת תיאום בין מפקד אוגדת עזה לבין מפקד הביטחון הלאומי הפלשתיני",אמר פרץ. "עד כה גילינו איפוק כדי לבסס את הפסקת האש, אך הפלשתינים צריכים לעמוד במחויבות שלהם. הנחתי את צה"ל להכין הוראות פתיחה באש מוגדרות שאותן אציג לקבינט והרי יבוצע נגד מי שיעמיד את כוחות צה"ל בסיכון ישיר ונגד חוליות שינסו לשגר רקטות קסאם".

לאחר ישיבת הממשלה צפוי להתכנס הקבינט המדיני-ביטחוני, כדי לעסוק בירי הקסאמים, ובעתידו של הכפר רג'ר בצפון הארץ. גורמים בצה"ל מתחו ביקורת חריפה על הפסקת האש שהושגה, ועל כך שלא קיימת מדיניות ברורה בעניין. לכן, צפויים שרי הקבינט להכריע בנושא ולקבוע הנחיות פעולה לצה"ל. במהלך הישיבה יקבלו השרים סקירות ביטחוניות מנציגי פיקוד הדרום ואגף המבצעים בצה"ל, וכן מנציגי השב"כ לגבי מצבה של הפסקת האש ופעילות ארגוני הטרור ברצועת עזה.
שר הביטחון בדרכו לישיבת הקבינט הבוקר. צילום: רויטרס
שר הביטחון בדרכו לישיבת הקבינט הבוקר. צילום: רויטרס רויטרס

הכפר רג'ר לאן?

בנוסף צפוי הקבינט להחליט בנוגע לעתידו של הכפר רג'ר בצפון. קו הגבול הבינלאומי עובר במרכזו של הכפר, עובדה היוצרת בעיות ביטחוניות קשות במקום לאורך שנים, ולהפיכת הכפר לנקודת תורפה ביטחונית מול חיזבאללה. עובדה זו באה לידי ביטוי לפני כשנה, אז נעשה ניסיון של חיזבאללה לבצע פיגוע חטיפה גדול, שסוכל רק בשל תושיית החיילים שהיו במקום.

אגף התכנון בצה"ל והמועצה לביטחון לאומי יציעו לשרים הסכם שהוא תוצאה של מגעים שהתקיימו 
בשבועות האחרונים מול מפקדי יוניפי"ל בגזרה. על פי המסתמן, כוחות האו"ם הם שיפקחו על הכניסה לכפר מהצד הלבנוני, כדי למנוע כניסה של גורמים עויינים.

בעבר עלו כמה הצעות לגבי הכפר רג'ר, בהן "פינוי-פיצוי" לתושבים בצד הלבנוני, או העתקה של גדר הגבול אל מחוץ לכפר מצידו הדרומי או הצפוני. דיון קודם בנושא התקיים לאחר סיום המלחמה בלבנון, אך אז לא התקבלו החלטות וגורמי הביטחון התבקשו להמשיך ולעבוד למציאת פתרון.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים