גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


רה"מ: "יש לנהוג באחריות בהפסקת האש"

הקבינט המדיני-ביטחוני דן כעת בתגובה הישראלית להפרות הפסקת האש. בזמן שרה"מ ושרת החוץ תומכים באיפוק, מציג שר הביטחון עמדה ניצית ותובע לפגוע בחוליות יורי הקסאמים

ברק רביד | 3/12/2006 13:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מחפשים פיתרון לקסאם: שרי הקבינט המדיני-בטחוני מכונסים עתה, בתום ישיבת ממשלה שנערכה הבוקר, ומנסים להכריע בשאלת התגובה הישראלית להפרות הפסקת האש. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הזהיר כבר לפני פתיחת ישיבת הקבינט כי "צריך לנהוג באחריות ובשיקול דעת בנושא הפסקת האש, ולבחון את כלל ההיבטים". גם שרת החוץ, ציפי לבני, הדגישה כי חשוב שישראל תנהג בתבונה בכל הקשור להפסקת האש. ואולם שר הביטחון, עמיר פרץ, סבור כי יש לפעול מול חוליות הקסאם.

אולמרט ציין היום בישיבת הממשלה כי הקבינט יעסוק בהפסקת האש עם הפלשתינים. "יש פעילות שהיא אסטרטגית מול מדינות אירופה לגבי האינטרס הישראלי", הסביר ראש הממשלה. "עמדת ישראל לגבי שימור תנאי הקוורטט מקובלת על ארה"ב וכן על אירופה, אך צריך לשמר זאת ככל האפשר וזאת תהיה מטרת ביקורי בגרמניה ובאיטליה בשבוע הבא".

גם השרה לבני תומכת בהמשך מדיניות האיפוק. "יש כאן שינוי מצב, ובמצב רגיש ונפיץ כזה צריך לשקול בכובד ראש את צעדינו", אמרה השרה בפתח פגישתה עם שרת החוץ האוסטרית, אורסולה פלסניק. "עלינו לראות אם יש כאן הזדמנות לשינוי ואילו פעולות יכולות, לחלופין, להביא לקריסה".

עם זאת, הציג היום שר הביטחון, עמיר פרץ, הנחיות שגיבש בדבר תגובה על הפרות נוספות. "הנחיתי את צה"ל להכין הוראות פתיחה באש מוגדרות שאותן נציג היום לקבינט", אמר פרץ. "מדובר בירי לעבר מי שמעמיד את כוחות צה"ל בסיכון ישיר וכן לעבר חוליות לשיגור קסאמים". עוד עדכן פרץ כי  השבוע התקיימה פגישת תיאום בין מפקד אוגדת עזה, תא"ל צ'יקו תמיר, לבין מפקד הביטחון הלאומי הפלשתיני, הגנרל סולימאן חילס, בנושא ירי הקסאמים.

לדברי פרץ, מי שביצע את הירי בשבוע האחרון הם גורמים סוררים בפת"ח מצפון רצועת עזה, שמוכוונים על ידי הג'יהאד האיסלאמי ועל-ידי חיזבאללה. פרץ אמר עוד כי ישראל צריכה להבהיר שכל חוליה שתזוהה כמי שעומדת לירות על ישראל תיפגע. "הבלגה לא צריכה להיות כזו שתתיר לפלגים הפלשתינים לעשות ככל העולה על רוחם", אמר פרץ. גורמים בסביבתו של ראש הממשלה רמזו כי עמדתו של ראש הממשלה שונה מעמדת שר הביטחון, בכל הנוגע למדיניות התגובה והאיפוק מול ירי הקסאמים.
מה יעלה בגורל הכפר רג'ר?

בעקבות הדיון על הפסקת האש, מיהרו גורמי צבא בכירים להזהיר: "אם תחול הפסקת אש על הגדה ותופסק הפעילות המבצעית, לרבות מעצרים של פעילי טרור, תיפגע באופן קשה היכולת של צה"ל לסכל פיגועים". עוד אמרו הגורמים הבכירים כי "מדי יום אנו עדים לניסיונות להוציא פיגועים בארץ וכנגד חיילי צה"ל. אסור להשוות בין עזה לאיו"ש, וגם שר הביטחון שביקר בשבוע שעבר בפיקוד מרכז, אמר כי מבחינתו הפסקת האש לא חלה על הגדה".

במהלך הישיבה ידונו השרים בשאלת התגובה לירי הקסאמים, ובעתידו של הכפר רג'ר בצפון הארץ. בימים האחרונים מתחו גורמים בצה"ל ביקורת חריפה על הפסקת האש שהושגה, ועל כך שלא קיימת מדיניות ברורה בעניין. לכן, נתבקשו שרי הקבינט להכריע בנושא ולקבוע הנחיות פעולה לצה"ל.

במהלך הישיבה יקבלו השרים סקירות ביטחוניות מנציגי פיקוד הדרום ואגף המבצעים בצה"ל, וכן מנציגי השב"כ לגבי מצבה של הפסקת האש ופעילות ארגוני הטרור ברצועת עזה.

הקבינט מתכנס גם

כדי להחליט בנוגע לעתידו של הכפר רג'ר בצפון. קו הגבול הבינלאומי עובר במרכזו של הכפר, עובדה היוצרת בעיות ביטחוניות קשות במקום לאורך שנים, והופכת את הכפר לנקודת תורפה ביטחונית מול חיזבאללה. עובדה זו באה לידי ביטוי לפני כשנה, אז נעשה ניסיון של חיזבאללה לבצע פיגוע חטיפה גדול, שסוכל רק בשל תושיית החיילים שהיו במקום.

אגף התכנון בצה"ל והמועצה לביטחון לאומי הגיעו לישיבת הקבינט כדי להציע לשרים הסכם שהוא תוצאה של מגעים שהתקיימו בשבועות האחרונים מול מפקדי יוניפי"ל בגזרה. על פי המסתמן, כוחות האו"ם הם שיפקחו על הכניסה לכפר מהצד הלבנוני, כדי למנוע כניסה של גורמים עויינים. בעבר עלו כמה הצעות לגבי הכפר רג'ר, בהן "פינוי-פיצוי" לתושבים בצד הלבנוני, או העתקה של גדר הגבול אל מחוץ לכפר מצידו הדרומי או הצפוני. דיון קודם בנושא התקיים לאחר סיום המלחמה בלבנון, אך אז לא התקבלו החלטות וגורמי הביטחון התבקשו להמשיך ולעבוד למציאת פתרון.

השרים מודאגים מהמצב בלבנון

לכינוס הקבינט קדמה ישיבת ממשלה, בפתחה התייחסו כמה מהשרים לאירועי סוף השבוע האחרון. השר אלי ישי הזהיר מפני אדישות ואף התריע על אפשרות של הפיכה בלבנון. מנגד, טענה השרה יולי תמיר כי יש לחזק את הגורמים המתונים, אך הזהירה את חבריה שלא לחבק "חיבוק דב" את ראש הממשלה הלבנוני, פואד סניורה.

ואילו שר התמ"ת, אלי ישי (ש"ס), אמר במהלך הישיבה כי האירועים בלבנון מחייבים היערכות ישראלית מיוחדת. "עלינו להיערך לאפשרות של הפיכה בלבנון", הזהיר ישי. "אסור להיות אדישים, למרות שהמצב שם אינו בשליטתנו", אמר. ישי ציין עוד כי אם המצב בלבנון יתייצב, הוא יתמוך בהסדר מדיני איתה.

בהכנת הידיעה השתתף אמיר בוחבוט

עדכון אחרון : 3/12/2006 13:44
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים