מצלמות אבטחה בבי"ס של תאיר
כך הוחלט בתום ביקור התנחומים שערכה שרת החינוך אצל ההורים. האב טען בכאב: 'יכלו להציל אותה'
במהלך הישיבה המשותפת הוחלט עוד כי במהלך חופשת חנוכה ימשיך בית הספר לפעול ותלמידיו ייהנו מפעילות מיוחדת, על מנת להחזירם למסלול לאחר הטרגדיה הנוראה שחוו.
שרת החינוך תמיר ערכה ביקור שארך למעלה משלוש שעות, במהלכו נפגשה עם חבריה של תאיר ז"ל לספסל הלימודים, קיימה שיחה עם התלמידים מכל השכבות והכיתות ובסופו של דבר גם קיימה שיחה עם הצוות החינוכי במוסד. לאחר מכן ערכה תמיר ביקור תנחומים אצל משפחת ראדה, במהלכו שוחחה ארוכות עם ההורים, שמואל ואילנה, ועם שני אחיה של תאיר.
"הרצח הזה כבר יצא מזמן מפרופורציות של הקהילה המקומית בקצרין, הוא זעזע והגיע לכל משפחה בישראל ואפילו מחוצה לה", אמרה אמה של תאיר לתמיר. ואילו האב פנה לתמיר בהתרגשות ואמר: "מה שאני שואל את עצמי כל הזמן זה האם יכולתם למנוע את הרצח. והתשובה היא בהחלט כן. כולם פשוט היו עיוורים".
האב הוסיף: "לנו קרה האסון הזה ואין לנו שום דבר נגדך. אך היה אפשר למנוע את הרצח הזה וצריך היה בסך הכל לפתוח את העיניים. בכל מוסדות החינוך בארץ יש בעיה של פשע וסמים, אבל הבעיות מתחילות בדברים הפשוטים. תאיר היתה בכיתה עד לשיעור האחרון, אבל אף אחד לא בדק למה התיק שלה נשאר. אף אחד לא בדק למה כל התלמידים הלכו הביתה ורק התיק של תאיר נשאר זרוק בכיתה".
האב אמר עוד: "אם למורה היה איכפת הוא היה שואל מחפש אחריה. תאיר הייתה ילדה מסודרת, היא אף פעם לא
בתשובתה הבטיחה תמיר להורים כי מעתה יטופלו אחרת מצבים שכאלה. "אני אומרת לכם בכנות, אף אחד לא שיער שיקרה מקרה שכזה בבית ספר", אמרה. "אני יודעת שיש לכם את ההרגשה שתמיד המערכת לומדת אחרי מקירם קשים. אני מבטיחה שאנחנו נטפל גם בדברים הפשוטים וגם בדברים המורכבים".
בנוסף דרשו הוריה של תאיר מהשרה להקים ועדת חקירה בלתי תלויה, שתחקור את התנהלות בית הספר ותחנת המשטרה בקצרין. לדברי האב שמואל, "אני דורש שיקימו ועדת חקירה בלתי תלויה. היו כשלים שיכלו לתקן אותם קודם. הפחד שלי הוא שהיו כבר מקרי רצח בעבר שלא פוענחו, והרבה מקרים שלקח הרבה זמן עד שנפתרו. המדינה השקיעה הון עתק כדי לתפוס את בני סלע ואני דורש שלא יחסכו בדבר כדי למצוא את הרוצח של הבת שלי".
שרת החינוך השיבה בתגובה: "אף אחד לא יוותר בנושא הזה. החיים של כל היישוב הזה תלויים בשאלה מי עשה את המעשה הזה. אף אחד לא ייתן שמישהו ינוח, עד שיתפסו את הרוצח".
האם אילנה התייחסה למתרחש בבית הספר וטענה כי "האנשים במערכת סובלים כנראה מעייפות החומר או רואים בתלמיד רק כסא וציון. משום מה, המורים והנהלת המוסד לא רואה בתלמיד כאדם וכך הגענו למצב שהם לא מבחינים שתלמיד יצא מהכיתה ולא חזר". ההורים דרשו עוד מהשרה להוסיף למערך הלימודים לבתי הספר בכל הארץ שיעורים בנושא ערכים בסיסיים, כמו כבוד הזולת, כבוד לאדם בוגר וכבוד למחנך.
במקביל, פנה היום יו"ר המרכז לשלטון מקומי, עדי אלדר, לשרת החינוך, יולי תמיר, בדרישה להציב מצלמות אבטחה במסדרונות בתי הספר בכל רחבי הארץ. "המצלמות ישמשו כגורם מרתיע לגורמים עבריינים וכן יוכלו לסייע בחקירה משטרתית לאחר ביצוע מעשה כגון הרצח המתועב", כתב אלדר לשרת החינוך. "המסר שמשדר מהלך כזה הוא פיקוח מקרוב ודאגה יתרה מצד מערכת החינוך לשלום התלמידים".
ואולם ככל הנראה פנייתו של אלדר לא תיענה בחיוב על ידי תמיר, מכיוון שזאת הבהירה היום כי "אי אפשר לדרוש שיהיה שוטר בכל כיתה ומצלמות בכל מוסד חינוכי".