רוצה להישבע לקונגרס בארה"ב עם קוראן ביד
קית' אליסון, המוסלמי הראשון שנבחר לקונגרס, דרש כי יושבע עם קוראן, ועורר סערה. רפובליקני: "אם לא נגביל את ההגירה אלינו נמצא עוד מוסלמים שייבחרו"
המחלוקת סובבת בעיקר סביב הסמל, כיוון שחברי הבית נשבעים בקבוצה ללא ספרי תנ"ך או טקסטים אחרים. חוקת ארה"ב אף קובעת כי "אף מבחן דת לא יידרש לעולם", כדי להחזיק במשרה ציבורית. אך במדינה בה שלושה מתוך כל ארבעה בני אדם מחשיבים עצמם נוצרים, התנ"ך הפך באופן מסורתי להיות לעזר בטקסים בלתי רשמיים.
דרישתו של אליסון עוררה במהרה גל תגובות, לא בהכרח אוהדות. הנציג הדמוקרטי ממינסוטה החל לשמוע תלונות וטרוניות סביבו, ובאופן תקשורתי גם מפיו של פרשן רדיו קונסרבטיבי, שגינה את אליסון אחרי שזה הצהיר על כוונתו.
"חוסר כבוד כלפי מוסלמים"
המחלוקת רק גדלה השבוע כאשר חבר קונגרס רפובליקני מווירג'יניה, וירג'יל גוד, הצהיר בפני בוחריו כי "הנציג המוסלמי ממינסוטה נבחר על-ידי הבוחרים של המחוז, ואם אזרחי אמריקה לא יתעוררו ויאמצו את עמדתי בנוגע להגירה - יהיו הרבה יותר מוסלמים שייבחרו וידרשו להשתמש בקוראן". גוד קרא למדיניות הגירה חמורה, במיוחד כדי "לשמור את המוסלמים מחוץ לארה"ב".
בתגובה, דרשה המועצה ליחסי אמריקה-אסלאם כי גוד יתנצל על דבריו. ואילו הרפובליקני ביל פסקרל, דמוקרט מניו-ג'רזי, שיגר מכתב לגוד ובו טען: "קיימות אמנם הרבה שאלות בנוגע למדיניות ההגירה, שעליהן להיפתר במסגרת הקונגרס. אך למרות זאת, קידום פחד וחוסר כבוד כלפי מוסלמים - הוא צעד שאינו רק מוטעה מראש, אלא גם פזיז וחסר זהירות".
ב-8 בנובמבר נודע כי תוצאות "בחירות האמצע" בארה"ב
דווקא בימים של מלחמה בטרור וחשדנות גוברת כלפי המוסלמים, חוגגת הקהילה המוסלמית הישג גדול עם כניסתו של הנציג הראשון מטעמה לקונגרס האמריקני. אליסון הוא עו"ד בן 43, ונבחר מטעם המפלגה הדמוקרטית בעיר מיניאפוליס שבמינסוטה.
אליסון הביס ללא קושי שני מועמדים מתחרים באזור בחירה ששלח מועמדים דמוקרטיים בלבד לבית הנבחרים מאז שנת 1962. מדובר באזור בעל אוכלוסייה לבנה ברובה, עם יהודים רבים. במהלך הקמפיין קרא אליסון באופן נחרץ לנסיגה מהירה מעיראק, צעד שתרם רבות לבחירותו. הוא גם נמנע מלהזכיר את דתו יותר מדי. אליסון, שנולד למשפחה קתולית, התאסלם כאשר היה סטודנט בן 19 בקולג' בדטרויט.