הרמטכ"ל הבא של ישראל: גבי אשכנזי
ראש הממשלה ושר הביטחון סיכמו בסיום פגישתם על מינויו של האלוף במיל' גבי אשכנזי לרמטכ"ל הבא, ופרץ הודיע לקפלינסקי וגנץ על בחירתו. הממשלה צפויה לאשר את המינוי ביום ראשון
עוד לפני ששוחח עם סגן הרמטכ"ל קפלינסקי, שהסיר את מועמדותו לרשת את חלוץ, שיבח אותו שר הביטחון בכנס של חיילי מילואים. פרץ הדגיש כי האלוף קפלינסקי, שאחראי על מבנה הכוח, עשה עבודה בלתי רגילה לבניית תוכנית העבודה לשנת 2007. "אתה קצין וג'נטלמן עם אינטגרטי, ולאחר השיחה איתך היום אני יכול להגיד לעם ישראל שיש לנו על מי לסמוך", אמר פרץ לקפלינסקי.
אבל למרות המילים החמות, שר הביטחון החליט כבר אמש כי המועמד המועדף עליו לתפקיד הרמטכ"ל הבא הוא מנכ"ל משרד הביטחון, האלוף במיל' גבי אשכנזי. "כעת רק נותר לסגור כיצד יודיעו ראש הממשלה ושר הביטחון על ההחלטה", אמרו שלשום גורמים ביטחוניים ל-nrg מעריב ולא נאלצו להמתין זמן רב עד ההחלטה הסופית שהתקבלה הערב.
שר הביטחון צפוי להגיש כבר היום מכתב לוועדת טירקל, לבחינת מינויים של בכירים בשירות המדינה, שצפויה להכשיר את מינויו של אשכנזי לרמטכ"ל. עם קבלת ההמלצה יובא אישור הרמטכ"ל החדש לממשלה, ככל הנראה, כבר ביום ראשון הקרוב.
המלצתו של פרץ, שהתקבלה על ידי ראש הממשלה, מקובלת גם על חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, שרוב חבריה סבורים כי הרמטכ"ל הבא צריך לבוא מחוץ לשורות המטכ"ל הנוכחי. בדיון שהתקיים בוועדה, התברר כי רוב חבריה מחזיקים בעמדה, שלפיה מחליפו של דן חלוץ בתפקיד הרמטכ"ל צריך להיות מועמד שלא היה מעורב במלחמת לבנון.
מאז הודיע רא"ל דן חלוץ על סיום תפקידו, קיימו ראש הממשלה ושר הביטחון סבב התייעצויות עם ראשי ממשלה לשעבר, שרי ביטחון לשעבר, ממלאת מקום ראש הממשלה, יו"ר ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, ורמטכ"לים לשעבר, על מנת לגבש את עמדתם בדבר המועמד המתאים ביותר לתפקיד. עד שאתמול הפך מינויו של אשכנזי לרמטכ"ל לרשמי.

הרמטכ''ל הבא: גבי אשכנזי
צילום: ראובן קסטרו
קפלינסקי לא חיכה להודעה הרשמית
סגן הרמטכ"ל, האלוף משה קפלינסקי, בחר שלא לחכות עד להמלצה הרשמית על אשכנזי, והודיע במכתב לשר הביטחון על הסרת מועמדותו לתפקיד הרמטכ"ל. עותק מהודעתו נשלח גם לראש הממשלה ולרמטכ"ל חלוץ.
במכתבו לא הסתיר סגן הרמטכ"ל את כמיהתו לתפקיד הנכסף. "כמי ששירת כל חייו הבוגרים בשירות המדינה וטיפס במעלה הדרגות עד לצמרת של הפירמידה הצבאית, לא יהי זה סוד או הפתעה אם אומר שברצוני להתמנות לתפקיד הרמטכ"ל הבא, ואני חש כי אני ראוי לו. אולם אני סבור כי המציאות מורכבת מכך", כותב קפלינסקי לפרץ.
סגן הרמטכ"ל הדגיש כי הוא ראוי לתפקיד וכי היה נכון להמתין למסקנות
ועדת וינוגרד, כדי למנוע פגיעה בצה"ל. "אני סבור אדוני, כי יש לי את הניסיון, היכולת והסמכות למלא את תפקיד הרמטכ"ל ולבצעו באופן הטוב ביותר למען צה"ל, חייליו, בסדיר ובמילואים, ועבור מדינת ישראל כולה, ואני אף ראוי לכך", הוסיף האלוף.
"יחד עם זאת, צה"ל הוא צבא העם: צבאה של מדינת ישראל. לכן, לדעתי, מן הראוי שמינוי רמטכ"ל יהי בקונצנזוס רחב ככל האפשר. עובדות שעדיין לא בוררו לגבי אחריות כזו או אחרת בדבר אירועים בעבר, ובדגש ובזיקה לכשלים במלחמה הזו, ישאירו סימני שאלה עד כמה ראוי הרמטכ"ל הבא לתפקידו ועלולים לפגוע ברמטכ"ל הממונה ובצה"ל כולו".
עדכון אחרון : 23/1/2007 0:09