אומ"ץ עתרה לבג"ץ נגד מינוי גנות למפכ"ל
עמותת אומ"ץ היא הראשונה שדורשת למנוע את המינוי ולהוציא צו שימנע לעשות זאת עד להכרעה. הנימוק: לא ניתן למנות את מי שזוכה מחמת הספק, אך ביהמ"ש מתח עליו ביקורת קשה
בעמותת "אזרחים למען משפט צדק" טוענים כי אין למנות לתפקיד המפכ"ל אדם, שלמרות שזוכה מחמת הספק, בית המשפט העליון אמר עליו כי התנהגותו היתה נגועה בשחיתות. "חלוף הזמן מאז ביצע את המעשים בגינם הואשם בהליך הפלילי, אין בו להקהות מחומרתם ומהמשמעות הנודעת להם בהקשר של כשירותו לכהן בתפקיד מפכ"ל המשטרה", נכתב בעתירה.
העתירה, שהוגשה על-ידי עו"ד בעז ארד, מהווה סנונית ראשונה בהתנגדות הציבורית למינוי. התנועה לאיכות השלטון ופורום המשפטנים למען ארץ ישראל צפויים להצטרף גם הם לעתירה הזו. בנוסף לעתירה, שאם תתקבל תחייב את השר דיכטר להסביר מדוע אינו נמנע ממינוי גנות, צירפה עמותת אומ"ץ דרישה להקפיא את המינוי, עד להכרעה בנושא.
הפנייה לבג"ץ מגיעה לאחר שכבר אתמול פורסם כי היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הביע הסתייגות ממינויו של גנות לפיקוד המשטרה. לפני מספר שבועות ביקש דיכטר את חוות דעתו ועמדתו של מזוז בכל הקשור למינויו של גנות למפכ"ל המשטרה. "עלולים לצוץ קשיים לאור התנהלותו של גנות בעבר", השיב לו מזוז, במכתב ארוך ומפורט בו גולל את עברו של גנות, הכולל המלצת מח"ש (המחלקה לחקירות שוטרים) להעמדה לדין, בחשד לביצוע עבירות של קבלת שוחד, טובות הנאה, מרמה והפרת אמונים.

"עלולים לצוץ קשיים". היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז. צילום: פלאש 90 פלאש 90
קשרים עם קבלן נצרתי
דבריו של מזוז מתייחסים להמלצת המחלקה לחקירות שוטרים להעמיד לדין את גנות, שכיהן באותה תקופה כמפקד המחוז הצפוני, בחשד לקבלת שוחד וטובות הנאה מהקבלן הנצרתי סובחי טאנוס.
"בקבלו את טובת ההנאה, לא נהג גנות כמתחייב מקצין משטרה בדרגתו ובתפקידו אשר משרת כגורם מרכזי במערכת אכיפת החוק", כתב בסיכום השופט אליעזר גולדברג. "בנסיבות אלה יש כדי להכניסן
לגדר עבירה משמעתית, שכן עניין לנו ב'התנהגות שאינה הולמת שוטר או שיש בה כדי לפגוע בתדמית המשטרה".
אולם למרות הדברים הקשים, החליטו השופטים שלא להרשיע את ניצב גנות בפלילים. "לאור הסברו של גנות לכל אחד מן המקרים, נותר ספק בלבי אם חצו המקרים את גבול השחיתות ואם עברו מתחום העבירה המשמעתית אל תחום העבירה הפלילית", קבע השופט גולדברג בפסק הדין.