הסיכוי האחרון של בני הנוער
היום נפתח יום ההתרמה השנתי ל-300 אלף בני הנוער הנמצאים בסיכון. עכשיו זה בידיים שלכם
פרופ' דן שניט, יו"ר העמותה לילדים בסיכוי אמר כי "לעתים קרובות מגיע אלינו מידע על ילדים פוגעים ונפגעים פיזית ומינית בפנימייה בשעות הלילה". בעמותה מוסיפים כי בשנים האחרונות חלה החמרה במספר מקרי התקיפה המינית של ילדים כלפי ילדים בשעות הלילה ועל כן הצורך בתקנים נוספים הוא אקוטי.
בעמותת ילדים בסיכוי מציינים כי הכספים שייאספו יוקדשו לצורך איוש 60 תקנים של מדריכי לילה בפנימיות פוסט אשפוזיות, שיקומיות וטיפוליות, שבהן מעל 80 ילדים.
חשים מאויימים מחוויות קרובות
עמותת עלם, הפועלת בעיקר להגנה על בני נוער וטיפול במצוקותיהם, מפרסמת סקר חדש שלפיו 60% מבני הנוער שנמצאים בקשר עם העמותה היו עדים בשנה האחרונה לאירוע אלים כלשהו כגון מכות, בריונות, סחטנות הטרדה מינית או ניצול מיני.
הסקר נערך בקרב מדגם מייצג של 300 בני נוער מתוך האלפים שמגיעים למרכזי "הפוך על הפוך" שאותם מפעילה העמותה בערים שונות בארץ. מהסקר עולה עוד כי כשליש מבני הנוער (27%) מציינים את חוסר התקשורת עם ההורים כבעיה המרכזית שלהם ו-40% השיבו כי הוריהם אינם מבינים
אותם.
נתון מעניין נוסף העולה מן הסקר הוא כי כ- 69% מבני הנוער לא חשו כי הושפעו מרצח שתי הנערות בצפון הארץ, וכי רציחות אלו לא ערערו את תחושת ביטחונם האישי. "בני הנוער חשים מאוימים מחוויות הקרובות ונוגעות להם אישית וקורות בסביבתם הקרובה בביתם או בבית ספרם", הסבירה מורן מוסט, אחראית על מרכזי "הפוך על הפוך" באזור המרכז.
לדבריה של מוסט, דווקא חוויות כמו בריונות בבית הספר או הטרדה מינית של חבר או חברה הופכות משמעותיות יותר מרצח שהתקיים במקום מרוחק גיאוגרפית.