גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


האחים יתרמו ריאה לאח הגדול

לראשונה בישראל: כדי למנוע מא' המתנה ארוכה להשתלת ריאה, יושתלו בגופו אונות משני אחיו

אלה הר-נוי | 25/3/2007 3:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תקווה לזקוקים להשתלת ריאה: בית החולים בילינסון נערך לקראת ביצוע השתלה מן החי בא', צעיר בשנות ה-30 לחייו. הצעיר יהיה האדם הראשון שיעבור בישראל השתלת ריאה משני תורמים חיים.

א' עבר לפני למעלה מעשר שנים השתלת מוח עצם, ובשנים האחרונות החל לפתח צלקות בריאותיו. "המשמעות היא שרקמות הריאה שלו אינן מתפקדות ולא מכניסות חמצן פנימה", מסביר פרופ' מרדכי קרמר, מנהל מכון הריאות בבית החולים בילינסון. "בשנה האחרונה חלה הידרדרות קשה במצבו והוא תלוי במכשיר הנשמה".

לדברי פרופ' קרמר, ההמתנה הממוצעת לתרומת ריאות מן המת היא בין שנה לשנה וחצי, ועלולה לקחת גם יותר. מרבית הסיכויים שהצעיר לא ישרוד עד אז. הברירה שנותרה היא ניתוח להשתלת ריאה מן החי, שטרם נעשה בישראל.

כ-300 ניתוחים כאלה בוצעו במרכזים בודדים ביפן ובארצות הברית. שלושה מהם בוצעו בישראלים, שהצליחו לממן את הניתוח היקר. במקרה הזה, המשפחה לא יכלה להרשות לעצמה את הניתוח בחו"ל.

הרופאים בבית החולים בילינסון הסביר למשפחה על ההליך, ואחד מאחיו ואחת מאחיותיו של הצעיר, שניהם בשנות העשרים לחייהם, הסכימו לתרום אונת ריאה לאחיהם. "אנחנו לוקחים אונה תחתונה מכל אחד משני האחים", מסביר פרופ' קרמר. "כל אחד מהם בעצם מפסיד אונה אחת מתוך חמש אונות, כך שהוא מאבד רק 15 עד 20 אחוז מנפח הריאה שלו ויוכל להמשיך לתפקד כרגיל".
השתלת ריאה מתורם חי - תרשים
כמו היערכות למבצע צבאי

את האונות משתילים בחולה, אשר ריאותיו נכרתו והוא מחובר בינתיים למכונת לב-ריאה. לאחר ההשתלה מקבל החולה נפח ריאה של 40 עד 45 אחוז, ששווים לנפח של ריאה אחת, וזה מאפשר לו להמשיך לחיות ולתפקד. שיעורי ההצלחה דומים להשתלת ריאה רגילה - 85 אחוז מהחולים שורדים את השנה הראשונה, וכשבעים אחוז שורדים לאחר חמש שנים מההשתלה.

פרופ' קרמר מסביר כי מבחינת התורמים מדובר בניתוח לכריתת אונה, ניתוח שגרתי שמאתיים כמותו בוצעו בבית החולים בילינסון בשנה האחרונה. "הסיכונים לתורמים הם סיכונים הכרוכים בהרדמה כמו בכל ניתוח, ובנוסף סיבוכים כגון דימומים, זיהומים וכאבים. הסיכון לתמותה בקרב התורמים נמוך מחצי אחוז, ושיעור הסיבוכים הוא כעשרה אחוז", מוסיף פרופ' קרמר. לתורמים צפויים ארבעה עד חמישה ימי אשפוז ואז

כשלושה עד ארבעה שבועות של החלמה, לאחר מכן הם יכולים לחזור לחיים רגילים.

"ההיערכות להשתלה היא כמו היערכות למבצע צבאי", מספר ד"ר אייל פורת, מנהל מחלקת ניתוחי חזה ולב בבילינסון, "במקביל יפעלו שלושה חדרי ניתוח - שניים לקצירת האונות מהאחים ואחד להשתלה. יהיו לפחות שלושה מנתחים בכל חדר, כאשר ביניהם יעבור מנתח יפני שיגיע ישראל, לאחר שביצע 50 ניתוחים כאלה בעולם. בנוסף, בכל חדר יהיו שני מרדימים, ומרדים נוסף יתאם ביניהם". כמו כן, צוות גדול של אחיות יסייע בניתוח ובנוסף יהיו מפעילים למכונת לב-ריאה.

"אם ההשתלה תצליח ניתן יהיה להציע אותה למועמדים נוספים ולהקטין את מצוקת הממתינים להשתלת ריאה", מוסיף פרופ' קרמר. להערכתו, בכל שנה ניתן יהיה להציל את חייהם של חמישה חולים באמצעות ההליך.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים