על גגות ת"א מישהו קופץ עם שחר
כשאתם עוד נמים לכם עולים צעירים לגגות הגבוהים במדינה וקופצים מהם, אחרי שאספו מודיעין מקיף על כל הכניסות. "יותר מפחיד להיתפס מאשר להיפצע"
הקפיצה הראשונה מבניין בישראל התקיימה ב-1998, מאחד מצמד המגדלים של עזריאלי. הצנחן המרחף גרם אז לבהלה גדולה, וכוחות ביטחון מהקריה ערכו סריקות לאתרו, מחשש שמדובר במחבל. בסופו של יום הקופץ לא נתפס, ותחושת ביטחון מילאה את לבבם של עשרות קופצים שתכננו לנסות את מזלם.
מלבד הסיכון שכרוך בספורט האתגרי המכונה בייס ג'מפינג (קפיצות בייס), מדובר בפלישה לא חוקית לבניינים המאובטחים ביותר בארץ. כדי להגיע לגג הצעירים פועלים כמו יחידה צבאית לכל דבר: הם אוספים מודיעין על המקום, דואגים שדלתות החירום יישארו פתוחות, ורק כשכל הקצוות סגורים הם קופצים מגגות של בניינים כמו מגדל הבורסה ברמת-גן או שכניו. כל זאת - עבור שניות ספורות של הנאה אווירית. למטה מחכה לקופצים רכב מילוט, שיאפשר בריחה מהירה לפני הגעת כוחות הביטחון.
חבר מביא חבר
לקפיצה מגיעים הצנחנים בשיטת חבר מביא חבר. כל מי שרוצה להשתתף בחוויה עם חבורה מסוימת חייב להוכיח רזומה מרשים של כמה מאות קפיצות. רק אחרי ההתארגנות מתחילה עבודת איסוף המודיעין עבור הבניין הנבחר. "אם אתה מגיע לאתר חדש, דבר ראשון אתה בודק את הגובה שלו ואתרי נחיתה מתאימים מסביב", הסביר אחד מחברי הקבוצה. "מאחר שאנו קופצים מבניינים, כיוון הרוח מאוד חשוב לנחיתה. לאחר מכן בודקים איך מגיעים לגג, יש לזה מורכבות רבה". הקופץ סיפר כי התחקיר על סדרי האבטחה בבניין הבורסה ארך שבועיים תמימים. "בהתחלה אחד מאיתנו נכנס לבניין בתור מישהו שבא למשרד עורכי דין", גילה.
מלבד מגדלי עזריאלי והבורסה, הצעירים קפצו כבר ממלון שרתון סיטי-טאוור, מגדל לווינשטיין, מגדל הפניקס, מגדל שער-העיר (משה אביב), קריית הממשלה הסמוכה
עשרות הצעירים נוהגים לצנוח גם מגשרים ומבניינים בכל העולם. הגשר הגבוה בארץ נמצא בצפת. גובהו, העומד על 65 מטר, נמוך מאוד יחסית לגשרים בחו"ל, ולא מרשים את המנוסים. "65 מטר זה כלום, בקליפורניה קפצתי כבר מגשרים בגובה 660 מטר. בארץ המקום הכי גבוה לקפוץ ממנו מגיע בסך הכל ל-220 מטר", ציין הצנחן והוסיף: "אבל לראות את המדינה שלך מלמעלה זו חוויה מדהימה".