כלבת בצפון: מקרה 3 מאז החג
נמייה נגועה בכלבת התגלתה ליד קריית-שמונה. משרד הבריאות: לברר אם הילדים נגעו בבעל חיים
מדובר בחיה השלישית במספר שהתגלתה כחולת כלבת בצפון הארץ מאז ערב פסח. בעקבות הגילוי מבקש משרד הבריאות מכל מי שהיה במגע עם נמייה או בעל חיים משוטט אחר באזור, בין ה-20 במרס ל-15 באפריל, לפנות ללשכת הבריאות בצפת, בטלפון שמספרו 04-6994219/8
במשרד הבריאות ביקשו מבעלים לחיות בית שחושדים כי לבעל החיים שלהם היה מגע עם הנמייה ליצור קשר עם וטרינר הרשות, לשם וידוא מצב החיסון של החיה שבבעלותם. במקביל, במשרד החקלאות קוראים לכל בעלי הכלבים שטרם חיסנו את כלביהם נגד כלבת לעשות זאת בהקדם האפשרי וכן להקפיד על יציאה לטיול עם הכלב כשהוא קשור לרצועה.
המקרה הראשון התגלה בערב פסח, אז הודיע משרד הבריאות כי שלושה ימים קודם לכן הומת כלב ביישוב מצוק עורבים ברמת הגולן שנמצא כחולה כלבת. כתוצאה מכך נבדקו תושבים שבאו במגע עם הכלב וקיבלו חיסון נגד כלבת. שבוע לאחר מכן נלכד תן חולה כלבת בגליל המערבי.
בלא טיפול מיידי, המחלה חשוכת מרפא
התן, שהומת מייד לאחר מכן, נשך חייל במושב שתולה. צעיר נוסף ננשך על ידי תן אחר, שלא נתפס ולכן לא היה ידוע אם היה חולה כלבת. בשני המקרים חוסנו הננשכים נגד המחלה, ומשרד הבריאות הוציא הודעה שמזהירה כי על כל מי שבא במגע עם תן באזור זה להגיע להיבדק בלשכת הבריאות בעכו, ולקבל חיסון.
במשרד הבריאות מסבירים כי מי שנשרט או ננשך על ידי בעל חיים חייב לשטוף באופן מיידי את האזור הפגוע במים זורמים וסבון. לאחר מכן יש לחטא את האזור באמצעות חומרי חיטוי, ולגשת ללשכת הבריאות כדי לבדוק האם
מחלת הכלבת תוקפת את כל היונקים, כולל בני אדם. הווירוס הגורם לה עובר לרוב בנשיכה, כאשר נוצר מגע בין רוק החיה החולה ובין הפצע. מדובר במחלה קטלנית התוקפת את מערכת העצבים, אך בשלביה הראשונים - עוד לפני שמופיעים התסמינים - ניתן לטפל בחולים.
ואולם, אם אין מטפלים בחולה במועד והתסמינים מתחילים, הופכת המחלה לחשוכת מרפא. לכן חשוב מאוד שכל מי שבא במגע עם בעל חיים חולה יגיע ללשכת הבריאות המחוזית ויקבל טיפול באמצעות הזרקה של נוגדני כלבת.