"הסיכולים הורידו את בכירי חמאס למחתרת"
מדיניות הסיכול הממוקד, שישראל חזרה לאמץ, כנראה עושה את שלה. גורמי ביטחון אומרים ל-nrg מעריב כי "ראשי חמאס מרגישים נרדפים", אך הם מבהירים: צריך גם פעולה מדינית
בשבוע שעבר, בתום ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, הורה ראש הממשלה, אהוד אולמרט, למערכת הביטחון לחזור לתוכנית הסיכול הממוקד, ולחסל את כל המעורבים בטרור, ובכללם ראשי החמאס.
עם פרסום ההודעה הבחינו בצה"ל כי ראשי החמאס ירדו למחתרת מחשש שיחוסלו באמצעות תקיפות אוויריות. "ברור לכולם שאי אפשר להוריד את מספר שיגורי הקסאם לאפס, ולכן המטרה היא ליצור תחושת נרדפות בקרב ראשי החמאס", הסביר גורם ביטחוני את המהלך. "אנו מנסים להבהיר להם שאף אחד לא חסין מפני חיסול. התוצאות כבר נראות בשטח. הם בלחץ אדיר ועושים טעויות, ועל כך צה"ל בונה".
אחת הדוגמאות הברורות ללחץ ששורר בקרב ראשי החמאס הוא ביטול הפגישה הגלויה בין יו"ר הרשות, אבו-מאזן לראש הממשלה הפלשתיני, איסמאעיל הנייה, שהיתה אמורה להתקיים אתמול, אך נדחתה למועד שונה והועברה למקום סודי. את ההסבר לשינוי סיפקו אנשי החמאס, שטענו כי הנייה חושש שצה"ל יתנקש בחייו.
"יש להם הרבה מה להפסיד"
"הסיכול הממוקד הוא לא זבנג וגמרנו", מסביר גורם ביטחוני. "מערכת הביטחון לוקחת שיקולים רבים בחשבון. האם זה הזמן לשרוף את המקור ולחסל את היעד? האם הוא נמצא במקום שאם ייפגע, יהרגו גם בלתי מעורבים בטרור? אין ספק שהעובדה שראשי החמאס ירדו למחתרת משפיעה באופן מהותי על הסיכול הממוקד. התוצאה היא התחושה
שהלחץ בצד הפלשתיני גבוה בכמה רמות מהצד הישראלי. יש להם הרבה מה להפסיד".
במקביל הסביר קצין באגף המבצעים כי המטרה ביצירת תוכנית מסודרת של לחץ על החמאס היא "לשבור" אותו בצורה מדורגת, אך לא די בפעילות הצבאית. "צריך לזכור שלעולם פעולה צבאית תהיה משולבת עם פעילות מדינית", אמר הקצין ל-nrg מעריב.
"צריך להמתין ולראות כיצד משפיעים המעצרים שבוצעו הלילה בגדה המערבית, ואילו מסרים יוציא כעת הדרג המדיני בעקבות המעצרים", הוסיף. "בסופו של דבר, הלחץ עובד. זה משבש באופן מהותי את הפעילות הצבאית והמדינית של החמאס בשטח, והדברים נראים גם במישור המודיעיני".