"העולם הערבי צריך לחגוג הישגי חיזבאללה"
החשדות נגד עזמי בשארה ובהם סיוע לאויב במלחמה לא הרתיעו אותו מלהתראיין לרשת "אל-מנאר", שם תקף את ישראל ו"נידב" עצות להתנגדות הפלשתינית
במהלך הראיון, שנמשך כשעה וחצי, העתיר יו"ר בל"ד שבחים על חיזבאללה והסביר מבחינה היסטורית את ה"הישגים" שצבר הארגון מול ישראל, הן בשנת 2000, בה נסוג צה"ל מדרום לבנון, והן במלחמה האחרונה.
"לערבים יש את 'סינדרום 67' (התבוסה שנחלו מדינות ערב במלחמת ששת הימים – א.ע) וחיזבאללה לעומת זאת לא רצה ניצחונות מהירים", אמר. "ההתנגדות הלבנונית הראתה לישראל שזו התנגדות ולא קרב מהיר". בשארה ציין עוד כי "האומה הערבית צריכה לחגוג מהים עד המפרץ את ה'הישגים' של חיזבאללה", וקרא לעולם הערבי להפיק מכך תועלת.
בנוסף, התייחס הח"כ לשעבר בהרחבה גם לנעשה ברשות הפלשתינית ולמאבק בישראל. הוא אמר כי לאחר ההתנתקות, הפכה עזה ל"מחנה מעצר תחת מצור", והטיל על אירופה ועל "הנאורים" את האחריות לאלימות הפנימית, "בגלל שהם אינם מכירים בדמוקרטיה ובתוצאות הבחירות אצל אחרים", כלשונו.
הוא הטיל ספק בנכונות של ממשלות ישראל להגיע להסדר ולפשרה היסטורית עם הפלשתינים, וקרא לבני עמו לצאת לדרך אחרת. "יש לקחת החלטה ברורה: שאין הסדר לסוגיה הפלשתינית, לא בממשלת אולמרט ולא בממשלה אחריה", אמר. "אני מכיר את הקונצנזוס הישראלי בנושא הפליטים וירושלים ועלינו לחזור לעמדות של שחרור לאומי".
יו"ר בל"ד גם "נידב" עצות לפלגים הפלשתיניים הנאבקים בישראל. "יש פעולות התנגדות, שמונעות את הנורמליזציה של הכיבוש, אבל יש הבדל בין התנגדות כזו ובין התנגדות שמשיגה הישגים לעם שלך", הסביר.
לדברי בשארה, מה שנדרש מהפלשתינים הוא "אסטרטגיה כוללת, שיכולה להיות בה פעולה אחת או עשר פעולות. יש הבדל בין פעולות התנגדות,
לכל אורך הראיון, הביע בשארה פליאה על כך שמדינות ערב ממשיכות להושיט ידיהן לשלום לישראל בעוד שזו דוחה את יוזמת השלום הערבית. "דעת הקהל הישראלית, וזה מופיע בסקרי דעת הקהל, סבורה שההפגזה על עזה לא מספיקה", אמר. "רוב הישראלים חושבים שהמלחמה בעיראק צריכה להימשך ושארצות הברית צריכה לתקוף את איראן, וזה מוכיח שאין אסטרטגיה ישראלית לשלום, בעוד שלערבים יש אסטרטגיה לשלום. יוזמת השלום הערבית מוצגת לישראל, ולא לערבים, והם דוחים אותה".
חלק ניכר מהראיון עם בשארה הוקדש לעיסוק בחשדות המיוחסים לו. "האמת היא שאין סוגיה אישית, ויש הרבה שסובלים יותר ממני בבתי הכלא הערביים ובבתי הכלא הישראליים", אמר. "האמת היא שזו סוגיה פוליטית. יכול להיות שאדם ייחשב לחשוב, אבל גם המימד שלו חשוב".
בשארה הסביר, כפי שעשה זאת בעבר, כי החשדות נגדו "נולדו" על רקע עמדותיו נגד הציונות ובזכות מתן זכויות לערבים בישראל ומימוש זכות השיבה. "הסוג הזה של העמדות הפחיד אותם, כמו גם העמדה שביטאתי בתחילת התוקפנות נגד המלחמה, שביטאתי אותה בבירור", אמר.
הוא הזכיר כי השלטונות העמידו אותו לדין פעמיים, אך בית המשפט זיכה אותו, ולאור "הקשיים להילחם בי, עברו למשחק הביטחוני של לתת מידע לאויב בזמן מלחמה, כאילו שהדיון עם הציונות הוא כיסוי לפעילות ביטחונית".
בנוסף, התגאה בשארה בכך שרעיונותיו ורעיונות מפלגתו הביכו את ישראל, ואמר כי "אמרנו שכל עוד המדינה ציונית, לא יהיה שוויון. הבכנו אותה, כי אם היתה אומה ישראלית והערבים היו מהגרים אליה והיו משתלבים בה, הסיסמה לא היתה נכונה. אבל אנחנו לא היגרנו, אנחנו התושבים המקוריים, והשיח שלנו הוא שאנחנו לא בחרנו את ישראל אלא היא זו שבחרה את פלשתין".
עוד הוא אמר כי הגבולות של ישראל הם מלאכותיים, והדגיש כי "אנחנו לא לוקחים אישור לבקר בסוריה או בלבנון". לדבריו, הוא לא רצה להצדיק את עצמו הפעם מול בית המשפט ולהצדיק אמירות שלפיהן הקשר עם האומה הערבית קודם לקיומה של ישראל.