היעד: יהודים עשירים מגרמניה
ארגון "נתיב" הפועל להעלאת יהודי בריה"מ לשעבר יפעל גם בגרמניה, כדי להביא לארץ יהודים אמידים
"נתיב" הוא ארגון ממשלתי שהוקם בשנת 1952, וידוע גם כ"לשכת הקשר הממשלתית ליהודי ברית המועצות". עיקר תפקידו הוא עידוד עלייתם של יהודי רוסיה וברית המועצות לשעבר לישראל. בעבר השתייך הארגון לקהיליית המודיעין של ישראל.
על פי הערכת "נתיב", בגרמניה חיים היום כ-170 אלף יהודים יוצאי ברית המועצות לשעבר. חלקם נחשבים לאמידים מאד, ובארגון מעריכים שפעילות הסברה יעילה עשויה לגרום להם לעלות ארצה. הארגון מוסמך לפעול להעלאת יהודים ארצה, ואחראי בין היתר על בירור סוגיית יהדותם של העולים.
השר לעניינים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן, שממונה גם על לשכת הקשר, דורש כבר חודשים ארוכים את הרחבת פעילותו של הארגון למדינות נוספות, לאחר שזו הלכה והצטמצמה בשנים האחרונות.

דרש וקיבל. השר אביגדור ליברמן. צילום ארכיון: פלאש 90 פלאש 90
הריכוך בעמדת משרד החוץ
הרעיון לפיו ארגון "נתיב" יחל לפעול מחוץ למדינות ברית המועצות לשעבר עורר תחילה התנגדות במשרד החוץ. היו שטענו כי ל"נתיב" דבקה תדמית של ארגון ביון ישראלי. במשרד החוץ חששו כי התדמית הזו תפגע בקשריה של ישראל עם מדינות מערב אירופה, ובראשן גרמניה, בה מתכוון הארגון לערוך פעילות משמעותית.
בסדרת דיוני מטה שהתקיימו בשבועות האחרונים, בהם לקחו חלק בכירי משרדו של ליברמן ובכירי משרד החוץ,
בראשות המנכ"ל אהרון אברמוביץ', סוכם כי שרת החוץ ציפי לבני תתמוך בהצעה להרחבת פעילותו של הארגון.
הנימוק לריכוך בעמדת משרד החוץ נעוץ בשינוי אופי פעילותו של "נתיב" בשנים האחרונות. אחרי נפילת מסך הברזל, בתחילת שנות ה-90, החלה לשכת הקשר לשנות את אופי עבודתה, ומזה שנים רבות הארגון כבר איננו נחשב לגוף שעוסק באיסוף אינפורמציה שעשויה להיכנס תחת ההגדרה של "מידע מודיעיני".