עופות צלויים
וטרינרית שחלפה לתומה בכביש 6, הבחינה בעשרות תרנגולות פצועות ומתות מוטלות בשוליו. פניה לגורמי האכיפה לא הועילה: "אף גורם לא שלח עזרה לאיסוף התרנגולות שנותרו בחיים"
גל, שנסעה על כביש 6 צפונה במטרה לבקר את אחותה, הבחינה כ- 200 מטר לפני העלייה לניצני עוז, במראה קשה של חלקי גופות, נוצות מפוזרות ומספר תרנגולות שמסתובבות על הכביש ובשוליו, תוך סיכון התנועה. גל מספרת שלא יכלה להתעלם מהמראה המזעזע. "רבות מהתרנגולות בקושי נשמו ורובן היו קרועות לחתיכות. עצרתי את הרכב ותוך סיכון חיי, התרוצצתי בין התרנגולות המתנשפות בכבדות החום והלחץ שבו היו".
גל מיהרה לדווח על המקרה ליחידת הפיצו"ח, למוקד החירום של כביש 6 ולמשטרה, אבל מספרת שאף אחד לא התייחס לקריאתה . לדבריה: "אף גורם לא שלח ניידת ולא עזרה לאיסוף התרנגולות שעוד היו חיות. לקחו ממני את הטלפון ואמרו שיהיו איתי בקשר. אני עדיין מחכה". בינתיים, היא ניגשה להציל במו ידיה את התרנגולות הפצועות והמקרטעות. גל הצליחה לאסוף ארבע מהן לתוך כלוב חתולים ריק שהיה ברכבה, אותן העבירה לביתה.
לאחר מכן היא התקשרה לאתי אלטמן, דוברת ומייסדת עמותת "תנו לחיות לחיות", שמיהרה לשלוח למקום את האוטובוס של העמותה. גל חזרה למקום התאונה, שם פגשה בנהג האמבולנס, שהגיע למקום בתוך 20 דקות. גל מספרת שבזמן שחלף, מתו עקב החום תרנגולות נוספות, שנשמו קודם לכן. האמבולנס הצליח לחלץ מהמקום עוד שתי תרנגולות שנותרו בחיים ושנלקחו אל העמותה.
הביקור אצל אחותה לא יצא אל הפועל בסופו של דבר. ארבעת התרנגולות שהצילה גל השתקמו בביתה ושלוש מתוכן כבר מצאו בית בפינת חי באחד מבתי הספר בישוב בו היא גרה, אלפי מנשה. התרנגולת הרביעית, כך היא מספרת, נותחה בסיועו של הוטרינר ד"ר ראובן קמינסקי, שנידב זמן ואמצעים למשימה. כיום היא משתקמת בחצר ביתה של גל ומקבלת אנטיביוטיקה באופן סדיר.
גל, שזועמת על האדישות של הגורמים המשטרתיים ושל חברת "דרך ארץ", שמנהלת את כביש 6, אומרת, שבעוד שאת שרידי התאונה פינו מהמקום, הרי שמקיומן של התרנגולות פשוט התעלמו. "כך מתו להן בסבל ועינוי כ- 60 תרנגולות, בגלל נהג משאית לא אחראי ובגלל אדישות בכבישים, להם שותפים גם מנהלי כביש 6 ומשטרת ישראל. האדישות הזו יכולה לגרום לתאונות דרכים במקטע כביש זה. האדישות הזו מראה לי עם אילו אנשים אני חייה במדינת ישראל".
גל מוסיפה, שלמרות שהתרנגולות היו בדרכן האחרונה לבית המטבחיים, הרי ששם לפחות הן היו מתות בשיסוף מהיר של גרונן ולא בייסורים ארוכים. "אני לא מוכנה לעבור על הנושא בשתיקה, מדובר כאן בחיים שקופחו על ידי גורמים שהיו יכולים להצילם. ידוע לי שבכביש 6 מופעלות מצלמות ולכן אפשר לאתר את אותו נהג משאית".
בעקבות המקרה, פנתה אלטמן במכתב
עוד ביקשה אלטמן למסור: "שוב אני עדים למקרה בו חיי בעלי החיים אינם חשובים והאדישות של האנשים מובילה למוות של עשרות תרנגולות בייסורים, אם הייה מדובר בתאונה בה מעורבים בני אדם אני בטוחה כי הדברים היו מטופלים במיידית".
ממשרד החקלאות נמסר בתגובה לאירוע: "משרד החקלאות אינו מטפל בפינוי בעלי חיים, אלא אחראי על התווית מדיניות. על פינוי בעלי חיים אמון הווטרינר הרשותי. במקרה ספציפי זה, האחריות על פינוי העופות חל על המובילים. עם כניסת התקנות הרלוונטיות לתוקף, יוכל המשרד להעמיד לדין את המובילים שמפקירים את בעלי החיים".
מחברת "דרך ארץ", שמפעילה את כביש 6, נמסר: "התאונה המדוברת התרחשה ב 2.8 סמוך לשעה 2 לפנות בוקר, בין שתי משאיות, שאחת מהן נשאה מטען של כלובי עופות. בעקבות התאונה התפזר מטען של כלובי עופות על הכביש וחלק מהכלובים נשברו. להערכתנו מדובר היה בכ – 900 עופות.
עם קבלת הדיווח בחדר הבקרה של כביש 6 (בשעה 1:59) נשלחו למקום באופן מיידי שני סיירים אשר הגיעו תוך כ 4 דקות. בשעה 2:20 הגיעה משטרה ובשעה 2:28 הגיעה רכב מד"א לפנות את שני הנהגים. לאורך כל 6 שעות הטיפול באירוע נסגר הכביש לסירוגין על מנת לשמור על בטיחות הנוסעים ולצמצם את הפגיעה בבעלי החיים. במקביל, נוצר קשר עם הלולן לו היה שייך המטען אולם הוא סירב להגיע.
לאחר שבעל הלולים סירב לטפל בעופות, פנינו מיוזמתנו למומחה לטיפול בבעלי חיים ("מרפאת קול חי") אשר הגיע למקום בסביבות השעה 4:30 לפנות בוקר ויחד עם שני אנשי כביש 6 נוספים פונו בעלי החיים מהכביש. הכלובים שנותרו שלמים והעופות החיים הועלו בזהירות בחזרה אל המשאית אשר פונתה מהמקום עד 5 לפנות בוקר. יצוין כי העופות הפצועים פונו מהשטח ע"י המומחה ממרפאת "קול חי".
לאחר כשש שעות של טיפול אינטנסיבי, נותרו במקום כ 50 פגרי עופות אשר פונו לצד הכביש. לשם פינוי הפגרים יצרנו קשר עם מומחה לפינוי פגרים אשר הגיע למקום לקראת הצהריים.
חברת דרך ארץ המפעילה את כביש 6 עושה כל שביכולתה על מנת לטפל בכל בעל חיים שמוצא בטעות את דרכו אל הכביש. החברה עובדת באופן שוטף עם אנשי מקצוע כגון רשות הטבע והגנים, וטרינרים, קבלנים המתמחים בבעלי חיים וכו'. החברה דואגת למציאת פתרונות לחיות אבודות בכביש, בעיקר חתולים וכלבים, לעיתים גם על ידי התנדבות מטעם עובדי החברה. יצוין כי בנושא פועלת החברה באופן המתחשב כמה שיותר בבעלי החיים ובצרכיהם.
פרטי הגורמים המעורבים בתאונה הועברו לידי המשטרה, אשר כאמור הגיעה למקום בלילה. אגב, לא נרשמה במוקד כביש 6 פניה של הוטרינרית שדיווחה על כך ל"תנו לחיות לחיות". יכול מאוד להיות שהיא לא הגיעה למוקד הנכון".
תגובת המשטרה לא הושגה עד למועד פרסום הכתבה.