גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


שובר הגלים שובר את המצוק

חוף בר-כוכבא באשקלון הולך ונעלם. בעיר חוששים שסחף החולות יגרום לקריסת המצוק, ולהתמוטטות מאות מבנים. הגורם לסכנה: שובר הגלים, שגורם לסחף חול ושומט את הקרקע מתחת לבתים

אלמוג בוקר ותומר ולמר | 28/8/2007 9:28 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שוברי הגלים תמיד נהנו מהילה רומנטית, ובנוסף נתפסו כאמצעי שמגן על בטיחותם של המתרחצים. אך כעת מתברר כי שוברי הגלים, שאמורים להפוך את החוף לנעים וידידותי יותר למתרחץ, מהווים מפגע בטיחותי חמור, שעלול לגרום לקריסתם של המצוקים הסמוכים לים.

בדיון שהתקיים בשבוע שעבר בנושא הביע אשר גרנר, ראש אגף רישוי עסקים ואתרי רחצה במשרד הפנים, חשש כבד מקריסת המצוקים. גרנר טען כי שוברי הגלים הם מפגע תברואתי, ויכולים אף להפוך למלכודות מוות. "זרמי הים מסיעים חולות ממקום למקום. באופן רגיל, נוצר איזון בין כמות החול הנסחפת מהחוף לכמות החול החדש שמגיע. ברגע שיש שובר גלים וזרימת המים נעצרת, נוצר מצב שאין חולות חדשים ויש רק סחף של חולות, שחותך לאט לאט ברצועת קו החוף ועשוי להעלים אותו לגמרי", הסביר גרנר.

באשקלון כרסם שובר הגלים בחוף כמעט לחלוטין, והוא עלול למוטט את המצוק ואת כל המבנים שמעליו. מעל אותו מצוק ממוקמים בית המלון הולידיי-אין, טיילת גדולה ומאחוריהם שכונת המגורים ברנע, שבה מתגוררים אלפי בני אדם. החשש הוא שאם לא יימצא פתרון מיידי לבעיה, המצוק ועליו המבנים עלולים לקרוס. "אנו דורשים שיגדירו מהו הפתרון לבעיה הזאת, ויטפלו בה לפני שיהיה מאוחר מדי", אמר קובי נעים מנכ"ל החברה הכלכלית באשקלון.

בעיריית אשקלון ציינו כי החשש הגדול הוא שחוף בר-כוכבא ייעלם. החששות אינם בלתי סבירים: חוף ברנע, שהיה חוף מוכרז, נעלם בשל קריסת מצוק, והמסעדות והפאבים שהיו בשטחו נסגרו מחשש לשלומם של העובדים והלקוחות. "אין לנו כל כוונה לשבת בחיבוק ידיים
ולראות את החופים שלנו נעלמים", אמר גורם בכיר בעירייה. מהעירייה אמרו בתגובה כי הפתרון היחידי שאושר עד כה הוא השרוול שנבנה על החוף ונועד למנוע את התנפצות הגלים על המצוק: "אם יהיה פתרון נוסף שיאושר על ידי כל הגופים, אנחנו נשתדל ליישם אותו, כפי שעשינו עד כה", אמרו בעירייה.

סכנת הקריסה אינה הבעיה היחידה שיוצרים שוברי הגלים. לדברי גרנר, בשל שינוי משטר הזרמים נוצרים באזורים בהם יש שוברי גלים מים עומדים, שעלולים להוות מפגע תברואתי קשה. "במשך הזמן המים הללו הופכים למזוהמים, ועלולים לגרום למחלות. הכוונה בהתקנת שובר גלים היא להפוך את החוף לנעים וידידותי יותר למתרחץ, אך למעשה שכרו יוצא בהפסדו שכן הוא מהווה מפגע חמור בטבע".

מתברר שישנם דווקא כאלה המודעים לסכנה. אלי שוורצברג, מנהל התחזוקה והפיתוח של חוף הים בראשון-לציון, הסביר כי בשל הסכנה הטמונה בשוברי הגלים הוחלט שלא להתקין שוברי גלים בעיר. "כל יום אני מקבל עשרות מכתבים מתושבי העיר, ששואלים למה אנחנו לא מתקינים שוברי גלים כמו שעושים בערים אחרות. לצערי התושבים פשוט לא ערים לסכנות שעלולות להיווצר כתוצאה מהשובר. כלפי חוץ הוא אמנם נראה יעיל מאוד, אך מתחת לפני השטח הוא משנה את כל זרימת הים ופוגע פגיעה אנושה בחוף".

מנכ"ל משרד הפנים אריה בר מסר כי "אין ספק שלשוברי הגלים יש השפעה הרסנית על חופי הים בישראל. זה מאוד תלוי בגודל השובר ובסוג שלו, ויש להתייחס לכל שובר לגופו. המדיניות שלנו היא לא לאשר כל בקשה לשובר גלים כמו בעבר, אלא בוחנים כל בקשה בכובד ראש".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים