"אנו מוכנים להגן על עצמנו, אך פנינו לשלום"
שר החוץ הסורי ווליד אל-מועלם נחת בטורקיה ומיהר להתייחס לדיווח הסורי על התקרית האווירית: "אנו מוכנים לכל מתקפה ישראלית אפשרית, אבל המטרה המרכזית שלנו היא שלום"
שר החוץ הסורי נחת באנקרה שבטורקיה, לקראת פגישתו עם הנשיא הטורקי עבדאללה גול. בדבריו התייחס כמובן לטענה הסורית, שלפיה מטוסי חיל האוויר הישראלי חגו מעל שמי סוריה וזכו לתגובת כוחות ארטילריה סורים בשבוע שעבר. "מה שאמרנו זו אמת, וטורקיה יודעת את זה", ציין.
במהלך הפגישה יעביר אל-מועלם לגול איגרת מנשיאו, בשאר אל-אסד. בנוסף צפוי שר החוץ הסורי להיפגש במהלך ביקורו באנקרה עם ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, ועם עמיתו הטורקי, עלי באבאג'אן, ולדון עם האישים בהתפתחויות האחרונות במזרח התיכון.
הפגישה בין שר החוץ הסורי ובין הצמרת הטורקית מקבלת משנה חשיבות, לאחר ששלשום פרסם העיתון הטורקי המוביל "הורייט" תמונות של מכלי דלק שננטשו לכאורה על-ידי המטוסים הישראליים שחגו בשמי סוריה. בעקבות הדיווח, אמר מקור דיפלומטי טורקי לסוכנות הידיעות רויטרס כי ארצו ביקשה הבהרות מישראל על האירוע, וכי הם בוחנים האם מטוסים הפרו את המרחב האווירי של טורקיה.
ובזמן שפקידי הממשל הסורי עובדים שעות נוספות כדי לנסות ולהעלות את גובה הלהבות סביב התקרית, ממשיך נשיא סוריה "לשדר עסקים כרגיל" ולשמור על עמימות, ממש כמו צמרת השלטון הישראלית. אתמול, למשל, הגיע אסד לביקור פתע במחוז טרטוס והשתתף בטקסי חנוכה של פרויקטים בריאותיים ותיירותיים. זאת מבלי לומר עדיין מילה בנושא פרשת החדירה הישראלית לשמי ארצו.
הספקות וסימני השאלה שאופפים עדיין את הפרשה לא הפריעו אתמול לחבר הפרלמנט הסורי, מוחמד חבש, להצהיר בריש גלי כי החדירה לכאורה של מטוסי הקרב הישראליים לשמי ארצו היתה
"מה שקרה היה ניסיון לפעולה תוקפנית", אמר חבש בראיון ברשת הטלוויזיה "אל-ערבייה". "אבל בלי ספק, הפעולה הזו נכשלה וזה מה שגורם לסתירות". חבש העלה את הסברה שלפיה "אילו ישראל היתה מצליחה להשיג את מטרותיה, היא היתה הראשונה להודיע על ביצוע הפעולה", וגייס לעזרתו את "שר ההיסטוריה". "אם נזכור מה עשתה ישראל ביום הפצצת הכור הגרעיני העיראקי, היא היתה הראשונה להודיע על כך".
שלשום הזהיר סגן נשיא סוריה, פארוק א-שרע, מפני תגובה למה שארצו טוענת כחדירה של מטוסים ישראלים לשטחה הריבוני. "אינני יכול לגלות פרטים על הצעדים שבהם ננקוט מטעמי ביטחון, אולם אוכל לומר שהצמרת הצבאית והמדינית בדמשק בודקת שורה של צעדי תגובה", אמר בראיון לעיתון האיטלקי "לה-רפובליקה".
הדיווח הסורי מיום חמישי על החדירה הישראלית לתחומה גררה מטבע הדברים תגובות זועמות כלפי ישראל מצד צמרת הממשל הסורי, אך שלשום מצאה עצמה גם ארה"ב כמטרה מצד שופרי התעמולה של משטר הבעת'. "ייתכן שהפעולה העוינת החדשה נעשתה בתיאום בין וושינגטון ותל-אביב", נכתבבמאמר המערכת של העיתון הסורי הרשמי "תשרין". עוד נאמר כי שתיקתו של הממשל האמריקני על "מעשה הפיראטיות" של ישראל, כמוה כ"עידוד גלוי ושערורייתי לישראל".
שלשום בבוקר דיווחה רשת הטלוויזיה "אל-ערבייה" כי מטרתה העיקרית של הגיחה הישראלית היתה תקיפת בסיס של טילים רוסיים לאורך רצועת החוף הסורי. הרשת טוענת כי הדיווח אמין, היות שהובא לדבריהם מפיו של מקור ישראלי, אשר סירב לחשוף את זהותו.
מאז האירוע ביום חמישי האחרון בישראל עדיין לא מגיבים בכל הנוגע לתקרית, ובנאומו של ראש הממשלה ביום חמישי לא הוזכר האירוע ולו במילה, כמו גם אתמול בבוקר בישיבת הממשלה. סגנו של נשיא סוריה א-שרע הפנה אצבע מאשימה לעבר ישראל על כך שהיא מטרפדת את השלום. "ישראל פועלת ליצור מתיחות במצב באזור, ולהכשיל את אפשרויות השלום לפני שהן מתחילות", אמר א-שרע.