זוהו בוודאות 2 גופות הרוגות ישראליות בפוקט

צוותי המז"פ שהגיעו הבוקר לפוקט זיהו בוודאות את גופותיהן של שתיים מן ההרוגות הישראליות באסון המטוס. השגריר האיראני בבנגקוק פנה לקצין הישראלי וביקש: סייעו גם לנו בזיהוי נעדרינו

אבי אשכנזי, שליח nrg ומעריב לתאילנד | 18/9/2007 7:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שעות ספורות לאחר הגעתם של צוותי המחלקה לזיהוי פלילי לאזור התרסקות מטוס הנוסעים
Get Microsoft Silverlight
וידאו: המשלחת הישראלית מגיעה לתאילנד nrgtv
­בפוקט, הצליחו הצוותים לזהות בוודאות שתי גופות של הרוגות ישראליות באסון. הגופות יועברו הבוקר (שעון ישראל) לידי המשפחות, כדי שאלה יוכלו להתחיל בהכנות להטסתן לישראל. במקביל לעבודת הזיהוי אותה מבצעים הצוותים לאיתור הנעדרים הישראלים, פנה הבוקר לאנשי המחלקה לזיהוי פלילי גם השגריר האיראני בבנגקוק, והתעניין האם יוכלו הישראלים לסייע בידו במלאכת זיהוי 18 הנעדרים האיראנים, מבין נוסעי המטוס שהתרסק.

משלחת אנשי המז"פ ממשטרת ישראל, בפיקודו של סגן-ניצב איציק קורניו, נחתה הבוקר בפוקט לאחר שהגיעו אמש לבנגקוק, ומיד עשתה דרכה ל"האנגר המוות", שבו מרוכזות גופות הנספים באסון.

המשלחת הישראלית היתה הראשונה שהגיעה לשטח, וזכתה להתעניינות תקשורתית ומקומית רבה, וכן לתשומת לבם של השגרירים והנספחים הזרים האחרים השוהים במקום ואשר אזרחיהם מופיעים ברשימות הנעדרים.

ואולם התאילנדים הודיעו כי הם דורשים זיהוי מדעי מלא של כל אחד מן הנספים, בטרם ישחררו את הגופות, כלומר לא רק זיהוי פיזי של המשפחות, כפי שחשבו תחילה, אלא גם דגימות ד.נ.א ותצלומי רנטגן של שיניים. למרבה המזל, הגיעו אנשי המז"פ מצוידים בדיוק למטרה זו. "הגענו לכאן עם 500 ק"ג של ציוד, ועם צוות מורחב שכולל שני רופאי שיניים, פרופ' יהודה היס, ואנשי זיהוי פלילי", סיפר ראש המשלחת.

גם אנשי מד"א וזק"א, שהגיעו יממה קודם לכן, מסייעים לצוות המשטרתי במקום. אך העבודה הקשה מתבצעת בעצלתיים בשל הבירוקרטיה התאילנדית. "הם מסרבים לאפשר לנו לראות בינתיים את הגופות, ואני מעריך שזיהוי הנעדרים יימשך עוד מספר ימים", דיווח אחד מאנשי הצוות הישראלי.

המשלחת הישראלית בפוקט. צילום: רויטרס, עריכה: שלומית חביב
מסייעים ללא הפרדת לאומים

ובעוד המשלחת מתחילה במשימה הקשה מכל, פנה שגריר איראן בבנגקוק, פאדר סאפי, לקצין המשטרה הישראלי, הציג עצמו כנציג האיראני וביקש לדעת אם הישראלים יוכלו לסייע בידו במלאכת זיהוי 18 הנפגעים האיראנים.

בשיחה עם nrg מעריב אמר השגריר האיראני: "אנחנו בהחלט נשמח לקבל עזרה מהצוות הישראלי, זה בסך הכל כאב משותף. מדובר כאן בעניין הומניטרי, צריך לשים הכל בצד".

הישראלים לא היססו. "אנחנו לא מבדילים בין לאומים, בין

דתות ובין עמים, ומבחינתי אנחנו נסייע ללא הפרדה של צבע או לאום", אמר הבוקר פרופ' היס. "הצענו את העזרה שלנו לכל הנציגים הזרים שאנשיהם מופיעים ברשימות הנעדרים, וגם לנציג האיראני שדיבר איתנו".

צילום: ראובן קסטרו
נציג ישראל והשגריר האיראני בפוקט צילום: ראובן קסטרו
הקשיים של האיראנים

הנציג האיראני אף לחץ בחמימות רבה את ידו של ראש משלחת מד"א, הפרמדיק דודי עבאדי, שהיה לבוש במדי מד"א כשעל חזהו סמל הארגון - מגן דוד בצבע אדום. "הצעתי לו את העזרה שלנו כאנשי מד"א", סיפר. "מד"א הוא אחד הארגונים של הצלב האדום, וכרגע אנחנו לא מניחים מולנו שום מחלוקת אלא רק לסייע מבחינה הומניטרית".

זמן קצר לאחר מכן, נועד השגריר האיראני גם עם סגן-ניצב יקי עובד, נספח משטרת ישראל בתאילנד והאיש האחראי על פעולות ההצלה וזיהוי הנפגעים הישראלים. השגריר האיראני לחץ ממושכות את ידו של עובד, וסיפר לקצין המשטרה הישראלי על הקשיים בהם הוא נתקל בטיפול בגופות האזרחים האיראניים.

"הבעיה שלנו היא שמקום האסון נמצא במרחק רב מאיראן, ויש לנו קושי בהבאת ציוד טכנולוגי ואמצעים לזיהוי ההרוגים", אמר השגריר לקצין הישראלי, שענה: "אנחנו נעזור לכם ונעמיד לרשותכם מה שתרצו - מכשירי פקס או אפילו קו טלפון, כדי שתוכלו לשלוח דגימות שיניים או תוצאות בדיקות דם".

עדכון אחרון : 18/9/2007 11:00
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים