תאילנד: זוהו גופותיהם של 3 ישראלים

בפוקט זוהו עד כה את גופותיהן של הילה גרשוני מחולון, טל פלדמן מראשל"צ ועדי נעים מכפר-יונה. בן זוגה של הילה הודיע כבר אמש להורים: "זיהיתי אותה", אך רק הבוקר נמסרה ההודעה הרשמית

יובל גורן ואבי אשכנזי, שליח nrg ומעריב בתאילנד | 18/9/2007 11:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הוא לוחם בשייטת שהשתתף בלא מעט פעולות נועזות, אבל המשימה לה הוא נדרש הפעם היתה הקשה ביותר - זיהוי גופתה של חברתו. אמש, בשעת לילה מאוחרת, כשהוא נתמך בידי אביו, התקשר החבר של הילה גרשוני בת ה-25, אחת משמונת הנעדרים באסון התרסקות המטוס בתאילנד, לבית הוריה בחולון וסיפר בקול שבור: "זיהיתי אותה". זיהוי גופתה של הילה קיבל הבוקר את האישור הרשמי, לאחר שצוות של מז"פ שנחת בפוקט אימת את הנתונים האישיים. שעות ספורות לאחר מכן זוהתה רשמית גופתה של החברה איתה נסעה לחופשה, טל פלדמן, וזמן קצר אחר כך זוהתה גם גופתו של עדי נעים מכפר יונה.
Get Microsoft Silverlight
וידאו: הורים ישראלים זיהוי גופות תאילנד nrgtv

בשעות הצהריים החלה העברת גופתה של הילה לישראל, לאחר שבשדה התעופה נערך טקס קצר שבו נמסרה הגופה לידי נציגי בני המשפחה ומשטרת ישראל. אנשי זק"א וחברה של הילה קראו קדיש מעל הארון, ולאחר מכן נשאו אותו לעבר האמבולנס שנסע לעבר הטרמינל של שדה התעופה המקומי. גופתה של הילה תוטס הלילה (שעון ישראל) בטיסת "אל-על" מבנגקוק לתל-אביב.
  
בן זוגה של הילה סיפר על הרגעים הקשים לפני זיהוי גופתה. "הייתי במילואים כאשר שמעתי מחברים על המטוס שהתרסק בתאילנד. מיד הבנתי שקרה משהו רע להילה", אמר. "יצרתי קשר עם משרד החוץ ומהר מאוד התברר לי שהילה היתה ברשימת הנוסעים". החבר, יחד עם אביו ודודה של הילה, אלון שנירר, טסו מיד לתאילנד, בתקווה למצוא אותה בין הניצולים, תקווה שהתנפצה בסופו של דבר.

אתמול, כאשר הגיעו קרוביה של הילה לפוקט, הציגו אנשי זק"א ונציג משטרת ישראל בתאילנד, סגן-ניצב יקי עובד, שתי תמונות בפני החבר. "הוא מיד זיהה את הילה, שוכבת וכאילו ישנה. הגוף שלה היה שלם ונראה שהיא לא סבלה במותה, אלא מתה מות נשיקה", סיפר דודה, שהשתתף אף הוא בהליך הזיהוי, בעוד בני המשפחה זיהו את התיק שלה ושל חברתה.

גרשוני, תלמידת שנה ב' למשפטים במכללת ראשון-לציון, ניצלה את החופשה מהלימודים וטסה לפני שבוע לתאילנד יחד עם חברתה, טל פלדמן, שגם גופתה זוהתה הבוקר באזור האסון.

המשפחות הגיעו לאזור האסון. צילום: רויטרס, עריכה: שלומית חביב
"כל משפחה מפתחת אשליות במצבים כאלה"

"סנדרה, בת דודתה, היתה אמורה לפגוש אותה בסוף השבוע בתאילנד", סיפר ל-nrg מעריב שלומי אדרי, בן דודה של הילה. "בשבוע הבא הילה היתה אמורה לחגוג את יום הולדתה ה-25. זו הפעם השנייה שלה בתאילנד. קיווינו שהיא מחוסרת הכרה או מאושפזת באחד מבתי החולים, אבל ככל הנראה זו היתה אשליה, כמו שכל משפחה מפתחת אשליות במצבים כאלה".

בבית משפחתה של טל פלדמן בראשון-לציון התאספו אמש עשרות חברים וקרובים כדי להיות לצד המשפחה בשעות הקשות ומורטות העצבים. בני המשפחה התכנסו בעצמם ומיעטו לדבר. אביה של טל היה אופטימי אתמול וסיפר: "אנחנו מקווים לטוב. נציג

של המשפחה נמצא בפוקט וכולנו תקווה שהחדשות הרעות לא יגיעו בסופו של דבר". אולם הבוקר התקווה התבדתה.

בשורות מרות הגיעו גם למשפחתו של עדי נעים, בן 25, מכפר-יונה, לאחר שצוות המז"פ זיהה בוודאות גם את גופתו בעזרת צילומי שיניים. נעים נישא לבחירת ליבו, רותם נאור, ב-29 באוגוסט ויצא איתה ועם זוג חברים לירח דבש משותף בתאילנד. בנוסף לירח הדבש תיכננו הארבעה לחגוג את יום הולדתה ה-24 של רותם.

במקביל לעבודת הזיהוי אותה מבצעים הצוותים לאיתור הנעדרים הישראלים, פנה הבוקר לאנשי המחלקה לזיהוי פלילי גם השגריר האיראני בבנגקוק, והתעניין האם יוכלו הישראלים לסייע בידו במלאכת זיהוי 18 הנעדרים האיראנים מבין נוסעי המטוס שהתרסק.

"האנגר המוות"

משלחת אנשי המז"פ ממשטרת ישראל, בפיקודו של סגן-ניצב איציק קורניו, נחתה הבוקר בפוקט לאחר שהגיעו אמש לבנגקוק, ומיד עשתה דרכה ל"האנגר המוות", שבו מרוכזות גופות הנספים באסון.

המשלחת הישראלית היתה הראשונה שהגיעה לשטח, וזכתה להתעניינות תקשורתית ומקומית רבה, וכן לתשומת לבם של השגרירים והנספחים הזרים האחרים השוהים במקום ואשר אזרחיהם מופיעים ברשימות הנעדרים.

ואולם התאילנדים הודיעו כי הם דורשים זיהוי מדעי מלא של כל אחד מן הנספים, בטרם ישחררו את הגופות, כלומר לא רק זיהוי פיזי של המשפחות, כפי שחשבו תחילה, אלא גם דגימות ד.נ.א ותצלומי רנטגן של שיניים. למרבה המזל, הגיעו אנשי המז"פ מצוידים בדיוק למטרה זו. "הגענו לכאן עם 500 ק"ג של ציוד, ועם צוות מורחב שכולל שני רופאי שיניים, פרופ' יהודה היס, ואנשי זיהוי פלילי", סיפר ראש המשלחת.

בשעות האחרונות ניסו הנציגים הישראלים לשכנע את משטרת תאילנד לאפשר להם לעבוד ברציפות 24 שעות ביממה בעבודות הזיהוי. התאילנדים עובדים עד השעה חמש בערב ולאחר מכן הם מסיימים את יום עבודתם, ואינם מאפשרים לצוות הישראלי להמשיך בעבודה. נכון לעכשיו, הצליחו הישראלים לשכנע את התאילנדים ולהמשיך ולעבוד עוד כשעתיים.

עדכון אחרון : 18/9/2007 15:13
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים