גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


הבית שלנו גדול וירוק

חממה פרטית בדירה עם פירות וירקות טריים, מי כיורים להשקייה ומזגנים סולאריים: מהנדסי הטכניון בונים פרויקט ירוק בסין

יונתן הללי | 17/10/2007 8:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דמיינו את המצב הבא: אמא מתעוררת בבוקר, פותחת את החלון בקומה ה-12, ויוצאת לקטוף את העגבניות שגדלו על משטח הבטון, ממש מחוץ לחלון. אחר כך היא מדליקה את המזגן והמים היוצאים ממנו משקים את הסלט לארוחת הצהריים. התסריט המדהים הזה הפך לאחרונה למציאות, בזכות שני מהנדסים ישראלים. "זאת מהפכה בסדר החברתי והעירוני הקיים", הם טוענים.

הפרויקט הארכיטקטוני, שנקרא "אגרו האוזינג" מאפשר חיים שהם ידידותיים לסביבה לחלוטין. לכל דירה הקצו המהנדסים עשרה מטרים מרובעים בהם, על קרקע אורגנית שתונח על גבי משטחי הבטון, תוכל המשפחה לגדל ירקות ופירות טריים, אורגניים, נטולי ריסוסים ומחלות - בחממה פרטית. אך מה בדבר כמויות המים הגדולות שילכו לאיבוד - גם על זה חשבו השניים. כל המים שישמשו להשקייה יהיו "מים אפורים", כלומר מים משוחזרים כגון המים בהם שטפנו את הידיים ונטפו בכיור או המים שיצאו מן המזגנים.

על פי תכנונם של המהנדסים יהיה גם שימוש לעודפי הירקות והפירות הרבים. דוכנים קטנים ייפתחו מתחת לבניינים המיוחדים בהם תוכלנה המשפחות למכור את תוצריהם האורגניים למשפחות שחיות בבנינים רגילים. בנוסף לכך בבניינים ה"ירוקים" תותקן מערכת חימום וקירור שתופעל על ידי מערכת סולארית-ידידותית לסביבה כמובן.
קומת הגג
מדמיון למציאות

עם הפרויקט יוצא הדופן הזה זכו שני המהנדסים המוכשרים מהטכניון, תגית כלימור ודוד קנפו, בתחרות בינלאומית. בעקבות הזכייה יהפוך במהרה הפרויקט החדשני למציאות. בניין שכזה מתחיל להיבנות בעיר הוחאן שבסין, ויהווה אב?טיפוס לשכונות נוספות באזור. "במסגרת התכנון ניסינו להבין את מאפייני התרבות והחברה הסינית על רקע התמורות המשמעותיות החלות בה", סיפרה תגית על תהליך

היצירה, "המעבר מחברה אגררית לחברה אורבנית החל בקצב וכמות חסרת תקדים ויוצר בעיות של זהות מחד ובעיות אקולוגיות בקנה מידה עולמי". הפרויקט ייבנה עד סופו, על פי התכנון, תוך כעשרה חודשים ועלותו בסין מוערכת בכ-200 יורו למ"ר, עם תוספת של כ- יורו למ"ר של חממה. הזכייה בתחרות לא היתה פשוטה כלל. לתחרות ניגשו 1,100 משרדי אדריכלים מ-88 מדינות בעולם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים