פינס: לחקור את אירועי פקיעין
ועדת הפנים של הכנסת ביקרה במוקדי העימותים בפקיעין וגיבתה את אופן פעולת המשטרה במקום
"זו צריכה להיות ועדה הדומה לוועדת זיילר", אמר פינס וציין: "אני לא מאמין שגוף יכול לבדוק את עצמו". דברי פינס נאמרו לאחר שראש מועצת פקיעין, מוחמד ח'יר, דרש מחברי הוועדה להקים ועדת חקירה ממלכתית בראשות שופט, לבדיקת האירועים.
בתום הסיור בפקיעין נפגשו חברי הוועדה עם ראשי משטרת מחוז הצפון בראשות ניצב קורן, ומפקד מרחב הגליל, תת-ניצב ניר מריאש. "השוטרים שירו אש חיה בפקיעין עשו זאת על דעת עצמם. הם לא תודרכו לכך ולא קיבלו אישור לכך", אמר פינס.
מפקד המחוז אמר בתום הפגישה כי יאמץ את "כל מה שתגיד ועדת החקירה, כי האחריות היא שלי". לדבריו, מפקדת משטרת המחוז הצפוני "לא עיוורת צבעים", וכל מי שפוגע בשוטר צריך לדעת כי עתיד להיעצר. כמו כן, הבטיח ניצב קורן כי המתפרעים במהומות ייעצרו בקרוב. הוא הוסיף כי לאור האירועים תוקם ביישוב כבר בימים הקרובים נקודת משטרה.

מיד לאחר האירוע דרשו אישי ציבור רבים וחברי כנסת ערביים לחקור את האירועים. סיעת בל"ד פנתה לראש הממשלה ולשר לביטחון פנים בדרישה להקים ועדת חקירה מיידית ולהשעות את האחראים במשטרה.
קציני המשטרה סיפרו היום כי חברי הוועדה גיבו אותם ואת הפעילות ביישוב. עם זאת גורמים במשטרה הביעו תרעומת רבה על קריאתו של פינס להקים ועדת חקירה ממשלתית, זאת עוד טרם שהוא שוחח עמם ושמע את עמדתם.
לפני פגישת
למרות המאמצים להרגיע את הרוחות ולפשר בין תושבי פקיעין למשטרה, מסרבים תושבי הכפר לעבור לסדר היום על התנהגות המשטרה. בסוף השבוע הוקמה בכפר "ועדת המעקב לאירועי אוקטובר" שמטרתה לגבות עדויות מהתושבים על מעשי השוטרים.

בוועדה החדשה שותפים נציגי כל הזרמים והתנועות בפקיעין, והיא הציבה לעצמה כמה וכמה מטרות. בכרוז שחילקה הוועדה בסוף השבוע לתושבים נאמר כי מטרתה הראשונה של הוועדה הינה להשיב את החיים בכפר למסלולם. בנוסף, מורה הוועדה לכל תושב שהציב בביתו אנטנה סלולרית להסירה לאלתר.
מטרתה החשובה של הוועדה היא לפעול בשיתוף עם עורכי דין מתנדבים כדי לגבות עדויות מתושבי הכפר על פעילות המשטרה במהלך האירועים. העדויות שייאספו אמורות להיות מוגשות לוועדת החקירה, אם זו תוקם בסופו של דבר.
בסוף הכרוז קוראים ראשי "ועדת המעקב" לצעירי פקיעין לשמור על הסדר ועל רכושם של כל בני עדות הכפר: דרוזים, נוצרים, מוסלמים ויהודים.
במהלך יום שישי התקיימה פגישת פיוס בין נציגי המועצה המקומית בפקיעין, לבין משפחת אסרף - בעלת הלול שבו מותקן מגבר לאנטנה סלולרית שהוצת כמה פעמים והביא למהומות בכפר. שני הצדדים הביעו נכונות לסיים את הסכסוך ולצאת לדרך חדשה. "אנחנו אחים, וכמו אחים אני מקווה שהכול מאחורינו ונדע לשתף פעולה", אמר אלי אסרף.