'למה לפנות אם העסקה כשרה?'
מתיישבי חברון זועמים על החלטת המדינה לפנות את "בית המריבה" בעיר למרות שנקבע כי נרכש כחוק

הפרקליטות הצבאית הודיעה אתמול למתנחלים בחברון כי עליהם לפנות את "בית המריבה" בתוך יומיים, או שיפונו. שעות ספורות לפני שהחלטה ניתנה התקיים דיון בוועדת ערר בנושא, שם הודיעו אנשי המינהל האזרחי כי אין כל חשד שרכישת המבנה נעשתה באמצעים לא כשרים.
"מסתבר, שהעסקה שלנו כשרה", אמרו ביישוב היהודי בחברון. "אבל ההתנהלות של הפרקליטות אינה כשרה. קשה שלא לראות קשר בין מה שמכונה 'תהליך השלום' ובין ההחלטה הפתאומית והבלתי-מנומקת לפנות את 'בית השלום'".
הם הוסיפו כי "כפי הנראה, בכוונת הממשלה להפוך את בית השלום לאחד הקרבנות הראשונים של מה שהיא מכנה 'תהליך השלום'".
אתמול, מספר שעות לאחר הודעת המינהל כי העסקה כשרה, קיבל עו"ד נדב העצני פרקליטם של המתנחלים מכתב מהפרקליטות הצבאית ובו נכתב כי בכוונת המדינה לפנותם עד יום חמישי הקרוב. כבר לפני כשבועיים הודיעה המדינה לבג"ץ כי משטרת ישראל תסייע בפינוי הבית. בהודעת המדינה נאמר כי מדובר ב"פלישה טרייה" שביצעו המתנחלים למקום.
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה לטענות המתנחלים כי "עם השלמת חקירת
"התשתית הראייתית על בסיסה התקבלה ההחלטה, מהווה חלק מתיק החקירה בנושא ומטבע הדברים אין מקום לפרטה במסגרת זו", הוסיפו במשרד.
לעניין הסתירה לכאורה בין ההודעה על כשרות העסקה לבין הכוונה לפנות את המבנה אמרו במשרד המשפטים כי "כשרותה של עסקה אינה תנאי בלעדי לקיומה או אי קיומה של פלישה, ומעבר לכך, ההליך בפני ועדת הערר ממילא לא עוסק בשאלת הסיוע לפלישה הטרייה". על-פי החוק, כל עסקת רכישה של נדל"ן בשטחי יהודה ושומרון דורשת את אישור שר הביטחון, דבר שלא הושג לרכישה זו.
המחלוקת סביב הבעלות על בית המריבה - "בית השלום" בפי המתנחלים - פרצה ב-19 במרס, כאשר למעלה מ-300 מתנחלים תושבי חברון נכנסו ל"מצפה דרור", קומפלקס פלשתיני בן ארבע קומות - שעליו טענו כי נרכש מהפלשתינים זה מקרוב. אלא שבעלי המבנה, פאיז רג'בי, טען כי לא היו דברים מעולם.
המבנה שולט על "ציר המתפללים", בו נהרג מח"ט חברון, דרור ויינברג, יחד עם 11 חיילים נוספים וחברי כיתת הכוננות. לדברי המתנחלים, מדובר באחד המתחמים הגדולים ביותר שנרכש על ידי יהודים בשנים האחרונות.