גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


גזענות בישראל: 75% לא יגורו ליד ערבים

דוח האגודה לזכויות אזרח מציג עלייה בגילויי הגזענות נגד ערביי ישראל: 55% רוצים שיהגרו, 78% מתנגדים לישיבתם בממשלה ו-75% מתלמידי התיכון שלנו סבורים שהם טיפשים ומלוכלכים

מרב דוד | 8/12/2007 21:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גילויי הגזענות כלפי אזרחי ישראל הערבים עלו מדרגה בשנתיים האחרונות: מדוח האגודה לזכויות האזרח עולה כי בשנת 2006 חלה עלייה של 26% באירועי גזענות שכוונו כלפי ערבים, מהתבטאויות גזעניות דרך מדיניות של אפליה ועד אלימות שוטרים כלפי ערבים. 75% מהנשאלים הצהירו כי לא יגורו בבניין משותף עם ערבים, 61% אינם מוכנים שערבים יבקרו בביתם ו-55% חושבים שיש להפריד יהודים וערבים במקומות בילוי. תלמידי התיכון אף יותר קיצוניים: 69% מהם חושבים שערבים אינם חכמים ו-75% סבורים שהם אינם משכילים, לא תרבותיים ולא נקיים.

דו"ח האגודה לזכויות האזרח מצייר תמונה קשה על הדרך בה רואים אזרחי ישראל היהודים את המיעוט הערבי. מהסקר, שבוצע בקרב אזרחים יהודים באוכלוסיה הבוגרת, עולה כי 55%  מהציבור תומך בעידוד הגירת ערבים מחוץ לישראל, ו-78% אמרו כי הם מתנגדים לצירוף מפלגות ערביות לממשלה – זהו אחוז ההתנגדות הגבוה ביותר שנרשם מאז תחילת שנות התשעים.

גם בשאר הנתונים חלה החמרה. יותר ממחצית הנשאלים ענו כי הם חוששים כשהם שומעים ברחוב אנשים מדברים ערבית. 31% חשים סלידה ו-30% חשים שנאה. העלייה החדה ביותר נרשמה בתחושת השנאה: בסקר דומה שנערך בשנת 2005 השיבו רק 17.5%  מהציבור כי הם חשים תחושה דומה.

על-פי הדוח, מגמות אלה בציבור משפיעות גם על אופי הצעות החוק של חברי הכנסת. לאחרונה, קובעים מחברי הדוח, חלה עלייה במספר הצעות החוק, המכונות על ידם, כגזעניות. בין הצעות אלה מציינים מחברי הדוח את ההצעה שקובעת כי אדמות הקרן הקיימת לישראל יוקצו ליהודים בלבד, ואת הצעת החוק שלפיה הצבעה בכנסת וקבלת קצבה מהביטוח הלאומי יותנו בביצוע שירות צבאי או לאומי.
"משרד התמ"ת מפלה ערבים"

בעמותה להכוון לימודי לתלמידים ערבים דרשו לפני כשלושה חודשים ממשרד התעשייה, המסחר והתעסוקה (תמ"ת) לבטל סעיף המציב שירות צבאי או לאומי כתנאי לקבלת מלגת סיוע ללימודים באוניברסיטאות, במסגרת תוכנית שמפעיל המשרד. "הכללתו של קריטריון צבאי או לאומי מהווה הפלייה הלכה למעשה של הסטודנטים הערבים על רקע שייכותם הלאומית", אמרו בעמותה. ממשרד התמ"ת נמסר כי הנושא נבדק, וכי גבי השנה הקרובה הוסר הקריטריון המונע את המלגה מבני מיעוטים.

במכתב ששלחה בחודש אוגוסט מנהלת העמותה להכוון לימודי לתלמידים ערבים, סופי שהוואן-דלאל, לשר התמ"ת, אלי ישי, היא מספרת כי עמותת "ידידי עתידים" פרסמה לאחרונה באתר האינטרנט של אוניברסיטת חיפה ובאתר האינטרנט של אגודת הסטודנטים במוסד הודעה על הענקת מלגת עתידים לתעשייה.

המלגה, נאמר בהודעה, ניתנת במסגרת תוכנית המופעלת "בשיתוף עמותת עתידים,

חברות עסקיות ומשרד התמ"ת, המאפשרת לימודים, מימון ורכישת ניסיון מקצועי רלוונטי למגזר התעשייתי-עסקי". לפי ההודעה, הזוכים במלגה יהיו זכאים למלגת לימודים מלאה למשך כל שנות לימודיהם, ולתנאים נוספים כמו מלגת קיום חודשית, מחשב נישא וחניכה מקצועית וחברתית.

בפנייתה לשר כותבת דלאל-שהוואן כי לפי ההודעה, הזכאים להגשת המלגה חייבים לעמוד בכמה קריטריונים ובראשם שירות צבאי או לאומי, ולחילופין, להציג פטור שאושר על ידי גורמים מוסמכים. לדברי מנהלת העמותה להכוון לימודי, תנאי זה מונע למעשה מסטודנטים ערבים, שפטורים משירות בצה"ל, לזכות במלגה ולהשתלב בתוכנית ואף מהווה אפליה נגדם.

"החברה הישראלית נגועה בגזענות"

יו"ר תע"ל, ח"כ אחמד טיבי, אמר בתגובה לתוצאות הסקר של האגודה לזכויות האזרח כי "הגזענות הפכה להיות זרם מרכזי בחברה הישראלית. אי-השוויון הוא מדיניות מובנית של המדינה כלפי אזרחיה כביטוי להגדרה 'מדינה יהודית' ואתנוקרטית". לדברי ח"כ טיבי, החברה הישראלית נגועה באפליה מכף רגל ועד ראש.

יו"ר חד"ש, ח"כ מוחמד ברכה, אמר כי הוא אינו מופתע מתוצאות הסקר. "ממצאי הסקר הם תוצאה טבעית של מסע ההתבטאויות הגזעניות שמובילים מנהיגים פוליטיים וביטחוניים וגם תוצאה של המדיניות הגזענית שמיישמות כל ממשלות ישראל במשך 60 שנה נגד הערבים", אמר ח"כ ברכה.

לדברי יו"ר חד"ש, יש לרפא את מכת הגזענות בשינוי המנטליות הגזענית שמכוונת את הממסד הישראלי הרשמי.

בהכנת הידיעה השתתף איתמר ענברי

עדכון אחרון : 9/12/2007 0:28
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים