בשורה להורים: חינוך חובה עד כיתה י"ב
לחצים פרלמנטרים על האוצר עשו את שלהם: ועדת הכספים אישרה את הרחבת החוק, שכבר אושר בכנסת אך נגנז בחוק ההסדרים, ויביא להשארת עשרות אלפי ילדים במערכת החינוך
עד היום היה מופעל חוק חינוך החובה עד תום כיתה י', והחל מכיתה י"א יכול היה הנער להחליט אם הוא ממשיך בלימודים או יוצא לשוק התעסוקה. במסגרת החוק יידרש משרד החינוך יחד עם משרד התעשייה והמסחר לוודא כי כל תלמיד בישראל נמצא במסגרת חינוכית, בין אם מדובר בחינוך מקצועי או בחינוך עיוני. על-פי החוק, הנהלת בית ספר לא תוכל לסלק תלמיד מבלי לוודא שעומדת בפניו האפשרות ללמוד במוסד חלופי.
"החוק יוצא לדרך בהסכמת משרד האוצר ובהתחייבות הממשלה ליישמו", אמר יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, ח"כ מיכאל מלכיאור, שהפעיל יחד עם ח"כים רבים נוספים לחצים רבים על משרד האוצר בנושא. בכך יצטרף החוק לחוק חינוך חינם, שמבטיח לימודים ללא תשלום, למעט תשלומים שמאשרת ועדת החינוך, שכבר מיושם עד כיתה י"ב.
"יישור קו עם המדינות המערביות"
בין הדוחפים העיקריים לחוק היה מפי ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד, שטען כי מדינת ישראל אינה יכולה לאפשר לעצמה, ולו רק ברמה ההצהרתית, להכיר בלימודי חובה באופן חלקי. בכך, אומר ד"ר קדמן, מיישרת ישראל קו עם מרבית המדינות המערביות. "זו מהפיכה אמיתית במערכת החינוך של ישראל. עבדנו קשה מאוד להגיע אל היום הזה ואני שמח שסוף סוף הצלחנו".
אמש דחתה ועדת הכספים את הדיונים על תקציב המדינה וחוק ההסדרים, שעומד על 314 מיליארד שקל, לשעות הבוקר בשל מחלוקות בין חברי הקואליציה. בין הסעיפים הבעייתיים: הוצאת תרופות מצילות חיים משירותי הביטוח המשלימים,
הטלת מסוי על עקרות הבית והקפאת תוספות לקצבאות הזקנה.
על הסעיף המורה על קיצוץ בתקציב המפלגות חברי הוועדה כן הצליחו להגיע להסכמה בדיונים המרתוניים שניהלו אתמול לאורך כל היום - והצביעו נגדו.