גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


המרחב הציבורי שוב נגזל

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה את הצעת החוק של יורם מרציאנו המותירה להציב שלטי פרסום בנתיבי איילון. ארגוני הסביבה בתגובה: ''הכסף ניצח. זהו יום שחור לכנסת ישראל''

נועה בגון | 14/1/2008 17:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בדיון שנערך הבוקר בוועדת הכלכלה של הכנסת אושרה הצעת החוק של ח''כ יורם מרציאנו (עבודה) המאשרת הצבת שלטי פרסום בנתיבי איילון.

הצעת החוק אושרה למרות התנגדותם של משרד הפנים, משרד המשפטים והמשרד הגנת הסביבה, וכן בניגוד לעמדת משטרת ישראל.

בצידו האחד של שולחן הדיונים ישבו ח''כ מרציאנו, ראש עיריית רמת-גן, סגן ראש עיריית רמת השרון ונציגי עיריית תל-אביב (בתחומן מוצבים שלטי פרסומת בניגוד לחוק זה שנים רבות) ביחד עם נציגי חברות השילוט ''ברעם'' ו''נור'' ועורכי דינם המהודרים.

בצידו האחר ישבו עו''ד חן תירוש, מהתוכנית לצדק סביבתי באונ' תל-אביב, אבי לוי מ''פעולה ירוקה'' ונציגת ''אמנים למען צדק סביבתי'', שרון קנטור.

כזכור, בתחילת החודש הוסרו (או יותר נכון הוסתרו) שלטי הפרסום בנתיבי איילון לאחר סאגה מתמשכת בבתי המשפט, שהסתיימה בהחלטת בג''ץ כי החוק במדינת ישראל אוסר על הצבת שלטים בדרכים בינעירוניות וכל עוד עומד החוק על כנו, על חברות הפרסום להסיר את השלטים עד לתאריך 1.1.2008.

היום נערך הדיון בוועדה בהצעת החוק של ח''כ מרציאנו, המבקש לשנות את החוק הקיים ולאפשר הצבת פרסומות בצידי הדרכים הבינעירוניות. בסופו של דבר מתמקדת הצעת החוק אך ורק בנתיבי איילון עם ''אופצייה להרחבה''.

רפ''ק ערן סדן, מהנדס תנועה ארצי במשטרת ישראל הציג נתוני מחקר של ה- NHTSA (המקבילה האמריקאית לרשות הלאומית למלחמה בתאונות הדרכים) לפיהם הסתת מבט מהדרך למשך זמן ארוך משתי שניות, מכפיל את הסכנה לתאונה או לכמעט תאונה.

אחד הנתונים החשובים, שהתקבלו מהמחקר הוא כי 22% מתאונות הדרכים נגרמות כתוצאה ממסיחי דעת בתוך או מחוץ למכונית, בניהם גם שלטי פרסום בצידי הדרך.

רפ''ק סדן ערך מצגת בה המחיש ליושבים כמה זמן לוקח לאדם ממוצע לקרוא שלט פרסומת והראה כי מדובר בזמן גבוה מ- 2 שניות.

''ההצגה'' עוררה את חמתם של ח''כ מרציאנו והפרסומאים, שגרמו להפסקת הדיון לצורך הרגעת הרוחות. "היכן שאפשר להפחית מעט מהסחות הדעת, אני מבקש מכם לעשות זאת" רפ"ק סדן.

בדיון קודם שנערך בנושא, הודיע משרד התחבורה כי בטרם יגבש עמדה מקצועית, ברצונו לערוך מחקר בנושא ההשלכות הבטיחותיות של שלטי חוצות. מאחר והמחקר לא יסתיים בחודשים הקרובים, נמנע משרד התחבורה מלהביע עמדה רשמית.

יו"ר הוועדה, ח"כ גלעד ארדן, דרש כי משרד התחבורה יסיים את המחקר בהקדם האפשרי: "תהיה לי בעיה קשה מאוד לעלות את החוק להצבעה בהמשך, מבלי שהמשרד יסיים את המחקר".
''22% מתאונות הדרכים נגרמות בשל הסחות דעת מתוך ומחוץ לרכב''. עיבוד מחשב
''22% מתאונות הדרכים נגרמות בשל הסחות דעת מתוך ומחוץ לרכב''. עיבוד מחשב עיבוד מחשב
''הכסף ניצח''

כשעבר הדיון לנושא הערכי של פרסום בחוצות, אמר הפרופ' ח''כ ברוורמן (שנכח בדיון, אך לא בהצבעה), שהוא מתנגד באופן עקרוני לערכי ''החברה הקפיטליסטית הדורסנית'', לדבריו, אך אינו חושב שיוכל לשנות אותה ולכן עליו לתמוך בהצעת החוק.

''לא אוכל לשנות סדרי עולם'', אמר ברוורמן ויצא את האולם. ח''כ פרץ החליף את מקומו בעת ההצבעה והצביע בעד.

ח''כ דב חנין אמר כי החוק המקורי (האוסר על הצבת שלטי פרסום בצידי הדרכים הבינעירוניות) מציג מערכת של איזונים ראויה ונכונה וכי הטענה כי החוק מיושן אינו מקובלת עליו ולכן עליו להתנגד נחרצות להצעת החוק.

אך בהצבעה עצמה לא נכח חנין, או איש מן המתנגדים (למעט יו''ר הוועדה) לאחר שעזבו את האולם בכדי להספיק להגיע לישיבות הסיעה, שהחלו להתקיים באותה השעה. חברי הכנסת המתנגדים ביקשו לדחות את ההצבעה והביעו התנגדות לדחיפות בה מתנהל הדיון.

''בפעם הקודמתאמרו לנו שזה עניין דחוף ביותר, מאחר ולמחרת היום השלטים אמורים היו לרדת מעל לאיילון, בהחלטת בית המשפט. מדוע ההצבעה כל כך דחופה היום - אינני מבין'', אמר חנין.

בסופו של דבר, ולאחר דיונים וויכוחים על כל סעיף וסעיף (במהלכם ניסתה היועצת המשפטית של משרד הפנים, עו''ד תמר נויפלד להבהיר כי כמה מהם בעייתיים במיוחד ואינם נהירים), עברה הצעת החוק של ח''כ יורם מרציאנו המאשרת הצבת שלטי פרסום בנתיבי איילון והיא תועבר לקריאות ראשונה, שנייה ושלישית במליאת הכנסת.

יו''ר הוועדה, ח''כ גלעד ארדן, שהביע התנגדות להצעה מסר בתגובה: ''צר לי מאוד על החלטת חברי הועדה. אני סבור שכאשר

משטרת ישראל טוענת שהתיקון לחוק פוגע בבטיחות ועמדת משרד התחבורה עדיין נמצאת בסימן שאלה, עמדת חברי הכנסת הייתה צריכה להיות התנגדות נחרצת.

''כיון שמדובר בספק בנושא הבטיחות בדרכים וכאשר יש ספק בנושא העלול לפגוע בחיי אדם יש להכריע לחומרא ולא לקולא"

עו''ד חן תירוש, מהתוכנית לצדק סביבתי באוניברסיטת תל-אביב, מסרה בתגובה כי ''חבל שכנסת ישראל לא השכילה לעמוד באומץ מול חברות הפרסום והכסף הגדול המבקשים לזהם את המרחב הציבורי של כולנו''.

''הכסף ניצח'', מסכמים נציגי הארגונים הסביבתיים ''אמנים למען צדק סביבתי'', ''אדם, טבע ודין'', ''פעולה ירוקה'' ו''שתי''ל''.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים