כרוניקה של ועדות וחקירות
אירועי אוקטובר, שנסגרו בלי כתבי אישום, נחקרו במשך 7 שנים. nrg מציג את ההשתלשלות עד היום
אירועי אינתיפדת אל-אקצה במהרה מהשטחים לתחומי ישראל וערביי ישראל יצאו בהפגנות הזדהות המוניות. במהלך ההפגנות נחסם כביש ואדי ערה והמפגינים הרבים החלו לידות אבנים לעבר כוחות המשטרה ולעבר כלי רכב שנעו על ציר הנסיעה המרכזי בצפון. כוחות משטרה ומשמר הגבול הגיבו בירי של קליעי גומי לעבר המפגינים, ואף פתחו באש חיה במקרים מסוימים.
בעקבות
אירועים החליטה המדינה על הקמת ועדת חקירה בראשותו של שופט בית המשפט העליון בדימוס, תיאודור אור, שקבעה בשנת 2003 כי המשטרה והדרג המדיני כשלו בטיפולם באירועים אלו. בהתאם להמלצות הוועדה הורו היועץ המשפטי לממשלה ופרקליטת המדינה על פתיחת חקירה פלילית במחלקה לחקירת שוטרים (מח"ש).
בחודש ספטמבר שנת 2005 הודיעה המחלקה לחקירות שוטרים כי החקירה לא העלתה תשתית ראייתית שתאפשר העמדה לדין פלילי של מי מהשוטרים שהיו מעורבים באירועים אלה. במקביל, הודיע מזוז כי בשל רגישות האירועים החלטת מח"ש תיבחן פעם נוספת על ידי פרקליטים מפרקליטות המדינה ומלשכת היועץ המשפטי לממשלה.
שנה לאחר תחילת עבודת הצוות המקצועי שמונה לבחון את החלטת מח"ש פרסם ארגון עדאלה דוח מטעם הארגון ובו ביקורת חריפה על החלטת מח"ש. על פי הדוח, מח"ש הטעתה את הציבור, הסתירה עובדות מהותיות, מעלה באמונו וזלזלה בהוראות ועדת אור, שמונתה לחקור את האירועים.