הערבים והיהודים בחברון מציגים: סולחה
ראשי החמולות הגדולות בחברון ארחו אתמול את ראשי היישוב היהודי למפגש פיוס היסטורי. אולם מיד לאחר המפגש עצרו אנשי פת"ח את המארח - השייח' ג'עברי
העיר חברון, הקדושה ליהודים ולמוסלמים, היתה ועודנה מוקד למאבק בין יהודים וערבים. במהלך המפגש סיפר דובר היישוב היהודי בחברון, נעם ארנון, מעט על התקופות בהן חיו יהודים וערבים יחד בעיר. לדברי ארנון, למרות המאבקים, היהודים והערבים צריכים להתאחד כעת למאבק באיוב משותף – האנרכיסטים וגורמים חיצוניים למיניהם שמבקשים לזרוע שנאה והרס בעיר.
הפגישה התנהלה על רקע מתיחות בין הצדדים בשל האירועים הביטחוניים האחרונים. ארנון הזכיר את רצח שני החיילים מקריית-ארבע לפני כחודש וחצי. בעקבות הרצח תוכננה צעדת מחאה המונית לכיוון שכונת אבו-סננה בעיר, ובוטלה לבקשת השייח' ג'עברי. ברקע עמדו גם הידיעות כי שני המחבלים שביצעו בשבוע שעבר את פיגוע ההתאבדות בדימונה יצאו מהעיר חברון.
לצד המתיחות הדגישו בצד הישראלי את פעילותו של השייח' ג'עברי למען השלום, וציינו כי גם בפרעות תרפ"ט היו ערבים שהצילו יהודים ממוות. אירוע נוסף שזכה להתייחסות במפגש התרחש לפני כחמישה חדשים: בליל ראש השנה תכננו אנרכיסטים להרוס את בית הכנסת חזון דוד, השוכן באוהל מול שערי קריית-ארבע. האנרכיסטים מצאו מולם את השייח'ים אבו-חאדר גע'ברי וזידאן ג'עברי, שהאזור שייך למשפחתם. השניים הודיעו כי הם מתנגדים נחרצות להחרבת מקום תפילה מקודש.

בית הכנסת הוקם לזכר שני יהודים שנרצחו במקום בקיץ 2001 - דוד כהן ויחזקאל מועלם. משנודע דבר הצלת בית הכנסת, תושבי המקום היהודים חיפשו הזדמנות להודות לשייח'ים על המחווה. במקביל אותתו ראשי החמולות הגדולות בחברון על רצונם בהידוק הקשרים עם האוכלוסייה היהודית, והתנאים לקיום הפגישה החלו להבשיל.
שני הצדדים נפגשו בביתו המפואר של השייח' אבו חאדר ג'עברי, שאליו הצטרפו נכבדי חברון וביניהם חג' אבו אכרם אבו-סננה. מהצד היהודי השתתפו ראש מועצת קרית ארבע, צבי קצובר, חבר הכנסת לשעבר אליקים
השייח' ג'עברי נשא דברים חמים על השלום, משאת נפשם של כל תושבי העיר. הוא סיפר כי באירועי האינתיפאדה הקשים הוא בכה מול מראות הפיגועים, ופנה ליהודים במקום והצהיר - "אנו לא רואים בכם 'מתנחלים' אלא תושבים. העיר שלנו כמו שלכם". ג'עברי ביקש ממפקד החטיבה האזורית אל"מ פוקס לאפשר הקלות בתנועה לתושבים הערבים באזור, ולפתור בעיות הומניטריות. המח"ט פוקס הודיע שיבדוק את הבקשות ויפעל כדי להקל על הפלשתינים ככל שניתן.
אולם לא כל הצדדים התלהבו מהפגישה החמה. שעות ספורות אחרי שהסתיימה, עוד בטרם התפרסם דבר קיומה בתקשורת, נודע כי השייח' ג'עברי הוזמן ל"שיחת הבהרה דחופה" על-ידי הרשות הפלשתינית. ג'עברי שוחרר זמן קצר לאחר מכן, אך הוא זומן ל"פגישה" נוספת ברמאללה. אבו-ג'מיל סיפי, מפקד כוחות הביטחון הפלשתינים בחברון הכחיש כי מדובר במעצר או בחקירה.
"השייח' ג'עברי ישב איתי ועם סגן מפקד המודיעין, פהמי שבאנה", סיפר אבו-ג'מיל ל-nrg מעריב. "היו אצלו אורחים ישראלים והוא נשאל על הסיבות לביקור. התירוץ שלו היה שהפגישה הייתה קשורה לשכונה שבה הוא גר. הם דיברו על פתיחת הדרכים המובילות לשכונה, הסרת מחסומים - דברים כאלה".
לדברי הקצין הפלשתיני, הסיבה לזימונו של ג'עברי אינה נובעת מהתכנים שעלו בפגישה. "אם הוא נפגש עם ישראלים, עם בכירים בצבא הישראלי, עם אנשי התיאום והקישור – מין הראוי שהוא יעדכן את הגורמים הרלוונטיים, כלומר אותי", אומר אבו-ג'מיל. "אם חס וחלילה היה קורה משהו לישראלים, אני הייתי אחראי לכך. אנחנו לא נגד ביקור של ישראלים. אנחנו מקווים שיהיה שלום אמיתי, אבל זה נושא רגיש. צריך להיות לנו ידע מוקדם על כך. מי מגיע ובשביל מה, כדי שנוכל לנקוט צעדים מתאימים".
במקביל, בחברון הופץ אמש כרוז מטעם הזרוע הצבאית של הפת"ח, גדודי חללי אל-אקצה, התוקף בחריפות את משתתפי הפגישה וקורא להכותם ב"יד ברזל". "השמות של כל משתתפי הפגישה רשומים אצלנו", נכתב בכרוז. "נכה ביד של ברזל את כל המשת"פים אשר מכרו את דם השהידים תמורת חופן דולרים".
האיום בכרוז מופנה ישירות לשייח' אבו-חאדר ג'עברי ומכנה אותו "בוגד וסוכן ציוני". בעקבות כך, הודיעו בניו של השייח' – המשתייכים לאחת החמולות החזקות בחברון – כי אם הכרוז לא יבוטל תוך 24 שעות, הם יכריזו מלחמה על גדודי חללי אל-אקצה.