המטרה: צווי מעצר נגד 'פושעי אוקטובר'
ארגוני זכויות אדם בינ"ל שהתכנסו בבריסל החליטו לנסות להוציא צווי מעצר במדינות שונות נגד מי שאחראים, לטענתם, לאירועי אוקטובר 2000 - בהם גם אהוד ברק, שלמה בן-עמי ואליק רון
הדרישה לעצור את ממלאי התפקידים הבכירים במהלך אירועי אוקטובר 2000 עלתה בימים האחרונים בשולי הדיונים של בית הדין הבינלאומי האזרחי שהתכנס בסוף השבוע בבריסל. בית הדין דן את ישראל על חלקה בביצוע "פשעי מלחמה", בעיקר נגד העם הלבנוני במהלך מלחמת לבנון השנייה.
ח"כ סעיד נפאע (בל"ד), שהוזמן לבית הדין כמשקיף, סיפר הערב ל-nrg מעריב בשיחת טלפון מבריסל כי במהלך אחד הסימפוזיונים שקיימה העמותה הערבית לזכויות אדם הוא העלה את נושא החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז לסגור את תיקי החקירה בעניין אירועי אוקטובר 2000. העמותה פועלת בעיקר בצרפת ובשוויץ ומאגדת בתוכה משפטנים ועורכי דין ממדינות ערב וממדינות המערב.
לדברי ח"כ נפאע, במהלך הסימפוזיון העלו נציגי העמותה את האפשרות להחיל את המשפט הפלילי המדינתי על ממלאי התפקידים הבכירים במהלך אירועי אוקטובר 2000 דוגמת ברק, בן-עמי ורון, כך שניתן יהיה להוציא נגדם צווי מעצר במדינות שונות בעולם.

שימש כמשקיף. ח"כ סעיד נפאע. צילום: איתמר ענברי איתמר ענברי
עדויות על שימוש באורניום מועשר
ח"כ נפאע, עורך דין במקצועו, אמר כי "הדיון היה מאוד מעניין וכנראה שיש פתח רחב מאוד שדרכו ניתן ליישם את החלטת ועדת המעקב העליונה של האוכלוסייה הערבית בנושא, כך שניתן יהיה לעצור את האחראים לפשעי אוקטובר 2000 באותן מדינות שבהן זה אפשרי".
הוא הוסיף כי במקביל החליטה העמותה הערבית לזכויות האדם להקים פורום בינלאומי שיבדוק את האפשרות להחיל את הדין הפלילי במקרים של פשעים נגד האנושות ולמצוא את שיטת
מלבד ההחלטה שהתקבלה בסימפוזיון, נשמעו במהלך שלושת ימי הכנס בבריסל עדויות של אזרחים לבנונים שנפגעו במהלך מלחמת לבנון השנייה. בין השאר, נשמעו עדויות שלפיהן ישראל השתמשה באורניום מועשר נגד אזרחי לבנון. בתום הדיונים הוחלט להרשיע את ישראל בביצוע פשעי מלחמה וברצח עם.
שלושת הבכירים הם לא הראשונים שהיו נתונים לצווי מעצר שכאלה. גם האלוף (מיל') דורון אלמוג נחלץ בעור שיניו מצו מעצר שהוצא נגדו בבריטניה לפני שנתיים וחצי, ואילו הרמטכ"ל לשעבר, רב-אלוף (מיל') משה (בוגי) יעלון, התחמק מצו דומה שהוצא נגדו בניו-זילנד.
עדכון אחרון : 25/2/2008 0:05