הרמטכ"ל לשעבר דן שומרון הלך לעולמו
דן שומרון, שכיהן כרמטכ"ל ה-13, נפטר בבית החולים "איכילוב", עקב אירוע מוחי בו לקה לפני כ-3 שבועות. שומרון, בן 70 במותו, פיקד על צה"ל במהלך האינתיפאדה הראשונה ומלחמת המפרץ
לפני כשבועיים לקה שומרון באירוע מוחי קשה, ממנו לא החלים. "הוא בדיוק חזר מכנס במרכז הבינתחומי בהרצליה, וכשהגיע הביתה אשתו הבחינה שמשהו לא בסדר", סיפר אז דני יצהרי, חובש בכיר במד"א ירקון. "כשהגענו הוא לא יכול היה ללכת וסבל מחולשה בצד שמאל ולחץ דם גבוה. הבאנו אותו כמה שיותר מהר לבית החולים כדי שלא יהיה נזק בלתי הפיך".
רב-אלוף (במיל') שומרון נולד בקיבוץ אשדות-יעקב בשנת 1937. בשנת 1956 התגייס לצה"ל ליחידת הצנחנים והשתתף בפעולות התגמול ובמבצע "קדש". בשנת 1959 השתחרר מצה"ל וחזר לקיבוץ, אך שב והתגייס לצבא בשנת 1962. על הצטיינותו במלחמת ששת הימים זכה לעיטור המופת.
ניהל את האינתיפאדה הראשונה, חקר את מלחמת לבנון ה-2
במלחמת יום הכיפורים פיקד שומרון על חטיבת שריון סדירה, אשר נטלה חלק פעיל ומרכזי בקרבות הבלימה בגזרה הדרומית של תעלת סואץ. שנה לאחר מכן מונה דן שומרון לקצין חי"ר וצנחנים ראשי. ב-4 ביולי 1976 פיקד על "מבצע יונתן" לחילוץ ישראלים, נוסעי מטוס "אייר פרנס", שנחטפו לאנטבה שבאוגנדה ושימשו כבני ערובה. בשנת 1985 מונה שומרון לסגן הרמטכ"ל, ובשנת 1987 הוא מונה לרמטכ"ל ה-13 של צה"ל.
בתחילת כהונתו של שומרון כרמטכ"ל פרצה, בדצמבר 1987, האינתיפאדה הראשונה. הרמטכ"ל שומרון
היה מבין הראשונים שדרשו להתייחס לאינתיפאדה כבעיה מדינית ולא צבאית, ועל כך זכה לביקורת מכל קצוות הקשת הפוליטית. לקראת סוף כהונתו, בינואר 1991, פרצה מלחמת המפרץ הראשונה.
שומרון סיים את שירותו בצה"ל כרמטכ"ל באפריל 1991, ומונה ליושב ראש מועצת המנהלים של התעשייה הצבאית. מחליפו בתפקיד הרמטכ"ל היה רא"ל (במיל') אהוד ברק. ב-17 באוקטובר 2006 נענה דן שומרון לבקשת הרמטכ"ל ה-18 של צה"ל רא"ל (במיל') דן חלוץ לחקור את התנהלות המטה הכללי בימי מלחמת לבנון השנייה.