אולמרט מוריד את רף הציפיות?
במסיבת עיתונאים בטוקיו הכריז רה"מ כי "לא זכור לי שדיברתי אי פעם על מבצע קרקעי רחב בעזה"
בחודשים האחרונים נוהגים אולמרט ובכירים נוספים בממשלתו לומר לאחר פגיעות קשות בשדרות כי סבלנותה של ישראל הולכת ופוקעת – ביטוי שנמסר לעיתונאים, בין היתר, בתגובה לשאלות בדבר היתכנותו של מבצע קרקעי ברצועה.
עם זאת, בתדרוך עיתונאים ישראלים שערך היום בטוקיו, אמר ראש הממשלה כי "יש לחימה מאוד אינטנסיבית של ישראל בטרור, ונדמה שגם היום היו לכך תוצאות משמעותיות: בפגיעות של טרוריסטים של חמאס, שגרמו למספר לא קטן של נפגעים".
מדברי אולמרט משתמע כי הלחימה בעזה תימשך לפחות לעת עתה במתכונתה הנוכחית. לדבריו, "הלחימה הזו תימשך. אני לא חושב שיש צורך כל יום או כל שבוע להגדיר מחדש את היקף הלחימה או את אופייה, לבד ממה שאומרים כל הזמן, ומעולם לא אמרתי דבר אחר. הלחימה תימשך למען צמצום משמעותי, עד להפסקתו, של ירי הרקטות לעבר ישראל".
בתגובה לשאלה האם ראש הממשלה מתואם עם שרת החוץ, ציפי לבני, בעניין עיתוי העלאת סוגיית ירושלים על שולחן המשא ומתן, אמר אולמרט כי "אתם לא מעלים ברצינות את האפשרות שיש לשרת החוץ עמדות שונות בנושא המשא ומתן המדיני. כל הנשואים נמצאים על השולחן, יש נושאים שדנים בהם קודם ונושאים שדנים בהם אחר כך".
אולמרט הוסיף כי מדובר בגישה עניינית לחלוטין. "אין היגיון
את הדברים אמר ראש הממשלה אולמרט על רקע המשבר הקואליציוני אותו מאיימת ש"ס לחולל, לו תעלה סוגיית הוויתורים בירושלים במסגרת השיחות שמנהלת לבני עם ראש צוות המשא ומתן הפלשתיני, אבו-עלא. אולמרט חזר והדגיש כי "ירושלים אינה הנושא הראשון, יש נושאים שיידונו קודם. זה לא יהיה הנשוא הראשון אלא האחרון".
בהמשך התייחס אולמרט לתחילת ריצוי מאסרו בכלא של חבר הכנסת לשעבר עומרי שרון. לדבריו, הוא לא ניהל קשר טלפוני עם שרון מאז שהחל לרצות את מאסרו, אולם הוא הוסיף כי "הייתי בקשר טלפוני עימו לאחר שנודע לו על ההכרעה הסופית. הבעתי את צערי על הנסיבות הללו. איחלתי לו שזה יעבור מהר ובקלות ככל האפשר".
ראש הממשלה, שנפגש עם כתבים אחרי יום עמוס בפגישות מדיניות עם קיסר יפן, שר החוץ היפני וראש הממשלה היפני, חזר על הדברים שסיכם אתמול עם שר ההגנה היפני. לפי הדברים, ישראל ויפן ישתפו פעולה, בין היתר, במישור המודיעיני נגד מרוץ החימוש הגרעיני של איראן, ובעיקר סביב סוגיית הברחת הידע והטכנולוגיה לאיראן מצפון קוריאה.
לדברי אולמרט, "יפן פועלת בהתאם למתווה שעליו החליטה הקהילה הבינלאומית, והיא בהחלט שותפה לגבי הקו הזה שאומר כי איראן לא תהפוך למדינה גרעינית. בהתחשב הן בעוצמתה הפוליטית של יפן והן בעוצמתה הכלכלית, וכן בשיתוף הפעולה שלה עם ההחלטות הללו (הסנקציות של מועצת הביטחון של האו"ם – א.י.), אני מקווה שאם תהיה החלטה שלישית במועצת הביטחון, יפן תשתף עימה פעולה. יחד עם זאת, לא אפרט בנושאים הספציפיים שעלו במסגרת הדיונים שהתקיימו".
באשר להתקדמות תוכנית הגרעין האיראנית, הוסיף ראש הממשלה ואמר כי "על סמך המידע שבידינו, איראן אכן פועלת וממשיכה לפעול במלוא המרץ כדי לייצר יכולת לא קונבנציונלית. אני חושב שאפשר ואני חושב שהמאמץ שעושות מדינות, ובראשן ארצות הברית, בהחלט ראוי לתת לו דחיפה. יש להרחיב את מסגרת הסנקציות נגד איראן, ואני אכן מקווה שיופעלו סנקציות נוספות".
באשר לפגישתו הצפויה מחר עם מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, אמר אולמרט שבשיחה יעלה מכלול הנושאים שקשורים לתהליך השלום עם הפלשתינים.