גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


נורות חסכוניות בבתי נזקקים

לכבוד בואה של ''שעת כדור הארץ'' התקיים בסוף השבוע פרויקט חברתי - סביבתי בתל-אביב. בבתיהם של קשישים נזקקים בדרום העיר הותקנו נורות חסכוניות בחשמל

נועה בגון | 23/3/2008 14:28 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מה שהתחיל כיוזמה אוסטרלית הפך לתנועה גלובלית. ''שעת כדור הארץ'' צובר תאוצה גם בישראל וניצנים של פעילות כבר נראים בשטח.

עובדי החברות "פיליפס", "קצנשטיין אדלר" ומתנדבי ''מוקד אנוש'' בשיתוף עיריית תל-אביב וחברת השיקום העירונית ''חלמיש'' הרימו ביום חמישי האחרון פעילות קהילתית ייחודית, במסגרתה הותקנו נורות חסכוניות באנרגיה בבתי קשישים נזקקים בדרום תל-אביב.

את הנורות החסכוניות תרמו חברת פיליפס – המייצרת אותן ויבואן פיליפס בישראל ''קצנשטיין-אדלר''. הנורות הותקנו ע"י עובדי החברה, אותם ליוו נציגי תכנית "קהילה תומכת", המסייעת לקשישים להזדקן בסביבתם הטבעית.

נציגים אלה ממלאים תחליף של ילדים או נכדים עבור הקשישים; הם מבקרים אותם, עוזרים להם בקניות, באספקת תרופות, בתיקונים קלים הנדרשים בדירתם, והם אלה שיסייעו בהסברת הפרויקט לקשישים וברתימתם למבצע למען החיסכון בחשמל שהפקתו מנפט מזהמת את כדור הארץ.

הקשישים, שבביתם יוחלפו הנורות מתקיימים מקצבת זקנה והטבה סוציאלית, רובם במצב תפקודי ירוד, חלקם היו דרי רחוב בעבר, כך שהחיסכון בעלויות החשמל משמעותי עבורם וכמו כן אורך חיי הנורה יחסוך את הקושי הפיסי הכרוך בהחלפה התכופה של הנורות הבזבזניות.

אסתי שטרן, מנהלת תחום זקנה במנהל השירותים החברתיים בעירית תל-אביב יפו. מבקשת להדגיש כי מדובר באנשים שמתקיימים (אם אפשר לקרוא לזה כך) מקצבה של 2000 שקלים בחודש.

''סל תרופות ממוצע לקשיש נע בין 400 ל- 500 שקלים בחודש, כך שאלה אנשים, שיושבים בערבים ובלילות לאור נורה אחת, בת 40 וואט, משום שאין להם מספיק כסף לשלם את חשבון החשמל''.

''עכשיו יש להם אור בבית, מותאם לכל חדר. בכל בית החלפנו את הנורות בסלון, בחדר השינה ובמטבח ובעלות נמוכה יותר''.
זיו קוריצקי מדגמן לקשישים נורות חסכוניות בחשמל
זיו קוריצקי מדגמן לקשישים נורות חסכוניות בחשמל יחצ
יוצאים מהחושך

בימים שלפני המבצע, הסתובבו בין הבתים פעילים של חברת אש''ל (אגודה לפיתוח שירותים לקשיש) והסבירו לקשישים על המבצע שעומד להתקיים. שטרן מסבירה כי אותם קשישים נוהגים שלא לפתוח את הדלת לזרים מחשש לאלימות ולכן צריך היה להרגיע אותם ולהסביר מבעוד מועד.

פעילי החברה הסבירו על החיסכון בחשמל וכן על מיזם ''שעת כדור הארץ'', שוב – בין השאר – בכדי שלא יבהלו כשהאורות ייכבו פתאום בכל העיר והם לא יידעו מדוע.

''אני לא רוצה להשתמש במילים בוטות מדי ולכן רק אגיד שהפעילים שהגיעו לשטח - כולל מנכ''ל פיליפס בישראל - נדהמו לגלות ולראות לראשונה במו עיניהם, עד כמה קשה המצב הסוציו-אקונומי של הקשישים החיים באזור דרום תל-אביב וביפו.

זיו קוריצקי, עובד חברת מקצנשטיין - אדלר, שהשתתף במבצע, מספר על תגובות נלהבות של הקשישים. ''הקשישים אליהם הגענו היו מוכנים לבואנו בעקבות ההכנה שערכו הפעילים יום לפני כן. הם שמחו לקראתנו ומעבר לשיפור איכות חייהם אפילו במקצת, אני חייב לציין שהם גם נהנו להרגיש שהם חלק מהסיפור

- שגם הם תורמים לרעיון של ''שעת כדור הארץ'' ולתנועה העולמית למען הסביבה.

''זו הייתה בשבילם חוויה כפולה. הם שמחו לקבל את הנורות החסכוניות ומן הסתם, הייתה זו שבירת שגרה מבחינתם. בכל זאת, רובם אנשים בודדים ולא בכל יום זוכים לביקור המוני כזה.

''אישית הייתה תחושה נהדרת של תרומה ועשייה. כולנו הרגשנו שסוף סוף עושים משהו שהוא לא מסחרי ונועד כולו לחברה וכתרומה לקהילה. הפידבקים בחברה היו מאוד חיוביים'', מסכם קוריצקי.

מעיריית תל-אביב נמסרו הנתונים הבאים: 19% מצריכת החשמל הגלובלית היא בגין תאורה ביתית ותעשייתית. החלפת נורת להט בנורה חסכונית חוסכת 80% בצריכת החשמל, החיסכון בפליטה של גזי חממה המחושב לנורה אחת בלבד בשימוש שנתי ממוצע מסתכם בכ - 70 קילוגרם של פחמן דו חמצני .

אורך חייה של נורה חסכונית ארוך פי 6 מזה של נורה רגילה והיא מחזיקה מעמד כ- 3 שנים לערך. ללא שקלול העלות הנחסכת מהחלפה תכופה של נורות רגילות, עבור משפחה ממוצעת מדובר בחסכון של כ- 500 שקלים בשנה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים